Има ли колега с такава кола. Все още не съм я регистрирал но до седмица ще е вече моя и ме интересуват основните неща за нея. Дали е надеждна, троши ли се много, разход и т.н.
Благодаря предварително!

Относно Пасат Б5, 1.8 20в, 125 к.с.
- asio4658
- Автомобил:
- Двигател:
ЧЕСТИТО колега. да ти кажа най-големата болка: ЛАМЯ ЛАМЯ И ПАК ЛАМЯ. поне моята де. в софия ми удряше над 16/100 с моето каране. поуспокоих карането и падна разхода, но под 13 не се и надявай. Карай като бабичка и има шанс да съм го смъкнал на 12.5, и нито грамче по-надолу. не знам другите колеги с този двигател така ли са, но тая е*е и не пита. ина4е съм чистил дросел, колата полетя. оправял съм зада врата и стъкло (задна лява), но стъклото пак се откачило. тежки са вратите и като я прасне некой пътник - без едно отварящо се прозорче (не е болка за умиране). сменях и преден лагер, за смяна са ми амортисьори задни (от доста време вече), предполагам и на теб ще ти се наложи. Само да ти кажа за зимата с тоя АБС да внимаваш и да не се шашкаш ако нещо се разписука и светнат лампетата, отиваш на автомивка да ти промият около колелата датчиците добре и всичко спира и лампички и аларми и всичко. Това се сещам. Дано съм помогнал с глупостите си.
Аз съм със същия-комби.Сменял съм задни амортисьори, въздушен дебитомер, 2 предни носача, една биалетка, чистил съм дросел (задължително го направи ще усетиш разликата), предни накладки. След почистването на дросела разхода ми е 13 градско, 8 извън градско. Иначе честито и със здраве да си я караш, ще и се изкефиш (като си я по-стегнеш) поне при мен беше така.
mod edit: gr_kanev

mod edit: gr_kanev
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
veritas написа:Както каза колегата KGL всичко зависи от задкормилното устройствоGal написа:чак 16 ми се вижда прекалено-10-11 градско максимум, извънградско 7-8
и аз не я жаля
уф а за сменянето... ролки,ремъци и т.н.
хидравлична рейка
горна помпа на съединителя![]()
![]()
а най-вече от "майсторите"
и аз съм карала кола, дето ми харчи 18 при максимален разход 12, ама си имаше причини
- toschomacher
- Автомобил:
- Двигател:
- dimoboy
- Автомобил:
- Двигател:
Gal написа:чак 16 ми се вижда прекалено-10-11 градско максимум, извънградско 7-8
и аз не я жаля
уф а за сменянето... ролки,ремъци и т.н.
хидравлична рейка
горна помпа на съединителя
Подкрепям напълно и за разхода и за рейката!
Колкото за чистенето на дросела - не се бАЗИКАЙ с дросела, освен ако не ти играят оборотите на празен ход или не ти го диагностицира майстор със софтуер(и ест. да си разбира от работата).
Как ги давате тия съвети бе колеги...
Отностно дросела първо на диагностика и после ако отчете някакви грешки отностно него има си майстори които си го чистят с препарати и тн.
Ето аз каде го направих- 50лв. с диагностиката
http://www.rbbg-partner.com/service/ser ... =41#images
Ето аз каде го направих- 50лв. с диагностиката
http://www.rbbg-partner.com/service/ser ... =41#images