Въпрос за дюзи
- vladitdrv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въпрос за дюзи
Въпроса ми е на колко Nm се стяга дюзата като се сглобява(за предкамерни дизели),въобще някъква справочна информация по темата!
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за дюзи
vladitdrv написа:Въпроса ми е на колко Nm се стяга дюзата като се сглобява(за предкамерни дизели),въобще някъква справочна информация по темата!
Към главата става дума,трябва да пише в техническа информация,но има отдолу едни уплътнителни шайби,задължително нови да не береш ядове.

- vladitdrv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Към главата става дума,трябва да пише в техническа информация,но има отдолу едни уплътнителни шайби,задължително нови да не береш ядове.
За към главата ясно-Autodata работи за нас

Колега Zinoto,и аз така ги стягам(60-70Nm),но питам да съм сигурен!Писна ми да ходя по палачор-дизел майстори,и да ме обеждават че разпръсквачите били боклук,а да не мога с тръба да отвия дюзата!Като я разглобих извадих една лопата сгурия от вътре на фона на новите разпръсквачи!
-
- Автомобил:
- Двигател:
vladitdrv написа:Към главата става дума,трябва да пише в техническа информация,но има отдолу едни уплътнителни шайби,задължително нови да не береш ядове.
За към главата ясно-Autodata работи за нас!
Колега Zinoto,и аз така ги стягам(60-70Nm),но питам да съм сигурен!Писна ми да ходя по палачор-дизел майстори,и да ме обеждават че разпръсквачите били боклук,а да не мога с тръба да отвия дюзата!Като я разглобих извадих една лопата сгурия от вътре на фона на новите разпръсквачи!
Наистина малко са дизел майсторите на които може да се разчита, при старите горивни системи без електронно управление нещата са по-сложни и много често така наречените "тракторни" майстори са далеч по-подходящи от новите "специалисти". Преди години лично се убедих къде е истината след като похарчих доста пари без резултат.
- vladitdrv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Наистина малко са дизел майсторите на които може да се разчита, при старите горивни системи без електронно управление нещата са по-сложни и много често така наречените "тракторни" майстори са далеч по-подходящи от новите "специалисти". Преди години лично се убедих къде е истината след като похарчих доста пари без резултат.
Честно казано никък не са сложни!Трябва малко техническа мисъл,теория и прецизност и всичко може да стане като ново(забравих чистотата най-вече

- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vladitdrv написа:Наистина малко са дизел майсторите на които може да се разчита, при старите горивни системи без електронно управление нещата са по-сложни и много често така наречените "тракторни" майстори са далеч по-подходящи от новите "специалисти". Преди години лично се убедих къде е истината след като похарчих доста пари без резултат.
Честно казано никък не са сложни!Трябва малко техническа мисъл,теория и прецизност и всичко може да стане като ново(забравих чистотата най-вече)!Днес отварях помпа(механична) и се изненадах колко прост може да бъде ремонта и (като се сетя че дадах на един тъпак 120лв за ремонт и стендоване а дори не беше отваряна
).
Може да се каже и най-вече практика, след изредените неща от теб...
А така като те слушам до няколко дни ще се пръкнеш и ти като майстор...
Може да се каже и най-вече практика, след изредените неща от теб...
Върнете се в началото
--------------------------------------------------------------------------------
Аз доколкото знам vladitdrv си е майстор и май си му е професия. Практиката трябва да е подплатена и с теория
Вие двамата пак се захапахте!!!
Върнете се в началото
--------------------------------------------------------------------------------
Аз доколкото знам vladitdrv си е майстор и май си му е професия. Практиката трябва да е подплатена и с теория
Вие двамата пак се захапахте!!!

- vladitdrv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега,аз от немаикъде съм се захванал с такава дейност!Не претендирам че дъм майстор по дизели,но се опитвам и засега успявам!Не знам какво трябва да значи изказването ти,но едва ли е мн хубу!Благодаря ти все пак,ако се "пръкна" ша ти пиша

- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vladitdrv написа:А така като те слушам до няколко дни ще се пръкнеш и ти като майстор...
Колега,аз от немаикъде съм се захванал с такава дейност!Не претендирам че дъм майстор по дизели,но се опитвам и засега успявам!Не знам какво трябва да значи изказването ти,но едва ли е мн хубу!Благодаря ти все пак,ако се "пръкна" ша ти пиша!
Като се пръкнеш, ще те усетим, започваш да говориш против тези които са ти помагали и най-вече против науката...
- vladitdrv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Като се пръкнеш, ще те усетим, започваш да говориш против тези които са ти помагали и най-вече против науката...
Не знам що за човек може да говори за друг без дори да го познава(или поне аз не се сещам да се познаваме)!
Принципно ако имаш някъкво инфо по темата може да помогнеш!
П.С Лично от теб не си спомням да съм получил помощ така че споко,няма да си от тях!

Върни се в “Дизелови агрегати”