Някой знае ли дали с времето кабелите за свещи влошават характеристиките си ? Тоест поради големите напрженея с времето да се скапва изолацията. Дали кабели на 10 години ще имат същите параметри както когато са били нови ?
Питане за кабели за свещи .
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
Питане за кабели за свещи .
Бау, ей модчета не пипайте катанеца
Няма да питам какви кабели да си купя
Някой знае ли дали с времето кабелите за свещи влошават характеристиките си ? Тоест поради големите напрженея с времето да се скапва изолацията. Дали кабели на 10 години ще имат същите параметри както когато са били нови ?
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вярно е стареят.На влажно и тъмно време, колата да работи на празен ход. Вдигаш капака и ако кабелите присветват-сменяш, ако не-караш. Високоволтовите кабели се амортизират от експлоатация и старост. По магазините масово се продават кабели "janmor" . Цената е около 25 лева и карат около 50 000км. Друг вариант е "tesla"-около 40 лв. Водят се по-хубави и съм склонен да се съглася. Има и разни "немски" "мега яки", ама май няма нужда.The_Machine написа:Ооо, стареят, стареят
Изолатора постепенно си губи еластичните свойства и се напуква, започват да прескачат искри - докато се стигне до детонации...
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
Точно това ми и мисълта ! От както карам кола (11 години) немога да попадна на кабели от магазин.....Бош, Тесли и още какви ли не..за какви ли не цени. Всичко свети в тъмното, искри между блока и лулата...ужас. Само с оригиналните заводски кабели няма проблеми. Сега ми трябват кабели пак и мисля да издиря няколко комплекта такива, а не пак да си губя времето за разни нови купешки.
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
sick_fuck написа:доколкото знам с времето графитната обвивка се напуквала и губи свойствата си, това са приказки на приятели аз не съм сигурен в тях, но съм сигурен, че нищо не е вечно
Тя ако изолацията на кабелите (ако това имаш предвид под "обвивка") беше от графит,като пипнеш доста ще те чука тока
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”