колата имаше някакъв гаден шум когато задно колело мине през неравност, дори и малка, усещаше се някакво твърдо чукане,
предположенията бяха, тампони на заден мост,
та взех ги аз и бегом в полмо да ги сменят, там обаче се остановява, че тампоните са здрави, причината за чукането още неизвестна
разглобиха колата, остановиха че тампоните които седят над амортесиорите са обърнати на обратно
както и да е, освен това имах изпуснал заден амортесиор, казах си така и така е разглобена, сменяйте, смениха ми 2-та задни амортесиора, чисто новите тампони на задния мост, и при зглобяване майстора каза че пружините не са за тази кола, като ги сложи на амортесиорите и те хлопат вътре, много са малки
давай и 2 чисто нови задни пружини
резултата е:
2 тампона на заден мост излишно сменени, старите си бяха здрави, 2 нови амортесиора монро с 3 години гаранция, 2 нови пружини задни, 2 тампона над амортесиорите нови задни
общо взето отзад абсолютно всичко чисто ново, над 400лв ми излезна, не помня точно колко, не е и важно
проблема е, колата щръкна отзад, отвратително е, сигурно има 8-10 см разлика с отпред,
държа да вметна, че колата не е била ниска със спортно окачване, нормална си беше, сега отзад между гумата и калника мога да си пъхна цялата длан без да докосна нито гумата нито калника, фаровете ми светят на 3 метра пред мен вече,
майстора в полмо ми каза че щяло да "слегне"
вече повече от месец към 40 дни нищо не е слегнало
възможно ли е да са ми объркали пружините ? да са сложили от комби или нещо подобно ? пружините според майстора са си супер, с лек напън ги сложи, само с ръце, без скоби
колата изглежда отвратително
имам бележка за платените части и услуги както и гаранция на амортесиорите, мога ли да направя някаква рекламация след вече 40 дни изминали ?
мерси предварително
забравих да вметна, че чукането изчезна, сега колата вози супер в ссравнение с преди ремонта, само стърченето ме дразни