Scarchu написа:Добре де колега, ама тая мизерия на дъното от къде ли е дошла? Не цялата ла*нарщина се утаява!
От 16те години употреба на колата. Най-вероятно никой не си е източвал резервоара, но горивни филтри е сменял.
w_smith написа:Scarchu написа:Добре де колега, ама тая мизерия на дъното от къде ли е дошла? Не цялата ла*нарщина се утаява!
От 16те години употреба на колата. Най-вероятно никой не си е източвал резервоара, но горивни филтри е сменял.
morfei1 написа:Според мен има причина да се съмняваме в резервоара, ако e напълнен с вода или примерно с бензин, но другояче е просто загуба на време и нерви.
Smeagol написа:morfei1 написа:Според мен има причина да се съмняваме в резервоара, ако e напълнен с вода или примерно с бензин, но другояче е просто загуба на време и нерви.
Ако искаш пробвай да караш колата на резерва - т.е. помпата да смуче гориво от самото дъно, пък ще видим колко км. ще изкараш с един горивен филтър
kusho написа:Колата ми пристигна с оригинален филтър. Точно 3 месеца качествена БГ нафта /само от Лук и Шел/ и се запуши.
Купих нов за 15лв. Филтрон от Косера, и същата работа-3 месеца. Само, че този път източих от пробката водата и не смених филтъра. Сега като стана студено мисля пак да точа водата от филтъра. Супер елементарна операция, после само въртиш докато изкара въздуха /ако ви мързи да го махате и пълните с нафта/.
Има малък риск на резбата да остане някоя мръсотиика, но обикновенно там се събира само вода /ако е здрав филтъра/.
Според мен на фона на "хубавата" нафта която имаме да давате пари за "оригинален" филтър е нелепо.
Точете си водата или си вземете нови по за 15-20лв. макс
Smeagol написа:morfei1 написа:Според мен има причина да се съмняваме в резервоара, ако e напълнен с вода или примерно с бензин, но другояче е просто загуба на време и нерви.
Ако искаш пробвай да караш колата на резерва - т.е. помпата да смуче гориво от самото дъно, пък ще видим колко км. ще изкараш с един горивен филтър
Масления филтър се сменява с всяка смяна. Въздушния филтър Ви препоръчвам на всяка смяна на масло. Горивният филтър е препоръчително на всеки 30 000км. Поленовия филтър по Ваша преценка обикновенно се налага неговата смяна на всеки 30 000км
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 77 госта