Копче на гредата между двете врати - Пасат Б5,5???

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
gubaku
Автомобил:
Двигател:

Копче на гредата между двете врати - Пасат Б5,5???

Мнениеот gubaku » Пет 05 дек 2008 7:30

Снощи като се качвах в колата нещо ми се запретна колана и докато се мъчех да се отплета от него забелязах някаква светлина на гредата между предната и задната лява врата. Оказа се че там има едно копче, което даже си има и подсветка. На него е нарисувана кола с едни извити чертички отгоре... Снимах го, но на този комп няма блутут да я прехвърля снимката, но ако никой не се сети какво е ще го кача.

Предполагам че е нещо свързано с алармата..., примерно да изключва обемен датчик, ако има такъв фабричен в купето. В търсачката нищо не намерих...

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пет 05 дек 2008 8:16

Дай снимка.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Копче на гредата между двете врати - Пасат Б5,5???

Мнениеот Vladko » Пет 05 дек 2008 8:46

gubaku написа:....Предполагам че е нещо свързано с алармата..., примерно да изключва обемен датчик, ако има такъв фабричен в купето....

Точно това е :wink: Правилно си се ореантирал.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Re: Копче на гредата между двете врати - Пасат Б5,5???

Мнениеот bobidi » Пет 05 дек 2008 9:26

gubaku написа:Предполагам че е нещо свързано с алармата..., примерно да изключва обемен датчик, ако има такъв фабричен в купето. В търсачката нищо не намерих...

Както каза и Vladko правилно си се ориентирал. Въпросно копче е именно за това, слизаш някъде си за малко, а имаш примерно дете в колата, натискаш копчето и си заключваш колата. Алармата е активна, но само за отваряне на врата, детето неможе да излезе от колата, свършваш си работата и обратно в колата.

Потребителски аватар
gubaku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gubaku » Пет 05 дек 2008 9:29

Ясно. 10х :)

Потребителски аватар
mopowah
Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
Двигател:

Мнениеот mopowah » Пет 05 дек 2008 13:07

А като го натиснеш само 1 път и нищо не става, не светва по по-различен начин.
Задържа ли се или какво?

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Пет 05 дек 2008 18:28

При натискане, еднократно елиминира работата на обемните датчици при включване на алармата. При следващо включване на алармата, те пак работят нормално.

Потребителски аватар
mopowah
Двигател:

Мнениеот mopowah » Пет 05 дек 2008 18:57

А нещо святка ли по самото копче?

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Нед 07 дек 2008 18:29

Не, нищо не светва по копчето при натискане, поне при мен. Светва, когато се пуснат фарове.
Грешка, за която се извинявам, копчето свети постоянно, щом колата е на контакт.

Последна промяна от sashot на Вто 09 дек 2008 7:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mopowah
Двигател:

Мнениеот mopowah » Нед 07 дек 2008 19:58

Ебати, е как да разбера дали е включено или не..

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Нед 07 дек 2008 22:29

Остави някой вътре , натисни го и пусни алармата отвън !

Скоро забелязах нещо много странно и това копче вероятно е именно за това. Пътувах на дълъг път и майка ми си лежеше на задната седалка. Спрях на бензиностанция и исках да заключа колата, но отказваше. Пробвах няколко пъти - не ставаше ! Викам си - лош късмет, падна ми батерията на ключа или по-лошо - прецака ми се централното. Заключих с ключа директно в ключалката и си продължих пътя. Следващия път като нямаше вече никой в колата, си заключвах без проблеми. Мисля, че това е направено като някаква защита, ако датчика засича движение в колата, не ти дава да заключиш, примерно да не забравиш вътре животното си :) Трябва и аз да го тествам отново . . . Тогава не се сетих , че има подобно копче .

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Пон 08 дек 2008 7:44

mopowah написа:Ебати, е как да разбера дали е включено или не..

Включваш еднократно и изключваш алармата, след което системата ще е в изходно положение, т.е. с активни обемни датчици.

Натискането на копчето деактивира тези датчици САМО за следващото включване на алармата.

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Пон 08 дек 2008 7:50

OvivO написа:Остави някой вътре , натисни го и пусни алармата отвън !

Скоро забелязах нещо много странно и това копче вероятно е именно за това. Пътувах на дълъг път и майка ми си лежеше на задната седалка. Спрях на бензиностанция и исках да заключа колата, но отказваше. Пробвах няколко пъти - не ставаше ! Викам си - лош късмет, падна ми батерията на ключа или по-лошо - прецака ми се централното. Заключих с ключа директно в ключалката и си продължих пътя. Следващия път като нямаше вече никой в колата, си заключвах без проблеми. Мисля, че това е направено като някаква защита, ако датчика засича движение в колата, не ти дава да заключиш, примерно да не забравиш вътре животното си :) Трябва и аз да го тествам отново . . . Тогава не се сетих , че има подобно копче .

Провери пак, според мен се заблуждаваш. Колата се заключва без значение дали има някой вътре или не, поне при мен. Това, че ти е отказала да заключва вероятно се е дължало на нещо друго. Незатворена врата например.

Потребителски аватар
ormesh
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

интересно

Мнениеот ormesh » Вто 09 дек 2008 19:59

може ли и аз да се включа. искам да попитам дали имаш стъклен таван на колата. И аз имам такова копче и то служи за соларният таван. Като има силно слънце като го натиснеш и заключиш колата вътре се поддържат едни 20 градуса (поне по книжката) така го дават. Копченцето представлява една количка с 3 чертички на покрива. Именно затова е. Незнам за какви аларми говорите.

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Re: интересно

Мнениеот soto73 » Сря 10 дек 2008 1:09

ormesh написа:може ли и аз да се включа. искам да попитам дали имаш стъклен таван на колата. И аз имам такова копче и то служи за соларният таван. Като има силно слънце като го натиснеш и заключиш колата вътре се поддържат едни 20 градуса (поне по книжката) така го дават. Копченцето представлява една количка с 3 чертички на покрива. Именно затова е. Незнам за какви аларми говорите.

Аз нямам стъклен таван,но също имам такова копче!Точно по-горе го е обяснил колегата за какво служи!Свързано е с алармата!В коя книжка си видял това колега не знам!Утре ако мога ще снимам моята с обяснението за какво служи това копче и ще го преведа(щото е на испански) :wink:

Върни се в “Passat”