Стържене на ролка на пистовия ремък-смяна?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
rahwin
Автомобил: VW Passat B5 1999г
Двигател: AJM

Стържене на ролка на пистовия ремък-смяна?

Мнениеот rahwin » Нед 30 ное 2008 11:41

Та по темата-на пистовия ремък има една по-малка ролка между двете големи долу,която явно обтяга ремъка,щото му е от външната страна.Та тая ролка стърже дразнещо.Двама различни майстори ми казаха че не е фатално и че мога да си карам и така,но мен ме дразни звука.Та въпроса ми е лесно ли се сменя тая ролка и колко излиза смяната и мога ли и сам да си го направя.

Извинявам се за тъпото обяснение,но май вече разбрахте че не съм много в час с двигателите-все пак съм комп. техник :D

Потребителски аватар
Nakata_N1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nakata_N1 » Нед 30 ное 2008 17:11

ролката струва около 30 лева но има вариант да се смени само лагера вътре в неа което е по евтено номера на лагера е 6203 но сам незнам дали ще можеш

Потребителски аватар
Marty_boy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Marty_boy » Нед 30 ное 2008 19:28

Много е проста смяната само отвиваш и завиваш новата, но следиш как е прекаран ремъка!И аз го имам проблема и сега мисля да си купя ролка, но ми казаха ,че оригинална нова е 60лв, а пластмасова е 28лв.Може да са само спекулаций надявам се да има и по ефтини цени!Отностно лагера незнам как ще се разглоби тая ролка, че да се смени за пръв път го чувам тва, но е добър вариант ако е възможно
! :wink:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Нед 30 ное 2008 22:08

6203 е лагера......струва 1.20 лв. най евтиния до най-скъпия 7-8 лв.....SKF ....сваля се ролката на нея има три нита които се разпробиват и ролката се отваря на две части и там е лагера....после се нитова с алуминиеви нитове и си имаш чисто нова ролка с марков лагер за разлика от някое неизвестно менте в магазина.......Аз последно гледах за нова ролка около 70-80 лв....ама е безмислена глупост...работа за 10 мин.....АБД,АБУ са еднакви

п.с и как така да не е фатално....??? Ако блокира тая ролка и изрони зъбите на ангренажния ремък по фатално просто няма накъде.....

Потребителски аватар
Marty_boy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Marty_boy » Нед 30 ное 2008 22:51

Колега става дума за пистов ремък не за ангренажен!И по принцип са две ролките едната натяга ремъка ,а отдолу другата не я знам с ква цел е.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Нед 30 ное 2008 22:57

Marty_boy написа:Колега става дума за пистов ремък не за ангренажен!И по принцип са две ролките едната натяга ремъка ,а отдолу другата не я знам с ква цел е.

Прав си......на абд-то е една само ...въпросната......ангренажа се обтяга от водната помпа...... :oops:
Ама в момента съм подкарал една скара....... :P

Последна промяна от Ronin на Нед 30 ное 2008 23:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Marty_boy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Marty_boy » Нед 30 ное 2008 23:02

Значи е възможно подмяната на легера в самата ролка аз си мислех , че трябва нова ролка като оригиналната е 62лв ми казаха!Незнам само как ще я разглобя самата ролка не видях нитове по нея но пак ще огледам!Мислу че това е най удачния вариант с лагерна SKF! :wink: Някой по запознат ако знае нещо може да разясни по темата :)

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Нед 30 ное 2008 23:07

Твоята ролка незнам дали е същата.......За АБД и АБУ са еднакви....аз на моята съм я правил два пъти тази процедура до сега.....резултата е отличен...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 01 дек 2008 7:44

Хм,мисля,че ролките на пистовия ремък са все пластмасови с лагер в тях(VW MK3,при другите марки има и метални).При мен специално тъпото е,че болта,който закрепва тази ролка се навива в лагера на ролката,т.е. лагерчето вътре е с резба.Не съм разглобявал досега такава пластмасова ролка и не зная дали може да се смени само лагерчето.
Една полезност само: тези пластмасови ролки са само няколко размера и се ползват при най-различни марки автомобили,така че ако за VW ви се струва скъпа,спокойно може да се потърси такава ролка по размер,но за друга кола.Под размер имам предвид: ширина,диаметър,вътрешен диаметър на отвора на лагера...Дерзайте.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пон 01 дек 2008 9:48

Колега,
ако решиш да сменяш лагера само - непременно сложи КАПСУЛОВАН лагер.

tonto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tonto » Пон 01 дек 2008 9:57

andro_ написа:Хм,мисля,че ролките на пистовия ремък са все пластмасови с лагер в тях(VW MK3,при другите марки има и метални).При мен специално тъпото е,че болта,който закрепва тази ролка се навива в лагера на ролката,т.е. лагерчето вътре е с резба.Не съм разглобявал досега такава пластмасова ролка и не зная дали може да се смени само лагерчето.
Една полезност само: тези пластмасови ролки са само няколко размера и се ползват при най-различни марки автомобили,така че ако за VW ви се струва скъпа,спокойно може да се потърси такава ролка по размер,но за друга кола.Под размер имам предвид: ширина,диаметър,вътрешен диаметър на отвора на лагера...Дерзайте.

Като сменях на AFT-то ми сложиха ролка от по-голям мотор, не помня точно кой (някой от GTI-ските), която няма резба на лагера. Място има достатъчно, за да се сложат болт и гайка, може да се наложи малко изпилване на главата на болта.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Вто 02 дек 2008 0:15

Вашите ролки са по различни....на абд-то и абу-то са метални.....досега не съм виждал пластмасови(може и да има)
Малката ролка горе с трите нита е мое дело !
На практика тази ролка е вечна...

Изображение

Долната голяма шайба е за помпата на хидравликата....на абд може да няма

Потребителски аватар
Marty_boy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Marty_boy » Вто 02 дек 2008 13:24

Колеги в тази тема тук

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 5%EC%FA%EA

е написано че лагера на самата ролка е с номер 6302 а по горе сте написали че номера е 6203 все пак кой е точния размер на лагера или тва са две различни ролки с различни номера на легерите в тях???

Потребителски аватар
Marty_boy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Marty_boy » Вто 02 дек 2008 13:24

:?:

Последна промяна от Marty_boy на Вто 02 дек 2008 13:45, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Marty_boy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Marty_boy » Вто 02 дек 2008 13:34

:roll:

Последна промяна от Marty_boy на Вто 02 дек 2008 13:44, променено общо 1 път.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”