Някой знае ли дали с времето кабелите за свещи влошават характеристиките си ? Тоест поради големите напрженея с времето да се скапва изолацията. Дали кабели на 10 години ще имат същите параметри както когато са били нови ?
Вярно е стареят.На влажно и тъмно време, колата да работи на празен ход. Вдигаш капака и ако кабелите присветват-сменяш, ако не-караш. Високоволтовите кабели се амортизират от експлоатация и старост. По магазините масово се продават кабели "janmor" . Цената е около 25 лева и карат около 50 000км. Друг вариант е "tesla"-около 40 лв. Водят се по-хубави и съм склонен да се съглася. Има и разни "немски" "мега яки", ама май няма нужда.The_Machine написа:Ооо, стареят, стареят
Изолатора постепенно си губи еластичните свойства и се напуква, започват да прескачат искри - докато се стигне до детонации...
sick_fuck написа:доколкото знам с времето графитната обвивка се напуквала и губи свойствата си, това са приказки на приятели аз не съм сигурен в тях, но съм сигурен, че нищо не е вечно
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 29 госта