За смяна на гумички на калапани?
- sali-juventus
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги! Въпросът ми е за сегментите на Голф 4 1.4, от къде се разбира че са некачествени т.е. някой дали е тествал сплавта? Моята количка е на 200000 км и до сега не бях доливал, но последният път един ме нави да си сложа Castlor Magnatec 10W40 и да ви кажа не бях много доволен, защото мотора шумеше повече и след някаде 8000 ми се губеха близо 400-500гр. . Можеби маслото да е било "Мастрол", но сега пак си сложих наливното Валоволин 10В40 полуситетика и мотора пак почна да пее. Дали ще поизбута пак масалце това ще го видиме след 8000 км
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Thriller написа:5л за 13-14 000 км..
колегата сори ама такъв разход е потресаващ...
едва ли ще е само до гумичките....
аз на моята маслото го държа до средата на щеката винаги...за 10К км доливам 2 пъти ...т.е. изгарям 1 л и малко за 10К... ама доста отдавна съм за гумички а и колата ми не си знае километрите.
за смяна на бутала не знам ама се ориентирай към голям ремонт.
разхода ти на масло много зависи и от стила ти на каране...моята мога да я накарам да ми гори и по-малко масълце ама
- sali-juventus
- Автомобил:
- Двигател:
Thriller написа:5л за 13-14 000 км..
еми колега да наистина разхода на масло ти е направо стресиращо. предишният собственик май й взел акъла на таз хубавата количка, или километрите са нереални? тя таз количка трябва да пуши супер яко отзаде или провери за течове, ако пуши значи си за основен ремонт.
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Колега първо смени маслото с някое друго премери компресията и тогава прибегни до основен ремонт!Прави са колегите за пушилнята,ако гори толкова масло няма да могат да карат зад теб!Един познат му гореше 1 литър на 5К и беше ебати пушенето,няма студен няма топъл няма да я реже постоянно си припушваше!
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
- Ventci_abf
- Автомобил:
- Двигател:
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
@Thriller Ако не си решил проблема ще се включа и аз в темата.
Казваш,че маслото ти е на 13000км и не е сменяно.Когато купувах моя голф ( 3-ка) я карах около 500км преди да сменя маслото.Та,старото не го знам на колко километра е било,но редовно ми падаше нивото на маслото и се налагаше да доливам . Не мога да ти кажа с точност колко ми е горяла,но по груби сметки за 500км ми се наложи да налея поне 3 пъти .Това нещо се промени след като го смених.В сервиза ми препоръчаха castrol magnatec 10w-40 и вече 4000км нивото не е мръднало ! Така,че те съветвам преди да се впуснеш в четирицифрени ремонти да пробваш със смяна на масло- тя така или иначе трябва да стане
Казваш,че маслото ти е на 13000км и не е сменяно.Когато купувах моя голф ( 3-ка) я карах около 500км преди да сменя маслото.Та,старото не го знам на колко километра е било,но редовно ми падаше нивото на маслото и се налагаше да доливам . Не мога да ти кажа с точност колко ми е горяла,но по груби сметки за 500км ми се наложи да налея поне 3 пъти .Това нещо се промени след като го смених.В сервиза ми препоръчаха castrol magnatec 10w-40 и вече 4000км нивото не е мръднало ! Така,че те съветвам преди да се впуснеш в четирицифрени ремонти да пробваш със смяна на масло- тя така или иначе трябва да стане
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”