здравейте отново,
голф 4 1,6 16в 2001
оборотите ми се менят ритмично -увеличават се до 950 и падат до 620 в рамките на 1 сек. и отново и отново и т.н. докато не подам газ. за кратко се оправят и после пак почват да танцуват. това става при запален двигател, когато не съм на скорост без да подавам газ. това се получава най вече когато съм по светофарите по кръстовищата.
ако някой има идея или е имал подобен проблем нека сподели. ще се радвам ако ваското изкаже мнение по моя проблем.
карам само на бензин нямам агу
замерен алтирнатор и акумулатор - нормални
сменил съм дросел клапата, датчик на скоростомера.
благодаря предварително на всички които се отзоват.

оборотите танцуват 620-950 голф 4 1,6 16в
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като смени дросел - клапата,обучиха ли ти я с Vag-Com?
Принципно,дори и да не е обучена, тя си се самонаглася,но все пак...
Освен това,нищо че е нова,може да е вече замърсена.На мен така оборотите ми падаха значително,даже и гаснеше,но само на газ (газ инж),когато след натоварване на двг,натиснех съединител.Почистването на клапата реши проблемите ми.
Освен това,нищо че е нова,може да е вече замърсена.На мен така оборотите ми падаха значително,даже и гаснеше,но само на газ (газ инж),когато след натоварване на двг,натиснех съединител.Почистването на клапата реши проблемите ми.
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
andro_ написа:На мен така оборотите ми падаха значително,даже и гаснеше,но само на газ (газ инж),когато след натоварване на двг,натиснех съединител.Почистването на клапата реши проблемите ми.
andro и при мен е така...дросел клапата е тази в кутията на възд.филтър нали.Или?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: оборотите танцуват 620-950 голф 4 1,6 16в
mariovasi написа:andro_ написа:На мен така оборотите ми падаха значително,даже и гаснеше,но само на газ (газ инж),когато след натоварване на двг,натиснех съединител.Почистването на клапата реши проблемите ми.
andro и при мен е така...дросел клапата е тази в кутията на възд.филтър нали.Или?
При тебе дросела е под кутията на филтъра,в моноинжекцията,под дюзата на моноинжекциона.
- mariovasi
andro_ написа:mariovasi написа:andro_ написа:На мен така оборотите ми падаха значително,даже и гаснеше,но само на газ (газ инж),когато след натоварване на двг,натиснех съединител.Почистването на клапата реши проблемите ми.
При тебе дросела е под кутията на филтъра,в моноинжекцията,под дюзата на моноинжекциона.
Сега махнах филтъра,под него има клапа и жило.Мислех че това е дросела ама явно съм в грешка,а и стои далеч от моното.
Кутията на филтъра е до калника.
Имах мерак да го почистя ама
като не го намирам

благодаря все пак.
- mariovasi

Няма нищо...
Ама в моното не смея да бърникам,че знам ли.
Ще прегледам с търсачката,смятам ще има смисъл.

благодаря.
andro_ написа:Като смени дросел - клапата,обучиха ли ти я с Vag-Com?
дросел клапата е обучена, клапата е чиста.
установих че прави проблема при загрял двигател 70-90 градуса.
чека обаче не светва.
при външна температура +5+10 градуса работи на 820 оборота.
при температура -10 градуса работи на 620-650 оборота.
на 750 оборота работи много рядко.
пали без газ и при 0 - минус 10 градуса
- tekion
- Автомобил: Meriva
- Двигател: 2006
- Контакти:
bobob написа:здравейте отново,
голф 4 1,6 16в 2001
оборотите ми се менят ритмично -увеличават се до 950 и падат до 620 в рамките на 1 сек. и отново и отново и т.н. докато не подам газ. за кратко се оправят и после пак почват да танцуват. това става при запален двигател, когато не съм на скорост без да подавам газ. това се получава най вече когато съм по светофарите по кръстовищата.
ако някой има идея или е имал подобен проблем нека сподели. ще се радвам ако ваското изкаже мнение по моя проблем.
карам само на бензин нямам агу
замерен алтирнатор и акумулатор - нормални
сменил съм дросел клапата, датчик на скоростомера.
благодаря предварително на всички които се отзоват.
И аз бях така колега, докъто не ми смениха някакъв скъсан маркуч- около вакумния регулатор на налягането. Ослушаи се за някакво свистене на въздух и ако има такова- провери си вакумните маркучлета.
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Щом танцуват оборотите значи е ламбада сондата. Виж и кардиограмата как е и ако е права чертата лошо.Демек на диагностика иди.
-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Re:
bobob написа:
Колега намери ли проблема, че и при мен е същият.
- kyossev
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,здрвейте! Аз имам от няколко дни Голф 4,но и на мен ми прави същия проблем! Не бях обърнал внимание,докато по време на регистрацията в КАТ преди мен имаше същата кола и нейния собственик ми показа как му играят оборотите,запалих моята и видях,че е същото положение....оборотите от време на време играят...ако някой разбере причината моля да пише,защото малко или много се притеснявам,все пак за мен е нова кола!Благодаря предварително!
kyossev написа:Колеги,здрвейте! Аз имам от няколко дни Голф 4,но и на мен ми прави същия проблем! Не бях обърнал внимание,докато по време на регистрацията в КАТ преди мен имаше същата кола и нейния собственик ми показа как му играят оборотите,запалих моята и видях,че е същото положение....оборотите от време на време играят...ако някой разбере причината моля да пише,защото малко или много се притеснявам,все пак за мен е нова кола!Благодаря предварително!
ТИ С КАКЪВ МОТОР СИ?
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Вижте тази тема, хората там казват че 99% е от гумените уплътнения около всмукателния колектор, от там дърпа въздух който дебитомера не отчита и компютъра се шашка. Ако е това скоро очаквай и да гасне, и забива при подаване на газ и т.н.
viewtopic.php?t=114692
Дано съм помогнал
viewtopic.php?t=114692
Дано съм помогнал
- kyossev
- Автомобил:
- Двигател:
Моят мотор е 1.6 SR,благодаря! Утре ще сменям масло,филтри,ремъци и ролки и т.н. и ще проверя гумените уплътнения!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”