Здравейте!Знам че има доста теми за бензиновите помпи, но така ми е спешно и припряно че даже нямам време да прочета всичко написано в намерените теми.
Моля, дайте спешно съвет каква помпа да купя ( струва ли си втора употреба ), дайте мнение за китайските помпи, от къде може да се купи помпа в София?Ако имате адреси и телефони също ги напишете?!
Имайте в предвид че основно карам на газ.
Спешно съвет за бензинова помпа
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Ами моя съвет е свързан с повече пари и по-малко главоболия!
Чайна- боклук!
Втора употреба- гаранция найне!
Един приятел(същевременно и сервизен майстор) взе втора употреба и изкара около два месеца с нея, после айде още 250 за нова и си кара втора година.
Евтиното винаги излиза по-скъпо!
п.с. Досега не съм чул за отремонтирана такава.
Чайна- боклук!
Втора употреба- гаранция найне!
Един приятел(същевременно и сервизен майстор) взе втора употреба и изкара около два месеца с нея, после айде още 250 за нова и си кара втора година.
Евтиното винаги излиза по-скъпо!
п.с. Досега не съм чул за отремонтирана такава.
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Аз вече почти клоня към китайски аналог на помпата. Предполагам че ще чуя доста критики относно това мое решение, но все пак ...
В интернет намерих една софийска фирма, където продават китайски аналози за 100 лв - това е само помпата без пластмасовия корпус към нея, иначе с корпуса е 180.Казаха ми че завода давал гаранция 50000 км, но самата бг фирма не дава такава гаранция. И понеже основно карам на газ и си мисля че би ме изкарала по дълго време, стига да не я оставям отново без бензин.Макар да съм убеден че старата помпа не е оставала напълно без бензин, т.като като след като я извадихме и се поразклати помпата тръгва, но като се наклони спира.Това ме навежда на мисълта че по скоро е износване (дошло и е времето) от колкото да се е спекла от липса на бензин.
В интернет намерих една софийска фирма, където продават китайски аналози за 100 лв - това е само помпата без пластмасовия корпус към нея, иначе с корпуса е 180.Казаха ми че завода давал гаранция 50000 км, но самата бг фирма не дава такава гаранция. И понеже основно карам на газ и си мисля че би ме изкарала по дълго време, стига да не я оставям отново без бензин.Макар да съм убеден че старата помпа не е оставала напълно без бензин, т.като като след като я извадихме и се поразклати помпата тръгва, но като се наклони спира.Това ме навежда на мисълта че по скоро е износване (дошло и е времето) от колкото да се е спекла от липса на бензин.
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Аз вече поръчах китайския аналог сутринта чрез куриер, ето от тук: http://www.autoworldbg.com/prices.htm
Дано да съм улучил
?!Последно като цена на помпата, за Пасат В4 е 90 лв, без пластмасовия корпус.
Ако се сетя, след време ще споделям какво ми впечатлението от помпата.
За всеки случай ще си запазя старата помпа и ако нещо ... ( хайде да не викам дявола ) , ще я пратя на ремонт.
Дано да съм улучил

Ако се сетя, след време ще споделям какво ми впечатлението от помпата.
За всеки случай ще си запазя старата помпа и ако нещо ... ( хайде да не викам дявола ) , ще я пратя на ремонт.
re: Спешно съвет за бензинова помпа
ами аз си ремонтирах моята и от 2г. нямам проблем с нея -
първо почна да не иска да се включва всеки път(т.е. не се чува специфичния шум като включиш на контакт) въртя ми номера месец-два и съвсем отказа.
от трите варианта - нова, на старо или ремонт, избрах най-евтиния - с ремонта - излезна ми към сто и нещо лева - не помня колко точно пък и беше отдавна
правиха я в 'Жизет' - до окръжна болница - софия, сигурно можеш да намериш телефоните им из net-a
успех
първо почна да не иска да се включва всеки път(т.е. не се чува специфичния шум като включиш на контакт) въртя ми номера месец-два и съвсем отказа.
от трите варианта - нова, на старо или ремонт, избрах най-евтиния - с ремонта - излезна ми към сто и нещо лева - не помня колко точно пък и беше отдавна
правиха я в 'Жизет' - до окръжна болница - софия, сигурно можеш да намериш телефоните им из net-a
успех
- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
Re: re: Спешно съвет за бензинова помпа
dam написа:ами аз си ремонтирах моята и от 2г. нямам проблем с нея -
успех
Човека си е купил вече нова

- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само да отбележа че смених помпата с нова - китайско производство.Купих я от софия - вижте по горе линка. Първи впечатления - работи, надявам се да ме изкара дълго време.
И тъй като разбрах че при преминаване на газ, се изключва само инжектора, а помпата остава да работи, имам една молба - преди да закриете темата да ми кажете в кой раздел да пусна темата " Как да си направя прекъсвач за бензиновата помпа"?
И тъй като разбрах че при преминаване на газ, се изключва само инжектора, а помпата остава да работи, имам една молба - преди да закриете темата да ми кажете в кой раздел да пусна темата " Как да си направя прекъсвач за бензиновата помпа"?