Снощи като се качвах в колата нещо ми се запретна колана и докато се мъчех да се отплета от него забелязах някаква светлина на гредата между предната и задната лява врата. Оказа се че там има едно копче, което даже си има и подсветка. На него е нарисувана кола с едни извити чертички отгоре... Снимах го, но на този комп няма блутут да я прехвърля снимката, но ако никой не се сети какво е ще го кача.
Предполагам че е нещо свързано с алармата..., примерно да изключва обемен датчик, ако има такъв фабричен в купето. В търсачката нищо не намерих...

Копче на гредата между двете врати - Пасат Б5,5???
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Копче на гредата между двете врати - Пасат Б5,5???
gubaku написа:....Предполагам че е нещо свързано с алармата..., примерно да изключва обемен датчик, ако има такъв фабричен в купето....
Точно това е

Re: Копче на гредата между двете врати - Пасат Б5,5???
gubaku написа:Предполагам че е нещо свързано с алармата..., примерно да изключва обемен датчик, ако има такъв фабричен в купето. В търсачката нищо не намерих...
Както каза и Vladko правилно си се ориентирал. Въпросно копче е именно за това, слизаш някъде си за малко, а имаш примерно дете в колата, натискаш копчето и си заключваш колата. Алармата е активна, но само за отваряне на врата, детето неможе да излезе от колата, свършваш си работата и обратно в колата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не, нищо не светва по копчето при натискане, поне при мен. Светва, когато се пуснат фарове.
Грешка, за която се извинявам, копчето свети постоянно, щом колата е на контакт.
Грешка, за която се извинявам, копчето свети постоянно, щом колата е на контакт.
Последна промяна от sashot на Вто 09 дек 2008 7:38, променено общо 1 път.
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
Остави някой вътре , натисни го и пусни алармата отвън !
Скоро забелязах нещо много странно и това копче вероятно е именно за това. Пътувах на дълъг път и майка ми си лежеше на задната седалка. Спрях на бензиностанция и исках да заключа колата, но отказваше. Пробвах няколко пъти - не ставаше ! Викам си - лош късмет, падна ми батерията на ключа или по-лошо - прецака ми се централното. Заключих с ключа директно в ключалката и си продължих пътя. Следващия път като нямаше вече никой в колата, си заключвах без проблеми. Мисля, че това е направено като някаква защита, ако датчика засича движение в колата, не ти дава да заключиш, примерно да не забравиш вътре животното си
Трябва и аз да го тествам отново . . . Тогава не се сетих , че има подобно копче .
Скоро забелязах нещо много странно и това копче вероятно е именно за това. Пътувах на дълъг път и майка ми си лежеше на задната седалка. Спрях на бензиностанция и исках да заключа колата, но отказваше. Пробвах няколко пъти - не ставаше ! Викам си - лош късмет, падна ми батерията на ключа или по-лошо - прецака ми се централното. Заключих с ключа директно в ключалката и си продължих пътя. Следващия път като нямаше вече никой в колата, си заключвах без проблеми. Мисля, че това е направено като някаква защита, ако датчика засича движение в колата, не ти дава да заключиш, примерно да не забравиш вътре животното си

-
- Автомобил:
- Двигател:
OvivO написа:Остави някой вътре , натисни го и пусни алармата отвън !
Скоро забелязах нещо много странно и това копче вероятно е именно за това. Пътувах на дълъг път и майка ми си лежеше на задната седалка. Спрях на бензиностанция и исках да заключа колата, но отказваше. Пробвах няколко пъти - не ставаше ! Викам си - лош късмет, падна ми батерията на ключа или по-лошо - прецака ми се централното. Заключих с ключа директно в ключалката и си продължих пътя. Следващия път като нямаше вече никой в колата, си заключвах без проблеми. Мисля, че това е направено като някаква защита, ако датчика засича движение в колата, не ти дава да заключиш, примерно да не забравиш вътре животното сиТрябва и аз да го тествам отново . . . Тогава не се сетих , че има подобно копче .
Провери пак, според мен се заблуждаваш. Колата се заключва без значение дали има някой вътре или не, поне при мен. Това, че ти е отказала да заключва вероятно се е дължало на нещо друго. Незатворена врата например.
- ormesh
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
интересно
може ли и аз да се включа. искам да попитам дали имаш стъклен таван на колата. И аз имам такова копче и то служи за соларният таван. Като има силно слънце като го натиснеш и заключиш колата вътре се поддържат едни 20 градуса (поне по книжката) така го дават. Копченцето представлява една количка с 3 чертички на покрива. Именно затова е. Незнам за какви аларми говорите.
- soto73
- Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
- Двигател: CRLB 2015
- Контакти:
Re: интересно
ormesh написа:може ли и аз да се включа. искам да попитам дали имаш стъклен таван на колата. И аз имам такова копче и то служи за соларният таван. Като има силно слънце като го натиснеш и заключиш колата вътре се поддържат едни 20 градуса (поне по книжката) така го дават. Копченцето представлява една количка с 3 чертички на покрива. Именно затова е. Незнам за какви аларми говорите.
Аз нямам стъклен таван,но също имам такова копче!Точно по-горе го е обяснил колегата за какво служи!Свързано е с алармата!В коя книжка си видял това колега не знам!Утре ако мога ще снимам моята с обяснението за какво служи това копче и ще го преведа(щото е на испански)