голфа счупи бутало?
- martveca
- Автомобил:
- Двигател:
голфа счупи бутало?
колеги някой има ли си представа защо се е счупило буталото, със сигурност не е срещнало клапан защото ремъка си е ок не е прескочил а и да беше при отворени клапани буталото не може да ги докосне-това съм го пробвал.Става въпрос за 1.6 АЕЕ. 
- martveca
- Автомобил:
- Двигател:
Ами двигатела беше 96-та година и беше на 140000 км. наистина доста запазен беше ,обаче един ден сутринта тръгвах от вкъщи и в момента в които включих от първа на втора се чу някакво силно изхъркване и колата угасна,първо помислих че е от скоростите,пробвах да я запаля но не стана.Проверих ремъка как е да не е скъсан или прескочил,но и там сичко си беше ок и след като му свалих главата видях ето това- http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/1060/597388142.JPG
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/1241/920184743.JPG
така и неможах да остановя причина да се счупи толкова зверски това бутало.В вдно съм сигурен че не е ударено от клапан защото на този мотор дори да са отворени клапаните и буталото да е в гмт. те влизат в горивната камера на буталото и не го докосват.
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/1241/920184743.JPG
така и неможах да остановя причина да се счупи толкова зверски това бутало.В вдно съм сигурен че не е ударено от клапан защото на този мотор дори да са отворени клапаните и буталото да е в гмт. те влизат в горивната камера на буталото и не го докосват.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
- martveca
- Автомобил:
- Двигател:
ами мисля че буталото си е оригинално защото на него има релефен знак на vw и отдоло има някакъв сериен номер и пише Germany, ако беше менте миля че нямаше да ги има тези надписи.Апък за тази умора на метала ми се сртува странно защото стария ми мотор 1.4 абд беше на 250000 км и толкова беше юркан че му се чудя как неговите бутала са си още здрави а този уж на доста по малко км. с 5-години по нов и е каран нормално апък сега е със зверски строшено бутало.
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Тука има една тема за 1.6 АФТ сега незнам при теб как стоят нещата
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=22097&highlight=%EC%EE%F2%EE%F0+aft
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=22097&highlight=%EC%EE%F2%EE%F0+aft
Това бутало като го гледам е срещнало нещо за да се деформира така . Как е челото на буталото , износено ли е?Възможно е де е от воден стълб как е гарнитурата имаше ли вода в маслото, биелата деформирана ли е.
Другият варянт шайба ,гайка болт или нещо друго да е засмукало виж колекторите да не е засмукало парче от таралежа или нещо от моното или инжекциона да липсва.
А по въпроса за среща на бутало с клапани има доста изписано че няма двигател на VW които да гарантира на 100% че това няма да стане.А и не знаеш дали някои преди теб не е свалял главата и да е взета повече от допустимите норми.
Другият варянт шайба ,гайка болт или нещо друго да е засмукало виж колекторите да не е засмукало парче от таралежа или нещо от моното или инжекциона да липсва.
А по въпроса за среща на бутало с клапани има доста изписано че няма двигател на VW които да гарантира на 100% че това няма да стане.А и не знаеш дали някои преди теб не е свалял главата и да е взета повече от допустимите норми.
-
Nkamenov
- Автомобил:
- Двигател:
х
и аз та мисла
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
vladovelin написа:В техниката има едно понятие УМОРА НА МЕТАЛА . Ако не е удар остава да е това.
Аз лично виждам по предоставените данни че е или умора,както казва колегата или просто шупла- дефект в изработката на самото бутало. Според мен друго не би причинило такова деформиране а да коляновия как е ?
- martveca
- Автомобил:
- Двигател:
designer1 написа:А пък според мен всички гадаем а martveca ни гледа сеира
колега незнам какво трябва да значи това,но все пак това си е твое мнение.
От изброените по горе критерии никой не съответства с този случай -коляновия вал си е добре,нямаше вода в маслото нито пък намерих нещо което да влязло в цилиндъра и да е ударило буталото,биелата също е добре.Интересно чеслед счупването дори цилиндъра не е надран,просто няма никаква видима или логична причина да се счупи буталото,вече и аз взех да се замислям дали не е от умора на метала,просто немога да си обясня какво друго може да е.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”