Лампа ABS и Индикация за проблем в спирачките

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
drevo
Автомобил:
Двигател:

Лампа ABS и Индикация за проблем в спирачките

Мнениеот drevo » Пон 01 сеп 2008 11:29

Здравейте колеги,
Вчера забелязах ,че единият от общо 3-те бущона ,които се намират над акомулатора в една пластмасова кутия е доста нагорял - разтопен и леглото му е оста нагоряло също. Смених бущона, почистих леглото. В следствие на което светнаха лампите на таплото за проблем с ABS и индикацията за проблем в сирачната уредба - удивителна в барабан и накладки ((!)) заедно с звуков сигнал след заплването. Някой може ли да ми каже за какво са тия 3 бушона над акомулатора ? Дали е възможно те да провокират тази сигнализация ?

Колата е Г4 AKL

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 01 сеп 2008 14:14

Точно те са виновниците-разгледай ги дали всичките контактуват добре-почисти-смени ако трябва.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 02 сеп 2008 9:22

Прегледай за разтопено по пластмасовите държачи и съответно нагорели пластини на държача. Почти 100% съм сигурен, че ще откриеш проблема там.
За съжаление единственото сигурно решение е смяна на държача! Веднъж нагори ли ... :bishop
Хубавата новина е че не са скъпи ;)

Потребителски аватар
kokoshka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokoshka » Чет 20 ное 2008 12:04

Колега,

Откри ли проблема със светещите лампи. И при мен се светват и двете, но само от време на време. Не съм забелязал проблем при спирането.
Някои има ли идея от къде може да е проблема?

Потребителски аватар
kokoshka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokoshka » Чет 20 ное 2008 12:07

Също да допълня.
Когато светнат двете лампи, гася двигателя, после като го запаля отново, лампите изгасват.

Потребителски аватар
kokoshka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokoshka » Чет 20 ное 2008 17:07

Моля ви, дайте съвети или идеи за справяне с проблема.
Скоро ми се налага пътуване и ми е притеснено :(

drevo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drevo » Пет 21 ное 2008 23:40

Разглобих китуята - тази над акумилатора. Почитих старателно с контактен спрей леглата на трите бушона, след като остъргах нагара. Сложих 3 нови бушона -мосля че бяха 30-ки. И сега лампите се държат нормално. Не съм сигурен обаче ,че АБС действа. Предстои зима - и ще пиша дали е ок. Но лампите за спирачки и АБС вече светват при контакт и после си изгасват при запалване

Потребителски аватар
Petkovski
Автомобил: Vw Golf 4
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот Petkovski » Нед 23 ное 2008 10:22

drevo написа:Разглобих китуята - тази над акумилатора. Почитих старателно с контактен спрей леглата на трите бушона, след като остъргах нагара. Сложих 3 нови бушона -мосля че бяха 30-ки. И сега лампите се държат нормално. Не съм сигурен обаче ,че АБС действа. Предстои зима - и ще пиша дали е ок. Но лампите за спирачки и АБС вече светват при контакт и после си изгасват при запалване

Така е нормално при всяко палене си се тества всичко по колата и при мен е така като дам контакт свети всичко ABS, AIRBAG........ и едно по едно си изгасват..

Потребителски аватар
kokoshka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokoshka » Пон 24 ное 2008 12:02

Прегледах бушончетата над акумулатора, няма нагар всичко е чисто.
Мисля си дали нещо не прекъсва ABS-a, но интересното е че като изгася и запаля проблемът изчезва и ABS-а си работи.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 24 ное 2008 17:40

Май ще се окаже че това е един от бъговете на нашите каляски ! Скоро сменях задни дискове и известно време след това ми светна лампата за АБС-а /пробвах го-не работеше/ но понеже смяната беше в Правец а аз вече бях в Поморие реших да си карам така докато се прибера пак там и да се скарам на майстора че ми е прецакал някой датчик и да отстранява проблема. Но днес докато правех зимното обслужване на колата се сетих за тази тема и погледнах тези бушончета,опааа най-лявото му нагоряло леглото ! Сваляне почистване с шкурчица и контактен спрей и ....лампата спря да свети и АБС-а заработи :D Ето че любимия форум пак помогна и ми спести време в сервиза ! Така че призовавам всички колеги профилактично да прегледат тези бушончета и да ги обгрижат малко-отнема 5мин. и не боли :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”