Въпрос относно гуми Нокиан Хакапелита-4

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Въпрос относно гуми Нокиан Хакапелита-4

Мнениеот rosen79 » Пон 24 ное 2008 0:57

Незнам дали темата е за тук,но имам едно питане.Някой има ли представа тези гуми Нокиан Хакапелита-4, дали са с шипове или не.Разрових всички възможни сайтове където излизат в гуглето,но нищо за тези гуми.
http://www.diana-ltd.com/NOKIAN-leki.html
Ето линка на Диана там ги гледах,но и там никаква информация.
mod edit: dobrin

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Пон 24 ное 2008 1:02

На мен ми прилича че имат звънни им по тел и питай или ги виж,но гуми с шипове по нашите пътища не мисля че са удачен вариант,още повече при суха настилка май са забранени от закона.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 24 ное 2008 1:05

Това го знам,че са забранени.Звънях в събота 300-та пъти.но без резултат,никой не вдига.Утре пак ще званя.Много ще ме яд ако са с шипове.

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Пон 24 ное 2008 1:10

rosen79 написа:Това го знам,че са забранени.Звънях в събота 300-та пъти.но без резултат,никой не вдига.Утре пак ще званя.Много ще ме яд ако са с шипове.

Аз ходих в тази на изхода на София по посока Богоров и бяха много любезни,намират ти размера по каталог ако не си го знаеш съответно алтернативните такива и ти вади списък с всички предлагани налични гуми-зимни или летни,ползва се безплатен монтаж при закупуване само плащаш тежести,във фирмата в която работя внасяме Континентал,Семперит,Барум,но в Дияната има доста по евтини гуми и качествени като Гиславед и Клебер/зимни/.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 24 ное 2008 1:33

Тези гуми си ги харесах в момента,в който ги видях и ако са с шипове ще се гръмна.Чувал съм,че нокиан са едни от най-добрите гуми за зимата,и че на сняг намат мърдане,и за това искам такива.И то точно тези,но ако са с шипове ще се принудя да си търся други. :(

Потребителски аватар
baks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baks » Пон 24 ное 2008 1:36

колега аз живея във Финландия и в нашия град се произвеждат тези гуми Нокиан Хакапелита-4 са с шипове както и Нокиан Хакапелита-2, но тук шиповете са позволени и препоръчителни. Аз карам с Нокиан Хакапелита-4 със шипове и съм много доволен на сняг и лед върви и спира като на сухо. Но в БГ са забранени шипове.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 24 ное 2008 1:40

baks написа:колега аз живея във Финландия и в нашия град се произвеждат тези гуми Нокиан Хакапелита-4 са с шипове както и Нокиан Хакапелита-2, но тук шиповете са позволени и препоръчителни. Аз карам с Нокиан Хакапелита-4 със шипове и съм много доволен на сняг и лед върви и спира като на сухо. Но в БГ са забранени шипове.

Е точно от това се опасявах.За жалост ще се ориентирам към други от тази марка.Колега би ли ми препоръчал?От тези които ги има в линка,кои са за предпочитане?
http://www.diana-ltd.com/NOKIAN-leki.html
Много ще съм ти благодарен.

Потребителски аватар
baks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baks » Пон 24 ное 2008 1:50

Значи фирмата произвежда гуми за целия свят, сигурно модела съществува и без шипове за извън Финландия провери за по сигурно. Но във финландия без шипове няма каране. Тук специално Нокиан Хакапелита-2 и 4 са по евтините варианти на марката и са най-масово използваните гуми тук. За другите незнам нямам впечаления.
Но марката е супер тука условията са от октомври до края на май зимни. И почти всички карат с Нокиан.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 24 ное 2008 1:55

baks написа:Значи фирмата произвежда гуми за целия свят, сигурно модела съществува и без шипове за извън Финландия провери за по сигурно. Но във финландия без шипове няма каране. Тук специално Нокиан Хакапелита-2 и 4 са по евтините варианти на марката и са най-масово използваните гуми тук. За другите незнам нямам впечаления.
Но марката е супер тука условията са от октомври до края на май зимни. И почти всички карат с Нокиан.

Ще умра от яд,надявам се да има и без шипове,щото се влюбих в тея гуми.Много обичам гуми точно с такава шарка,силно изразени улеи и много подчертана посока.

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пон 24 ное 2008 2:22

В момента търкалям 2-ри комплект Нокиан "nrt2". Третият ми комплект пак ще бъде Нокиан. :bowdown Страхотна гума! С този модел катеря на лед, а е всесезонен. :shock :wink:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 24 ное 2008 6:42

5 зими карах, с Нокиан WR, страхотно безшумна гума. Много добро поведение, на сухо, мокро и сняг съчетано с разумна цена :)

Според мен, въпросните гуми са с шипове, то се вижда

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Пон 24 ное 2008 6:58

rosen79 написа:Тези гуми си ги харесах в момента,в който ги видях и ако са с шипове ще се гръмна.Чувал съм,че нокиан са едни от най-добрите гуми за зимата,и че на сняг намат мърдане,и за това искам такива.И то точно тези,но ако са с шипове ще се принудя да си търся други. :(

Nokian WRG2 е моделът за теб без шипове. Беше взел някаква награда миналата година и наистина Нокиана са най - добри. Вече го чувам от сумати хора. Иначе имам летни Нокиан и мога да кажа, че тия гуми са незаменими във всички критерии :shock жалко, че нямат на 45 височина ... :(

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пон 24 ное 2008 9:03

има ги и без шипове,един приятел си сложи такива но не ми каза от къде ги е купил,а и предполагам ,че диана няма да внасят гуми които не са позволени за каране по българските пътища.Иначе на моя приятел на гумите си има дупки където стоят шиповете.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 24 ное 2008 9:28

Mи знам,че са много добри аз за това ги искам дано наистина ги има без шипове.Чакам да ми се обадят и ще пиша какво са ми казали.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пон 24 ное 2008 9:34

Ще са с подготовка за шипове. Почти никой не продава с шипове вече, защото са забранени.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”