Спешно съвет за бензинова помпа

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Спешно съвет за бензинова помпа

Мнениеот doktora » Сря 08 фев 2006 10:02

Здравейте!Знам че има доста теми за бензиновите помпи, но така ми е спешно и припряно че даже нямам време да прочета всичко написано в намерените теми.
Моля, дайте спешно съвет каква помпа да купя ( струва ли си втора употреба ), дайте мнение за китайските помпи, от къде може да се купи помпа в София?Ако имате адреси и телефони също ги напишете?!
Имайте в предвид че основно карам на газ.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 08 фев 2006 12:34

А може ли да се ремонтира бензиновата помпа, защото намирам разни обяви за ремонт на такива?Някой правил ли е такъв ремонт, някакви отзиви?
Видях че помпата е капсулована, но явно има начин да се отвори и да се ремонтира?!

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 08 фев 2006 12:35

Ами моя съвет е свързан с повече пари и по-малко главоболия!
Чайна- боклук!
Втора употреба- гаранция найне!
Един приятел(същевременно и сервизен майстор) взе втора употреба и изкара около два месеца с нея, после айде още 250 за нова и си кара втора година.
Евтиното винаги излиза по-скъпо!

п.с. Досега не съм чул за отремонтирана такава.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 08 фев 2006 13:10

Само НОВА по възможност Bosch или VDO, само че цифрите са лоши, но не толкова лоши като при пълната инжекция.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 08 фев 2006 22:20

английски към 200 лв

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 09 фев 2006 8:56

Аз вече почти клоня към китайски аналог на помпата. Предполагам че ще чуя доста критики относно това мое решение, но все пак ...
В интернет намерих една софийска фирма, където продават китайски аналози за 100 лв - това е само помпата без пластмасовия корпус към нея, иначе с корпуса е 180.Казаха ми че завода давал гаранция 50000 км, но самата бг фирма не дава такава гаранция. И понеже основно карам на газ и си мисля че би ме изкарала по дълго време, стига да не я оставям отново без бензин.Макар да съм убеден че старата помпа не е оставала напълно без бензин, т.като като след като я извадихме и се поразклати помпата тръгва, но като се наклони спира.Това ме навежда на мисълта че по скоро е износване (дошло и е времето) от колкото да се е спекла от липса на бензин.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 09 фев 2006 10:40

Вземай смело , китаиски неща има и много добри.

nstratiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nstratiev » Чет 09 фев 2006 13:49

Вземи си китайска аз ги продавам от доста време и такива поставям не са имали досега проблем даже и след 50000км.Само внимавай от къде ще я купиш има и разлика в качеството на китайските, защото нали знаеш има различни китайски производители.Ако питаш мен купи си я от ИМАХИЖУ там са добри.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 09 фев 2006 15:54

Аз вече поръчах китайския аналог сутринта чрез куриер, ето от тук: http://www.autoworldbg.com/prices.htm
Дано да съм улучил :roll: ?!Последно като цена на помпата, за Пасат В4 е 90 лв, без пластмасовия корпус.
Ако се сетя, след време ще споделям какво ми впечатлението от помпата.
За всеки случай ще си запазя старата помпа и ако нещо ... ( хайде да не викам дявола ) , ще я пратя на ремонт.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 09 фев 2006 19:27

Дано няма проблеми.
Докторе какво стана със съединителя???

dam
Автомобил:
Двигател:

re: Спешно съвет за бензинова помпа

Мнениеот dam » Пет 10 фев 2006 16:52

ами аз си ремонтирах моята и от 2г. нямам проблем с нея -
първо почна да не иска да се включва всеки път(т.е. не се чува специфичния шум като включиш на контакт) въртя ми номера месец-два и съвсем отказа.
от трите варианта - нова, на старо или ремонт, избрах най-евтиния - с ремонта - излезна ми към сто и нещо лева - не помня колко точно пък и беше отдавна

правиха я в 'Жизет' - до окръжна болница - софия, сигурно можеш да намериш телефоните им из net-a

успех

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Re: re: Спешно съвет за бензинова помпа

Мнениеот Iavor » Пет 10 фев 2006 17:01

dam написа:ами аз си ремонтирах моята и от 2г. нямам проблем с нея -
първо почна да не иска да се включва всеки път(т.е. не се чува специфичния шум като включиш на контакт) въртя ми номера месец-два и съвсем отказа.
от трите варианта - нова, на старо или ремонт, избрах най-евтиния - с ремонта - излезна ми към сто и нещо лева - не помня колко точно пък и беше отдавна

правиха я в 'Жизет' - до окръжна болница - софия, сигурно можеш да намериш телефоните им из net-a

успех

Човека си е купил вече нова :idea: !

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 16 фев 2006 11:45

Само да отбележа че смених помпата с нова - китайско производство.Купих я от софия - вижте по горе линка. Първи впечатления - работи, надявам се да ме изкара дълго време.
И тъй като разбрах че при преминаване на газ, се изключва само инжектора, а помпата остава да работи, имам една молба - преди да закриете темата да ми кажете в кой раздел да пусна темата " Как да си направя прекъсвач за бензиновата помпа"?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 16 фев 2006 11:46

doktora написа:преди да закриете темата да ми кажете в кой раздел да пусна темата " Как да си направя прекъсвач за бензиновата помпа"?

В Автогазови уредби или в Направи си сам ;-)

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 16 фев 2006 11:48

Ок колега!

Върни се в “Passat”