Заваля вече.....сняг

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Съб 22 ное 2008 21:32

със спортното окачване 60/40 е голям цирк :)

добре, че съм с 4 нови гуми.

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Съб 22 ное 2008 21:39

BeckoTDI написа:Колеги моля ви карайте по-плавно, бъдете по-търпеливи и внимателно! ...

Подкрепям напълно!Днес видях в страничното огледало един тарикат с ситроен..забележи отново...не му хареса че върви бавно колоната и с рязко движение се опита да ме изпревари дори без мигач..в стил прост селянин...и така се завъртя на 180градуса в снега...чист късмет че не удари някой или не мина в другото платно....

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 22 ное 2008 21:40

Andonov написа:
borro написа:Пролича си кои са некадърниците...
Днес на Вакарел беше ад. Тирове с летни гуми бяха дали фира,
Смех...

Камионите никога не са имали и няма да имат летни или зимни гуми.
Не пишете като някой хора от пресата,които хич си нямат понятие.

При камионите има 2 вида гуми:
Права шарка - слага се на предни гуми, бугета и ремаркета.
Диферинциална шарка - само на задвижващия мост.

п.с. и автобусите

А как се казват гуми, с грайфер по-малък и от мойте летни? :evil: Една сутрин на сточна гара ги гледах един зад друг се бяха наредили. Тия гадове с шипове трябва да карат! Не стига че ги претоварват, возят опасни товари, ами и със слаби гуми карат :evil:

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Съб 22 ное 2008 22:02

аз съм със зимни гуми от 12 октомври и снощи като казаха, ще вали сняг, изобщо не ми пукаше...

Потребителски аватар
vladikk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladikk » Съб 22 ное 2008 22:17

днес беше пълен АД!!! От дървеница до мола ми се скъси живота!!! На Царя абсолютен сеир,мадами с големи мерджани есетествено с летни гуми :evil: ,герои които си мислят,4е като са с джипове могат да преска4ат другите на платното. На светофара на Орлов мост яко задръстване,боксуване нон-стоп,абе общо взето налице са следните изводи:

1. Немога да разбера хоро който не си купуват зимни галоши(за бой са)

2. Столи4на община и " госин" Борисов за пореде път ни показват колко са подготвени за зимните условия!!!

П.п видях 3,4 снегорина с вдигнати гребла,какво подяволите правиха??? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Нед 23 ное 2008 0:02

Аз ще ви кажа да карате бавно, щото насекаде в София е е***и и поледицата(особенно на мостовете).Както всяка година и тази не пропуснахме ВСИЧКИ ДА СМЕ ИЗНЕНАДАНИ ОТ СНЕГА :twisted: :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
Тульский Токарев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тульский Токарев » Нед 23 ное 2008 0:28

vw_derby написа:Аз ще ви кажа да карате бавно, щото насекаде в София е е***и и поледицата(особенно на мостовете).Както всяка година и тази не пропуснахме ВСИЧКИ ДА СМЕ ИЗНЕНАДАНИ ОТ СНЕГА :twisted: :twisted: :twisted:

Е добре де защо да сме изненадани като по новините преди 1 седмица казаха 4е събота и неделя се о4акват снеговалежи? :roll:

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ....

Мнениеот Dan4ote » Нед 23 ное 2008 0:48

Kingpin написа:
Dan4ote написа:
daniel_gpower написа:И какво чудо го чака? Май не познавате закона в него пише максимален размер на грайфера а не зимни или летни гуми. моли се този койтоте удари да не е по-курназ от теб

Ще изяде щангата....
Аз много добре познавам закона, но ми е писнало от майсторчета, който порадни не знам какви причини не могат да купят едни гуми. Това, че закона не те задължава да си със зимни гуми, не значи, че не трябва да е така.

Интересно ми е ти като си със зимни гуми и недай си Боже се натресеш на някой ше си самоизядеш ли щангата?

Не, защото колкото и нескромно да звучи, това е невъзможно да се случи при мен. Катастрофа - да, но да изсиля накой отзад :? Абсолютно винаги съм мега нащрек и спазвам голяма дистанция в такива условия.

Това което исках да кажа, е че ако някой ме удари ще ми е тъпо, но ще го преживея. Каквато и да е ситуацията. Ако някой не си е сложил зимни гуми и ме нацели ще го преживея, но ще побеснея. Не може ЕЛЕМЕНТАРНИ мерки за сигурността да не се предприемат. Ти си троши главата, но не и на другите.

А ти като си със летни гуми, ще ми кажеш ли защо в снега караш така?
Ако мислиш да отговаряш, дай на лични

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Нед 23 ное 2008 1:01

RAZVRATNIKA написа:
vw_derby написа:Аз ще ви кажа да карате бавно, щото насекаде в София е е***и и поледицата(особенно на мостовете).Както всяка година и тази не пропуснахме ВСИЧКИ ДА СМЕ ИЗНЕНАДАНИ ОТ СНЕГА :twisted: :twisted: :twisted:

Е добре де защо да сме изненадани като по новините преди 1 седмица казаха 4е събота и неделя се о4акват снеговалежи? :roll:

те казаха,но никои отново не си мръдна пръста.70-80% от колите са с летни гуми,почистване на улиците ??? -НЯМА.

Лошото е че утре в новините пак ще казват колко катастрофи са станали,а те ще са много за съжаление, колко хора са се потришили от падания в поледиците и т.н.

Потребителски аватар
aleksnlnl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksnlnl » Нед 23 ное 2008 1:02

днес и в холандия заваля :wink: но за малко :cry:

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Нед 23 ное 2008 1:18

vw_derby написа:
RAZVRATNIKA написа:

те казаха,но никои отново не си мръдна пръста.70-80% от колите са с летни гуми,почистване на улиците ??? -НЯМА.

Лошото е че утре в новините пак ще казват колко катастрофи са станали,а те ще са много за съжаление, колко хора са се потришили от падания в поледиците и т.н.

Е то тук трябва да стане нещо фатално за да се предприемат мерки. Лошото е, че не се учиме от грешките.
Да сме лято да ни изненада снега, ама края на ноември и с прогнози за сняг...

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Нед 23 ное 2008 1:36

Dan4ote написа:
Kingpin написа:
Dan4ote написа:
daniel_gpower написа:И какво чудо го чака? Май не познавате закона в него пише максимален размер на грайфера а не зимни или летни гуми. моли се този койтоте удари да не е по-курназ от теб

Ще изяде щангата....
Аз много добре познавам закона, но ми е писнало от майсторчета, който порадни не знам какви причини не могат да купят едни гуми. Това, че закона не те задължава да си със зимни гуми, не значи, че не трябва да е така.

Интересно ми е ти като си със зимни гуми и недай си Боже се натресеш на някой ше си самоизядеш ли щангата?

Не, защото колкото и нескромно да звучи, това е невъзможно да се случи при мен. Катастрофа - да, но да изсиля накой отзад :? Абсолютно винаги съм мега нащрек и спазвам голяма дистанция в такива условия.

Това което исках да кажа, е че ако някой ме удари ще ми е тъпо, но ще го преживея. Каквато и да е ситуацията. Ако някой не си е сложил зимни гуми и ме нацели ще го преживея, но ще побеснея. Не може ЕЛЕМЕНТАРНИ мерки за сигурността да не се предприемат. Ти си троши главата, но не и на другите.

А ти като си със летни гуми, ще ми кажеш ли защо в снега караш така?
Ако мислиш да отговаряш, дай на лични

Не знам за тебе, ама аз от 4 години не съм слагал зимни гуми на колите си и нямам нито един инцидент. В момента не съм със зимни гуми, защото не мога да си намеря такъв размер в добро състояние, камо ли нови. Но и в момента не си карам колата, седи на паркинг и спи :idea:

А това, че ти си толкова сигурен в тебе си може най-много да те разочарова един ден, защото очевидно не си попадал в критични ситуации и не си наясно колко бързо става всичко.

Ако си мислиш, че зимните гуми ти дават кой знае колко повече пред летните, то много си се объркал. Дават, ама на хората в Европа и по света. По нашите неизчистени и заледени улици, дето хвърлят веднъж през цялата зима пясък ти трябват гуми с шипове за да ти е мирна главата.

Пак ти казвам, от 4 зими съм все с летни гуми. Нито един инцидент нямам, а около мене бая народ се изблъска. Как става т'ва? Ми става с внимание и известна доза умение.

Не казвам, че гумите не са важно нещо, напротив. Ама не го изкарвайте сякаш ако нямам зимни гуми съм ебати убиеца.

Просто ми стана смешно това с щангата. Или викаш ако те нацепи (недай си Боже!) някой със зимни гуми няма да яде щангата, а?
:lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот amikus » Нед 23 ное 2008 2:16

Някой видя ли ги днес на цариградско след орлов мост 4ма юнаци се бяха фраснали всичките коли бяха в различни посоки като 2 бяха жипки!?!Отделно имаше поне 6 тъпанара спрели вдясно и се лутаха като мухи без глави.Най-големия сеир бяха падналите клони върху жиците на тролея и галфоните дето режеха клоните мигаха на парцали.Аджеба сега ли трябва да се режат тези клони като падна снега?Ама той пак изненада общината те го чакаха май ти виж кога дойде.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 23 ное 2008 5:21

Навъртях над 100 км в София в тази обстановка днес. С една кола с летни и една със зимни гуми. Така се получи, че ги редувах.

С колата с летните повече от 45 км/ч. е рисковано да се вдига.

С колата със зимните си карах съвсем нормално - 50-60-70 и то с ускорение, което с летните нямаше как да се постигне.

Че то даже с летните ми беше трудно да тръгна примерно на светофар за ляв завой. трябва да имам поне 10 секунди без движение отсреща, за да премина...

С внимание се избягват инциденти, но пък самият аз забелязах, че значително бавя хората, които имат зимни гуми!!!

Не че нямам зимни гуми и за моята кола. Имам. В гаража са :oops: Не намерих време миналата седмица да ги сложа :oops:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 23 ное 2008 5:23

Kingpin написа:Не знам за тебе, ама аз от 4 години не съм слагал зимни гуми на колите си

Тва си е за голяма хвалба :idea: :idea: :idea: :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”