Датчик за външна температура-Странен

Техническа и сервизна информация за Passat
stanimir_angelov
Автомобил:
Двигател:

Датчик за външна температура-Странен

Мнениеот stanimir_angelov » Чет 21 фев 2008 22:52

Здравейте имам следния проблем датчика ми за външната температура показва 6 градуса и не се променя. Намерих датчика в предната броня вляво извадих го и пак показва 6 градуса. Това ме изненада и си помислих това ли е датчика. После извадих клемата на акумулатора за 10мин. сложих я и се оправи но колкото показа тогава показва и сега. Ако някой може да ми помогне ще му бъда благодарен.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 21 фев 2008 23:11

Или датчика е прецакан и няко го е емулирал с резисторче, или имаш някъде късо м/у кабелчетата му.
Може емулацията да е направена нарочно ;)
Целта?
За да работи климата и в студените дни :idea:

stanimir_angelov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir_angelov » Чет 21 фев 2008 23:37

Ако датчика е прецакан защо като го извадя пак показва 6 градуса. Това нормално ли е. На външен вид ми изглежда че не е пипан.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 21 фев 2008 23:44

Не казвам, че непременно е прецакан ;)
По-скоро, че е шунтиран с резистор, а каква е причината вече е друг въпрос...

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Пон 01 дек 2008 18:59

инересно че и мойта клима нещо се побърка.от известно време като подам контакт,всички цифри и букви по дисплея на киматроника започват да мигат и всичките като осмици.демек не се различават никакви цифри.само осмици.мига мига мига мига и си изпише OFF.като му дам AUTO климата си тръгва.духа си и топло и студено.махах минуса.оправи се за няколко дена и десн пак така.като дам на контакт и земе да мига.забелязах също че ми показва 6 градуса :sly .звъннах на баща ми да го питам колко показва на неговата.той вика 3.а ся де.утре ще видя датчика за външната температура.ама това мигане от какво е.някой има ли идея?

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Пон 01 дек 2008 20:55

DimitarBT написа:инересно че и мойта клима нещо се побърка.от известно време като подам контакт,всички цифри и букви по дисплея на киматроника започват да мигат и всичките като осмици.демек не се различават никакви цифри.само осмици.мига мига мига мига и си изпише OFF.като му дам AUTO климата си тръгва.духа си и топло и студено.махах минуса.оправи се за няколко дена и десн пак така.като дам на контакт и земе да мига.забелязах също че ми показва 6 градуса :sly .звъннах на баща ми да го питам колко показва на неговата.той вика 3.а ся де.утре ще видя датчика за външната температура.ама това мигане от какво е.някой има ли идея?

Виж тук:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=111971

И използвай търсачката ;)

Потребителски аватар
DimitarBT
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Пон 01 дек 2008 21:15

то хубаво....изчетох темата ама моя не е б5.другото което е всичко си му работи.перки мерки.само дето като пусна вутрешната циркулация след малко сама си се изключва.ко е туй нещо незнам.перки си въртят всичко.само дисплея мига като луд.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 01 дек 2008 22:07

DimitarBT написа:то хубаво....изчетох темата ама моя не е б5.другото което е всичко си му работи.перки мерки.само дето като пусна вутрешната циркулация след малко сама си се изключва.ко е туй нещо незнам.перки си въртят всичко.само дисплея мига като луд.

Като не е В5 чети тук и действай...това е за В3 и В4 диарностиката......виж каква ти е грешката и ще умуваме (аз се занимавах бая време с моя ама си го направих супер :) )
http://vwclub-bg.org/articles.php?id=17

Потребителски аватар
DimitarBT
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Пон 01 дек 2008 22:13

малейййййййй такива са......четири цифри :heeeavy metal до колкото си спомням щтраках 4-5 пъти докато ми покаже четирите нули.малейй утре ще си принтирам кодовете и ще се набутам в хавтомобила и ще ги видя и ще пиша :sly

Потребителски аватар
DimitarBT
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Пон 01 дек 2008 22:26

хаааааааааа........нямаше да изтрая до утре.слязох долу и виж какво ми изкара умника
3-2-3-4 - датчик на температурата с обдухване (на таблото)
3-2-4-1 - датчик на слънчевата светлина
то хубаво.....този датчик на температурата с обдухване не е ли тоз с вентилаторчето???той ми бръмчи като малка пчеличка....аз го подозирах този много силно.ама този за слънчевата светлина изобщо си нямам идея каде се намира.някаде по горната част по таблото ще да е...кадето пече слънце??? :075:

Последна промяна от DimitarBT на Пон 01 дек 2008 22:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 01 дек 2008 22:27

DimitarBT написа:хаааааааааа........нямаше да изтрая до утре.слязох долу и виж какво ми изкара умника
3-2-3-4 - датчик на температурата с обдухване (на таблото)
3-2-4-1 - датчик на слънчевата светлина

Такааа :)
Много яко.
значи :
-какъв точно ти е Пасат-а като за начало - В3 или В4?
ако е В3 мога да помогна с много :)

Потребителски аватар
DimitarBT
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Пон 01 дек 2008 22:29

б3 бре човек.аватара :!:

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 01 дек 2008 22:35

Добре тгава :)
значи датчика за светлината се намира точно на решетката за говиртеля отгоре на таблото от шофьорската страна....едно такова като пъпка седи лъскавичко...виж там как е положението с кабелите.....сваля се заедно с решетката за говорителя :)
Този другия е онзи с вентилаторчето - намира се горе-долу до мястото за радиото - ти отпред ще го видиш сако като една решетчица ама отвътре си е сложен датчик с вентилаторче и бля бля....най-лесно се сваля като свалиш таблото със стрелките и оттам бъркаш да се мъчиш да го вадиш ама.....трябва доста търпение....виж да не е блокирало вентилаторчето,как са му жиците на датчика и куплунга му.
Успех!

Потребителски аватар
DimitarBT
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Пон 01 дек 2008 22:35

интересното е че когато задържа OFF+Temp- ми излизат всички датчици с тяхното показание.аз си мислех че това са грешките :maaad:
добре....това лесна работа.вече утре ще се занимавам с тях.и двата датчика ги знам кадеса и съм ги оглеждал.вупроса е ако трябва да се подменят дали ще ги има по магазините?и двата датчика ги знам каде са.чесно казано този за слънцето го мислех за диод от алрма mhihi

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 01 дек 2008 22:48

DimitarBT написа:интересното е че когато задържа OFF+Temp- ми излизат всички датчици с тяхното показание.аз си мислех че това са грешките :maaad:
добре....това лесна работа.вече утре ще се занимавам с тях.и двата датчика ги знам кадеса и съм ги оглеждал.вупроса е ако трябва да се подменят дали ще ги има по магазините?и двата датчика ги знам каде са.чесно казано този за слънцето го мислех за диод от алрма mhihi

И аз го мислех за диод.....ама гледам един,че е с 3 кабела....че е некъв странен и.....го зарязах...мислех да го срежа и да го изхвърля ама.....тогава се спрях а после като се захванх да ремонтирам разбрах какво му е предназначението....идеята е ако грее слънце на таблото да вее по-ниска температура за да поддържа зададената.
Успех!

Върни се в “Passat”