проблем с окачването, щръкна задната част - голф3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
daniel_falin
Автомобил:
Двигател:

проблем с окачването, щръкна задната част - голф3

Мнениеот daniel_falin » Вто 02 дек 2008 15:30

здравейте, историята е следната
колата имаше някакъв гаден шум когато задно колело мине през неравност, дори и малка, усещаше се някакво твърдо чукане,
предположенията бяха, тампони на заден мост,
та взех ги аз и бегом в полмо да ги сменят, там обаче се остановява, че тампоните са здрави, причината за чукането още неизвестна
разглобиха колата, остановиха че тампоните които седят над амортесиорите са обърнати на обратно :shock
както и да е, освен това имах изпуснал заден амортесиор, казах си така и така е разглобена, сменяйте, смениха ми 2-та задни амортесиора, чисто новите тампони на задния мост, и при зглобяване майстора каза че пружините не са за тази кола, като ги сложи на амортесиорите и те хлопат вътре, много са малки
давай и 2 чисто нови задни пружини
резултата е:

2 тампона на заден мост излишно сменени, старите си бяха здрави, 2 нови амортесиора монро с 3 години гаранция, 2 нови пружини задни, 2 тампона над амортесиорите нови задни

общо взето отзад абсолютно всичко чисто ново, над 400лв ми излезна, не помня точно колко, не е и важно

проблема е, колата щръкна отзад, отвратително е, сигурно има 8-10 см разлика с отпред,
държа да вметна, че колата не е била ниска със спортно окачване, нормална си беше, сега отзад между гумата и калника мога да си пъхна цялата длан без да докосна нито гумата нито калника, фаровете ми светят на 3 метра пред мен вече,
майстора в полмо ми каза че щяло да "слегне"
вече повече от месец към 40 дни нищо не е слегнало
възможно ли е да са ми объркали пружините ? да са сложили от комби или нещо подобно ? пружините според майстора са си супер, с лек напън ги сложи, само с ръце, без скоби

колата изглежда отвратително :( не че имаше много вид де, ама сега е ужас
имам бележка за платените части и услуги както и гаранция на амортесиорите, мога ли да направя някаква рекламация след вече 40 дни изминали ?

мерси предварително

забравих да вметна, че чукането изчезна, сега колата вози супер в ссравнение с преди ремонта, само стърченето ме дразни

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Вто 02 дек 2008 15:58

На бележката трябва да има номера на авточастите които са ти сложили,дай номера на пружините да видим дали са за твойта колица :wink:
Иначе в Тех-Ко мисля ,че няма да успееш да направиш рекламация ако всичко с частите е ок :idea:

daniel_falin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_falin » Вто 02 дек 2008 16:55

няма номер на бележката,
пише само пружини окачване - цена

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Вто 02 дек 2008 19:27

е вярно ще слегне ,ама след доста време.....станало е като москвич,поне ще си товариш здраво( :D :D естествено шега).........според мен едва ли може рекламация...

Потребителски аватар
ninja_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ninja_1 » Вто 02 дек 2008 20:26

Аз бих сменил и предните пружини с нови.По възможност от турбодизелов Пасатор,та да изправиш малко предницата.Ама пък тогава ще ти умалеят визуално гумите...а и може да не харесваш високи коли...
Иначе мисля че на твоята колица са се обърнали ламаринките,които са и горни легла на задните пружини.В резултат е останало повечко място и пружината е хлопала.Това е честичък проблем при Голфовете и в повечето случаи се получава от старост,умора или претоварване...
Две на ръка е че има поне 4-5 вида задни амортисьори,като размер на леглата на пружините.Същото важи и за предните и е често срещано явление,колеги да си сменят окачването,за да повдигнат малко колата,а да се получи плачевен резултат,отпред-ниско,отзад-високо,или обратното...
Затова в магазина ходя с рулетка...

daniel_falin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_falin » Вто 02 дек 2008 21:28

:D това с рулетката ме разсмя
май ще последва и смяна на предните пружини
нямам нищо против висока кола, важното е да е еднакво висока, тамън за рибка ще е по-добре :D
ще го правя кънтри

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Вто 02 дек 2008 21:52

Според мен са ти сложили амортисьори,които не са за твойта кола.

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с окачването, щръкна задната част - голф3

Мнениеот zdravko555 » Чет 04 дек 2008 14:01

daniel_falin написа:сега отзад между гумата и калника мога да си пъхна цялата длан без да докосна нито гумата нито калника

Какво имаш в предвид под цялата ръка в смисал и моя е дигнат и почти успявам да си пъхна вертикално дланта т.е. разтоянието го разбирам 4 пръста. Така си беше като я взех, така си и остана след като смених мотисьорите.
Гумите ми са 195/60 сега са 185/65 14' и наистина изглеждат малки, в смисал харесвами така но имам възможности за по-големи джанти
Не съм фен на ниските стойки и ми харесва както си е, въпроса ми е дали това е нормално или и аз имам нещо нередно?
Според мен всичко е от пружините :idea:

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimif2008 » Чет 04 дек 2008 14:31

zdravko555 написа:
daniel_falin написа:сега отзад между гумата и калника мога да си пъхна цялата длан без да докосна нито гумата нито калника

Какво имаш в предвид под цялата ръка в смисал и моя е дигнат и почти успявам да си пъхна вертикално дланта т.е. разтоянието го разбирам 4 пръста. Така си беше като я взех, така си и остана след като смених мотисьорите.
Гумите ми са 195/60 сега са 185/65 14' и наистина изглеждат малки, в смисал харесвами така но имам възможности за по-големи джанти
Не съм фен на ниските стойки и ми харесва както си е, въпроса ми е дали това е нормално или и аз имам нещо нередно?
амортисъорите са други по-високо е разстоянието от долното ухо до чашката

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimif2008 » Чет 04 дек 2008 14:31

zdravko555 написа:

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimif2008 » Чет 04 дек 2008 14:33

zdravko555 написа:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 04 дек 2008 17:26

Да не са сложили пасатови те са по-дълги(стеблата) и тогава наистина ще изглежда като кънтри :P

slavi7575
Автомобил: Vokswagen Pasat B3
Двигател: PF 1988

Мнениеот slavi7575 » Нед 07 дек 2008 20:20

Може да са стегнали тампоните на моста при максимално долно положение.Вкарай колата на канал и охлаби блтовете на тампоните без да повдигаш автомобила и след това стягай.Бях със същия проблем след смяна на тампони и амортисьори.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”