Здравейте колеги,
Вчера забелязах ,че единият от общо 3-те бущона ,които се намират над акомулатора в една пластмасова кутия е доста нагорял - разтопен и леглото му е оста нагоряло също. Смених бущона, почистих леглото. В следствие на което светнаха лампите на таплото за проблем с ABS и индикацията за проблем в сирачната уредба - удивителна в барабан и накладки ((!)) заедно с звуков сигнал след заплването. Някой може ли да ми каже за какво са тия 3 бушона над акомулатора ? Дали е възможно те да провокират тази сигнализация ?
Колата е Г4 AKL
Лампа ABS и Индикация за проблем в спирачките
Разглобих китуята - тази над акумилатора. Почитих старателно с контактен спрей леглата на трите бушона, след като остъргах нагара. Сложих 3 нови бушона -мосля че бяха 30-ки. И сега лампите се държат нормално. Не съм сигурен обаче ,че АБС действа. Предстои зима - и ще пиша дали е ок. Но лампите за спирачки и АБС вече светват при контакт и после си изгасват при запалване
- Petkovski
- Автомобил: Vw Golf 4
- Двигател: AKL
- Контакти:
drevo написа:Разглобих китуята - тази над акумилатора. Почитих старателно с контактен спрей леглата на трите бушона, след като остъргах нагара. Сложих 3 нови бушона -мосля че бяха 30-ки. И сега лампите се държат нормално. Не съм сигурен обаче ,че АБС действа. Предстои зима - и ще пиша дали е ок. Но лампите за спирачки и АБС вече светват при контакт и после си изгасват при запалване
Така е нормално при всяко палене си се тества всичко по колата и при мен е така като дам контакт свети всичко ABS, AIRBAG........ и едно по едно си изгасват..
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Май ще се окаже че това е един от бъговете на нашите каляски ! Скоро сменях задни дискове и известно време след това ми светна лампата за АБС-а /пробвах го-не работеше/ но понеже смяната беше в Правец а аз вече бях в Поморие реших да си карам така докато се прибера пак там и да се скарам на майстора че ми е прецакал някой датчик и да отстранява проблема. Но днес докато правех зимното обслужване на колата се сетих за тази тема и погледнах тези бушончета,опааа най-лявото му нагоряло леглото ! Сваляне почистване с шкурчица и контактен спрей и ....лампата спря да свети и АБС-а заработи
Ето че любимия форум пак помогна и ми спести време в сервиза ! Така че призовавам всички колеги профилактично да прегледат тези бушончета и да ги обгрижат малко-отнема 5мин. и не боли 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”