губи ми се антифриэ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
st vento
Автомобил:
Двигател:

губи ми се антифриэ

Мнениеот st vento » Съб 22 ное 2008 20:01

губи ми се антифриэ на вэнтото смэних скоро гарнитура и нама тэчовэ никадэ :roll:

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Съб 22 ное 2008 20:11

Сигурно се обезвъздушава още ако не начи има пробнем!!!

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Съб 22 ное 2008 23:08

1.Провери си пластмасата кадето е маркуча дето влиза в двигателя за водата :) най -често той дава проблеми
ако не е той....
2.Виж си тройника :) най-вероятно да е от там

Потребителски аватар
beseech
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Subaru
Двигател: H6
Контакти:

Мнениеот beseech » Нед 23 ное 2008 0:06

виж си и под радиатора да не тъи половин година ми се губише антифриз доиде лятото наблъсках го с вода гледаи гледаи щях да сменям и аз гарнитура но... сфалям бронята да си я чагъркам и кво гледам цак една капка вода погледнах радиатора отдоло тои туи цак 120 лева нов радиатор вече 6 месеца антифриз не е мръднал :)

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 23 ное 2008 0:20

Антифриза сменял ли си го сега преди зимата?

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Нед 23 ное 2008 11:09

Провери и уплътнението на капачката на разширителния съд :)

addictedto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addictedto » Вто 25 ное 2008 19:04

И аз имам проблем с антифриза на Бора. Намалява доста драстично, въпроса ми е от къде мога да си намеря оригинална нова капачка за съда и колко струва. Ако ми се наложи да сменям радиатор, него откъде мога да го намеря и също на каква цена (в София). Предварително благодаря за мненията ви.

Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blondeskiller » Вто 25 ное 2008 20:35

addictedto написа:И аз имам проблем с антифриза на Бора. Намалява доста драстично, въпроса ми е от къде мога да си намеря оригинална нова капачка за съда и колко струва. Ако ми се наложи да сменям радиатор, него откъде мога да го намеря и също на каква цена (в София). Предварително благодаря за мненията ви.

колега, капачката не мисля, че е решаваща .. иначе за радиатора (щото го смених в събота и обиколих почти навсякъде) във Порше БГ (ФВпредставител) ми искаха 450 лв :shock - иначе цените вървят м/у 60 и 150 лв. взех от 110 някакъв немски и съм доволен май :)

cougarAEK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cougarAEK » Вто 25 ное 2008 20:50

Колега отиди в някои сервиз да надуят системата до работно налягане и да се види дали има теч ,по манометара наи-точно си показва дори и минимален да е теча

addictedto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addictedto » Вто 25 ное 2008 20:55

blondeskiller, оправи ли ти се проблема след смяната на радиатора? И откъде в София си закупи твоя. Някой може да ми препоръча добър сервиз където да ми погледнат охладителната система? Защото колкото повече чета различни форуми, достигам до извода, че причината за един такъв теч може да е всякаква и много трудно се диагностицира.

Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Мнениеот designer1 » Сря 26 ное 2008 8:18

Причини за загуба на антифриз бол.....
Най-добре сам да си направиш диагностиката от где губи :) ако има външен теч трябва да погледнеш дали има омазняване или петна под колата, трябва да е студена и да е седяла на едно място повече от ден. В 99% от случаите е външен теч. Ако вади бял пушек от аспуха значи проблеми с блок, гарнитура или глава.

Потребителски аватар
GolfGtI115
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GolfGtI115 » Сря 26 ное 2008 22:13

и аз имах проблем с течове на антифриз.има 2 маркуча които минават през испарителя на газовата за да я охлаждат.бяха се нацепили :shock днес ги смених и да видим дали ще се губи сега.амм като ги сменях се изля около 200-300мл по пода пречи ли му тази загуба?после налях около литър антифриз и му долях водица но не мърда нивото??? :(

addictedto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addictedto » Сря 03 дек 2008 15:27

Здравейте отново. Хванах гадния теч, сега остава да разбера само коя част е за смяна. Купих си чисто нова капачка, оригинална, но това не помогна. Спрях колата една вечер на чисто място. Следващата сутрин погледнах под нея, беше чисто, не беше капало. Но когато запалих колата, мръднах няколко метра назад и погледнах, беше се заформила малка локвичка. Тоест моят извод е, че при самото палене на колата изтича този антифриз отнякъде. Имате ли някакви идеи какво може да е причината?

Мерси.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Сря 03 дек 2008 15:34

Може и да е от водната помпа, но по принцип ако беше от нея щеше да тече и когато колата не върви. :roll: За всеку случай виж долу фубера на водната помпа-онова което прилича на витло.Също така и около него :wink:

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Re: губи ми се антифриэ

Мнениеот kn9453 » Нед 15 фев 2009 23:09

Колеги, и на мойта BORA 1.9 TDI се губи антифриза за около 500км 1.5 л. Иначе няма налягане в маркучите.Няма и бял пушек. Преди 15 дена сменях радиатор на парното и смениха антифриза. Възможноли е да се обезвъздушава все още вече съм минал 1000км. Не можах да видя външен теч. Някой има ли наблюдения върху термостата моя до сега (1500км) не съм го "хванал" отворен долния маркуч на радиатора е вечно студен,а температурата е нормална (90градуса) пробвал съм всякакви трасета "ръчка" нагоре надолу стрелката винаги стои на 90.Много ми е интересно как "майстора" е накарал термостата да се отвори напълно за да влезе новия антифриз в радиатора. :shock

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”