Колеги купих си акумолатор през март месец и на 2 пути си забравям касетофона да работи цял ден и плафона също.Сега сутрин неможе да завърти да запали.Как бихте ме посаветвали вие.Мерси предварително.Как да проверя дали имам оте4ки или нещо друго по колата.Или генератор нещо и аз незнам.Моля за помощ.ПОЗДРАВИ
mod edit: dobrin
как да проверя за отечки с мултицет г3
- SIMETO1
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 1999
как да проверя за отечки с мултицет г3
Последна промяна от SIMETO1 на Нед 13 дек 2009 21:44, променено общо 1 път.
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Re: Акумолатор
SIMETO1 написа:Колеги купих си акумолатор през март месец и на 2 пути си забравям касетофона да работи цял ден и плафона също.Сега сутрин неможе да завърти да запали.Как бихте ме посаветвали вие.Мерси предварително.Как да проверя дали имам оте4ки или нещо друго по колата.Или генератор нещо и аз незнам.Моля за помощ.ПОЗДРАВИ
Ако акумулатора е в гаранция иди и го върни, ще искат да премерят дали ти зарежда алтернатора и може да ти признаят рекламация ако всичко друго е наред.
- SIMETO1
Re: АкумУлатор - два пъти пълно разреждане - нов или?
И все пак някой ще ми каже ли как да проверя за отечки с мултицета.Какво трябва да направя.
Re: как да проверя за отечки с мултицет г3
здравей!
1откачаш минусовата клема ;
2нагласяш мултицета на Ампери зо прав ток ;
3присъединяваш положителния /+/ осезател на мултицета към отрицателния /-/ на акумулатора;
4присединяваш отрицателния осезател на мултицета към откачената клема с кабела /-/;
5обхвата на мултицета е добре да бъде на 10/20/ А
е, ако показва както писаха колегите повече от 0.05А почваш да разкачаш предпазителите за да локализираш веригата която има консумация!
успех в търсенето!
3присъединяваш положителния /+/ осезател на мултицета към отрицателния /-/ на акумулатора;
4присединяваш отрицателния осезател на мултицета към откачената клема с кабела /-/;
е, ако показва както писаха колегите повече от 0.05А почваш да разкачаш предпазителите за да локализираш веригата която има консумация!
успех в търсенето!
- SIMETO1
А бушоните един по един да ги махам в смисъл първо замервам и свалям по 1 бушон и така докато свършат,така ли 
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
SIMETO1 написа:А бушоните един по един да ги махам в смисъл първо замервам и свалям по 1 бушон и така докато свършат,така ли
Ако има утечка почваш да проверяваш при махането на кой бушон ще изчезне. След това съответно проверяваш за какво е въпросния бушон и търсиш там повредата. Не е необходимо всички да са махнати - махаш един, гледаш дали има промяна в показанията, ако няма го връщаш на мястото му и продължаваш със следващия.
Също така ако колата се кара само на къси разстояния, слушаш дълго време музика без да работи мотора, стои на габарити дълго време или нещо подобно е възможно акумулатора да не може да се зареди напълно. В такъв случай трябва да се зареди със зарядно.
- SIMETO1
rudoni написа:здравей!
успех в търсенето!
Колега това със сигорност ли е така както го казваш просто тока да минава пез мултицета така ли
-
jordanik
- Автомобил:
- Двигател:
Когато се мери напрежение уреда се връзва паралено във веригата,НО когато се мери ток мултицета ти трябва да бъде свързан последователно във ел. веригата.Или по-точно,при свален минусов кабел към акумулатора свързваш уреда,като плюсовата сонда я опираш до минусовия кабел,а минусовата сонда я опираш да минусовата клема на акумулатора. 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”