Помощ за смяна на масло на скоростната кутия и хидравликата.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Traian
Автомобил:
Двигател:

Помощ за смяна на масло на скоростната кутия и хидравликата.

Мнениеот Traian » Сря 26 ное 2008 21:32

Въпросът ми е следният. Купих си масло за хидравликата на автомобила (ATF 4000 ми препорачаха в магазина) и така като гледам предполагам че няма пробка за смяната му и някой ако може да ми даде съвет как да се смени. И другото е за смяната на маслото на скоростната кутия (Polo '95) къде се намира пробката и какво количество ще трябва да си закупя. Благодаря предварително и съжалявам за можеби простите въпроси, сега навлизам в разузнаването на автомобилчето...

Потребителски аватар
Traian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Traian » Чет 27 ное 2008 21:28

Никой ли няма да помогне на нуждаещите се ... :)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 27 ное 2008 21:37

На хидравликата само му виж нивото и долей ако трябва няма нужда да го сменяш, а на скоростите пробката или отпред вдясно или откъм подкалника събира около 3л. Но такъв мотор 1.6 ABS няма.

Потребителски аватар
Traian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Traian » Чет 27 ное 2008 21:54

Ами благодаря за отговора колега, но за двигателя незнам... '95та ми е колцата по документи се води 1.6, а също така си имам ABS и въздушни възглавници... да не би ти да се заблуждаваш нещо...? С добеи пожелания от Русе.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 28 ное 2008 10:27

Traian, :) колегата казва ,че няма двигател 1.6 с код ABS (виж неговият код на двигателят е такъв). А на твоята какъв е кода? АЕЕ или АЕА е? В големият талон на колата ще намериш една от тези 3 букви. Двата двигателя на доста различни. Единият е Моноинжекцион ,а дригият многоточков инжекцион. Без да знаем точно какв е ,за напред ще ни е трудно да отговаряме на въпросите ти.

Разгледай тази тема http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... c&start=15 , пробката за източване на маслото се намира по-отдолу и мисля ,че не от тази страна ,а отдругата страна на кутията. (Ще я познаеш веднага - приличат си като 2 капки вода с тази за наливане на маслото)

Твоята кутия побира 3.1 литра масло. Вземи си 3 литра ,че много пара е това масло ,то надали ще излезне всичкото на 100% и ще ти стигнат 3 литра

Потребителски аватар
Traian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Traian » Пет 28 ное 2008 10:49

Благодаря за разяснението погледнах си талона и пише АЕА предполагам, че това се отнася за моноинжекционите...

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 28 ное 2008 10:52

:да: да моно

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”