garabarar написа: ....И другото което е да питам също бензиновата помпа ...
искрено съм благодарен за това че съм засвидетелствал по някакъв начин компетентност и способност да помогна, но...
за съжаление в тази ситуация съм безсилен. Първото на което се натъкнах е посоченото най-горе - а аз изобщо нямам опит с бензинови двигатели. Това което се сещам да препоръчам на първо четене е:
първо: дай колкото се може по подробна информация за автомобила модел, година на производство (Засега може да се счете че автомобила е поне 94 г. предвид на това че казваш че искаш да го закараш на диагностика) модел на двигателя, ако щеш дори марката на частите които подозираш че имат дефект. Смятам че форума добре ще те ориентира каква информация е добре да се предостави (и каква не).
второ: по възможност е повече от препоръчително да направиш диагностика на колата, още повече че в случая се касае за по комплексен проблем. Самия ти казваш че вече си проверил някои детайли, макар и да е било неуспешно вече си малко по напред в намирането на проблема. Мисля че кабелите за диагностика на vw и производни са доста широко разпространени така че ще бъде добре дошло да направиш дори една елементарна проверка на лога с грешките.
трето: всичката тази информация е добре да я постнеш в секцията за голф. Определено тя се чете от повече собственици на този модел.
инак не претендирам да знам кой знае колко и по отношение на дизел агрегати, просто преди време ми се наложи да решавам този инак елементарен проблем с температурния датчик, но това което направих е че прерових всяка възможна информация която нета може да предложи. Документирах и синтезирах повечето информация в едно и така се получи добър наръчник за отстраняване на нередности по този конкретен възел (температурния датчик).
В допълнение искам да те посъветвам още нещо. Давай колкото се може по-детайлна и синтезирана информация за проблема, както и допълвай своевременно всяко ново нещо си забелязал в отворената тема. Опитът и наблюденията ми сочат че единствено по този начин ще заинтригуваш знаещите и можещите да искат да помогнат повече.