ел.проблем

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Citoject
Автомобил:
Двигател:

ел.проблем

Мнениеот Citoject » Пон 24 ное 2008 9:51

Колеги моля ви за мнение....От около месец насам колата пали все по-трудно,а вече отказа и съвсем да пали....Стартера върти като луд,а колата не пали.Вчера тръгваме от Сливен за Варна и не пожела да запали....смених с на баща ми акумулатора и веднага си запали.Той сложи моя на неговата кола и също си запали :shock Днеска сутринта пак върти стартера и колата не пали с неговия акумулатор,сравнително нов.Мисля че не е от динамото,защото досега проблем беше първият път...а след това си палеше от половин оборот....а сега само върти стартера и нищо...Какво може да е?Ако може да препоръчате някой от Варна да разбира от електроника?Мерси предварително...

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 24 ное 2008 10:06

Имобилайзер /ако имаш/, датчик на Хол, температурен датчик, или бобина /ама преди това си виж свещите, кабелите и капачка-палеца/.

Citoject
Автомобил:
Двигател:

ел.проблем-решено

Мнениеот Citoject » Съб 29 ное 2008 8:03

Така...проблема се реши в кварталния сервиз.Първо мислеха за бобина,майстора ходи до магазина взе една ''назаем'' пробва,не стана.После каза,че е датчик на делкото(температурен може би?),ходи върна се каза,че нов струвал 80лв и затова ми взел цяло делко втора употреба за 70 лв.Така с труда ми излезе 90 лв.Интересно ми е верни ли са тези цени?инъче съм доволен,че проблема се реши.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Съб 29 ное 2008 8:30

Проблема ти е бил датчика на Хол - той се намира в делкото и цената му е там някъде 60-80лв :wink:

Потребителски аватар
Stefo`o
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот Stefo`o » Нед 30 ное 2008 13:43

аз го смених за 56лв +10 за труд :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”