Проблем с DSG

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
dan4a1979
Автомобил:
Двигател:

Проблем с DSG

Мнениеот dan4a1979 » Чет 20 ное 2008 0:07

купих си Тоуран DSG на 2г. имам голям проблем с кутията, като включа на -Direct- блъска много здраво обаче само когато е загряла . никой незнае какво и е .от фолцваген казаха че трябва да я изпратят в германия ,обаче като ги знам какви са некадърници май ще трябва да си купя нова кутия. акъли всеки дава обаче никой нея оправи , сега е в 3-ти сервиз поред, вече ми писна- всеки сменя части и пак проблема си стои . Дайте и вие някой акъл може пък да успея да я направим. според последния сервиз -бил ми разбит корпуса на диференциала кадето лагерувал някякъв лагер , ниставало да се набие втулка щото мястото било много тънко и трябвало да се смени корпуса. Но понеже само корпус не се продава трябвало да си купя нова кутия . така че дайте съвет-МОГА ЛИ ДА НАМЕРЯ КОРПУС НА КУТИЯ И ОТ КАДЕ :twisted: :twisted:
mod edit: dobrin

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Чет 20 ное 2008 0:27

Дизел ли ти е колата и колко степенен ти е дсг-то ?Имам един познат,на който му се развали дсг-то ама не съм сигурен дали му го оправиха или си взе нова.Ако е взел нова ще го питам какво е направил старата,ако може някви части да ти даде ;)

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Чет 20 ное 2008 0:48

http://tuning.bg/forum/viewtopic.php?f= ... &hilit=dsg

Ето в тази тема колегата е писал за проблем с ДСГ-то подобен на твоя...
Случвало му се като загрее колата. Драсни му лично, може и да ти даде някакви ценни насоки, и успех! :)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 20 ное 2008 8:53

За съжаление и в теста на Пасат с DSG в Ауто Билд се оплакват от "странното" поведение на електрониката на кутията и че при минусови температури задна се включвала с "много молби" ! Не знам дали е фабричен бъг или е нещо друго но факт е че има доста оплаквания от тези скорости :!:

Човека от темата към която е дал линк колегата си е купил ....Опел и като закрепи кутията ще продава Туран-а който е само 2 годишен,лошо за марката :cry:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Чет 20 ное 2008 17:45

Uneek написа:http://tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=3&t=60300&hilit=dsg

Ето в тази тема колегата е писал за проблем с ДСГ-то подобен на твоя...
Случвало му се като загрее колата. Драсни му лично, може и да ти даде някакви ценни насоки, и успех! :)

Е как да си взема такава кутия...след прочита на този редове...

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Чет 20 ное 2008 20:48

колега ако искаш пиши на ли4ни да ти кажа един сервиз в които мом4етата само с това се занимават във варна :) може да помогнат пък :)

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 20 ное 2008 22:09

Аз мога да помогна с това - http://www.multitronic-box.com/ ако вече не си ходил там де. Нямам представа как работят, но хора от Ауди форума са ползвали услугите им и са доволни.

Абе уж по тестове, разправяха, че именно DSG-то е най-здравото нещо в новите VW-та пък той май ще излезне че "совите не са това което са" - вярно е че вечни неща няма, но..... тези коли са прекалено нови, за да имат такива, прекалено скъпо струващи ремонти, да не говорим, че компетенцията в България относно тях е на много ниско ниво, заради което и ги избягвам :? .

Успех!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 20 ное 2008 22:27

не съм наясно много с нещата и се извинявам ако кажа глупост, но защо не сложиш една ръчна кутия и не разкараш това недоразумение DSG...

Потребителски аватар
Plehi
Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
Двигател:

Мнениеот Plehi » Пет 21 ное 2008 0:29

Малко ОФФ

Имаше една тема преди 1 година за това ДСГ и как всички го подкрепяха, а 2ма-3ма спореха,че до няколко години ще им се види края... и ето на! Тези 2ва постоянно зацепени съединители...,скорости.... и т.н.

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пет 21 ное 2008 9:15

Втора тема за развален DSG и вече технологията не става. :)

Някой ако е решил да се утърве от тези гадни скорости да ми се обади на мен, аз нямам търпение да си взема.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Пет 21 ное 2008 10:01

прав е колегата при толква много автомобили с такива скорости и xиляди километри няма как да няма по някоя друга 4ерна овца :evil: ина4е удоволствието да караш DSG не може да се сравни с нищо друго :D

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 21 ное 2008 11:29

аз доколкото чета - самия съединител е ок, проблемите са от електрониката!
В последния аутобилд теста на Пасат с ДСГ - точно това се оказал проблема!
Но силно ме смущава как е бил решен - след кореспонденция между списанието и ФВ, изследване и ... смяна на температурен датчик :shock , който е почнал да се вгражда вмест проблемния чак през 2007-ма , години след началото на продажбите.
Се си мисля че ако някой от нас пише на централата на ФВ едва ли ще му обърнат персонално внимание... и би трябвало ако наистина проблема е съществен (а беше описан като често срещан) да се обяви сервизна кампания по подмяна на тия датчици - както колегата lilo&stitch даваше пример с киата

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пет 21 ное 2008 11:51

restless написа:аз доколкото чета - самия съединител е ок, проблемите са от електрониката!
В последния аутобилд теста на Пасат с ДСГ - точно това се оказал проблема!
Но силно ме смущава как е бил решен - след кореспонденция между списанието и ФВ, изследване и ... смяна на температурен датчик :shock , който е почнал да се вгражда вмест проблемния чак през 2007-ма , години след началото на продажбите.

Ти си чел като дявола евангелието.
Проблемът с невървенето на колата е бил в темепературен датчик, а проблемите с ДСГ не са били причинени от датчик.

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пет 21 ное 2008 11:59

И на тоя аутобилд какво му четете, като е ебати тоалетната медиа на фона на моторшоу и топгиър.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 21 ное 2008 12:54

w_smith написа:Проблемът с невървенето на колата е бил в темепературен датчик, а проблемите с ДСГ не са били причинени от датчик.
а от какво :P, тама пасажът е доста неясен (може би от превода). Вариантите са 2 - или датчика е оправил и проблемите със скоростите, или проблемът с превключването изобщо не е бил решен.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”