Въпрос: термометър за външната температура

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
stefi_pavlov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefi_pavlov » Сря 30 май 2007 20:42

ето какво сътворих аз.мисля че се получи добре Изображение

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Сря 30 май 2007 21:42

доста добре е станало.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Сря 30 май 2007 21:52

Стефи много добре е станало. Дай малко информация какъв термометър си ползвал, как си го приспособил към мястото (рязан ли е?) как си направил подсветката.
Защо имаш два бутона за нагряване на прозорците?

Поздрави.

Потребителски аватар
stefi_pavlov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefi_pavlov » Сря 30 май 2007 22:01

DAXC написа:Стефи много добре е станало. Дай малко информация какъв термометър си ползвал, как си го приспособил към мястото (рязан ли е?) как си направил подсветката.
Защо имаш два бутона за нагряване на прозорците?

Поздрави.

1. Бутоните са ми два защото от единия сам си го слагал аз. от него си пускам халогените 4е нямам 2 положения на ключа за фаровете.
2 относно осветлението съм сложил 2 диода по дплатката ( кристални по 0,70лв) и ги вързах към освтлението на парното. т.е като пуснеш фаровете да свети

а относно термометъра е такав като на колегите кадето е със зелените копчета триъгълният. само че го скъсих за да влезе а на широчина си влиза точно без преправяне. Относно скъсяването отрязах платката. след това направих малко пътеки със жички за да преместя копчето което сменява дали да показва външна или вътрешна. та преместих го наместото на това кадето се сверява часовника, е сега неможе да го сверя ама пак се получи по компакно. все пак мен ми беше идеята за термометър не за часовник :)

а и накрая му ударих един спрейй за да махна надписите по него и да залича наставката

относно преправянето на платката не се плашете лесно е само да може да боравиш с поялник. всичко на всичко са 4 спойки

Успех който се навие да го прави. надявам се да съм бил изчерпателен

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Сря 30 май 2007 22:37

Проблема със захранването как си го решил? Диодите под платката или под дисплея си ги сложил?

Потребителски аватар
stefi_pavlov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefi_pavlov » Сря 30 май 2007 22:50

диодите са под платката и са отстрани на дисплея.относно диодите- тех не съм ги връзвал на платката просто им искарах жици и ги вързах към осветлението на парното.а за самото захранване на дисплея удължих кабелите за батерията и я сложих под кората която е под волана. та като се изтощи батерията да я сменям по лесно само баркам от към педалите и сменявам

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Чет 31 май 2007 12:12

Браво колега доста добре се е получило.И аз си мисля в скоро време на направя нещо подобно.Само да попитам къде разположи датчика за външната температура?

Потребителски аватар
stefi_pavlov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefi_pavlov » Чет 31 май 2007 15:19

ами изкарах го през буксата която е на вратата където минават кабелите за прозорците. и самият датчик го залепих на колонката за вратата. и сега хем е отвън и няма да го пече слънцето или пък да го бие насрешният вятър.т.е. надявам се да отчита по вярно

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 31 май 2007 15:24

stefi_pavlov написа:ами изкарах го през буксата която е на вратата където минават кабелите за прозорците. и самият датчик го залепих на колонката за вратата. и сега хем е отвън и няма да го пече слънцето или пък да го бие насрешният вятър.т.е. надявам се да отчита по вярно

И аз там/близо до пантите на вратата/.Отчита точно докато не запече слънце яко/и за вътрешния и за външния се отнася/.За да мери точно обаче разбрах че не трябвало да се реже кабела.

Потребителски аватар
ivo8181
Автомобил: MK 4 GTI
Двигател: 1.8 TURBO

Мнениеот ivo8181 » Чет 31 май 2007 15:33

stefi_pavlov написа:ами изкарах го през буксата която е на вратата където минават кабелите за прозорците. и самият датчик го залепих на колонката за вратата. и сега хем е отвън и няма да го пече слънцето или пък да го бие насрешният вятър.т.е. надявам се да отчита по вярно
Дай да видим някоя снимка как си го монтирал датчика :P

Потребителски аватар
stefi_pavlov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefi_pavlov » Чет 31 май 2007 18:20

ето го самият датчик

Изображение

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 29 ное 2008 18:45

Аз си сложих термометър и датчика ми е в дясното огледало. Не знам защо обаче като се движа температурата се покачва с 3-4 градуса :roll: Иначе на място показва точно :)

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Съб 29 ное 2008 18:56

Winner25 написа:Аз си сложих термометър и датчика ми е в дясното огледало. Не знам защо обаче като се движа температурата се покачва с 3-4 градуса :roll: Иначе на място показва точно :)

като се бият молекулите на въздуха в огледалото го загряват :twisted:

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Чет 04 дек 2008 20:35

защо не сложите сондичката във "въздухозаборника"... :-) там от кадето се смуче въздух за възд.филтър... или в тръбата преди филтъра ... ще мери най точно ;)

Потребителски аватар
mityomk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mityomk » Чет 04 дек 2008 21:00

и аз имам тъкова термометърче (малко ми се развали външната сонда и трябва да я сменям с вътрешната) много съм доволен,поставил съм го в левия подкалник точно зад бронята (предната) ама тряа да го снимам да ви покажа, ама мери много точно зима лято слънце дъж няма отклонения

Върни се в “Направи си сам!”