Помощ за смяна на масло на скоростната кутия и хидравликата.
Помощ за смяна на масло на скоростната кутия и хидравликата.
Въпросът ми е следният. Купих си масло за хидравликата на автомобила (ATF 4000 ми препорачаха в магазина) и така като гледам предполагам че няма пробка за смяната му и някой ако може да ми даде съвет как да се смени. И другото е за смяната на маслото на скоростната кутия (Polo '95) къде се намира пробката и какво количество ще трябва да си закупя. Благодаря предварително и съжалявам за можеби простите въпроси, сега навлизам в разузнаването на автомобилчето...
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Traian,
колегата казва ,че няма двигател 1.6 с код ABS (виж неговият код на двигателят е такъв). А на твоята какъв е кода? АЕЕ или АЕА е? В големият талон на колата ще намериш една от тези 3 букви. Двата двигателя на доста различни. Единият е Моноинжекцион ,а дригият многоточков инжекцион. Без да знаем точно какв е ,за напред ще ни е трудно да отговаряме на въпросите ти.
Разгледай тази тема http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... c&start=15 , пробката за източване на маслото се намира по-отдолу и мисля ,че не от тази страна ,а отдругата страна на кутията. (Ще я познаеш веднага - приличат си като 2 капки вода с тази за наливане на маслото)
Твоята кутия побира 3.1 литра масло. Вземи си 3 литра ,че много пара е това масло ,то надали ще излезне всичкото на 100% и ще ти стигнат 3 литра
Разгледай тази тема http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... c&start=15 , пробката за източване на маслото се намира по-отдолу и мисля ,че не от тази страна ,а отдругата страна на кутията. (Ще я познаеш веднага - приличат си като 2 капки вода с тази за наливане на маслото)
Твоята кутия побира 3.1 литра масло. Вземи си 3 литра ,че много пара е това масло ,то надали ще излезне всичкото на 100% и ще ти стигнат 3 литра
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”