Относно Пасат Б5, 1.8 20в, 125 к.с.

Техническа и сервизна информация за Passat
FLaWLeSS
Автомобил:
Двигател:

Относно Пасат Б5, 1.8 20в, 125 к.с.

Мнениеот FLaWLeSS » Вто 02 дек 2008 2:15

Има ли колега с такава кола. Все още не съм я регистрирал но до седмица ще е вече моя и ме интересуват основните неща за нея. Дали е надеждна, троши ли се много, разход и т.н.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Вто 02 дек 2008 10:00

Най-общо, всичко зависи от задкормилното устройство, но си има и болежки. Успехи и много безаварийни километри.

Потребителски аватар
tresto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tresto » Вто 02 дек 2008 13:33

Ами то е късмет,аз съм сменил само някой от носачите,ама за нашите пътища е нормално,сменил съм и други дребни работи който са си здължителни,разхода гори,не е да не гори ама се свиква :lol: и пак зависи как я настъпваш.

Потребителски аватар
asio4658
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asio4658 » Вто 02 дек 2008 19:30

ЧЕСТИТО колега. да ти кажа най-големата болка: ЛАМЯ ЛАМЯ И ПАК ЛАМЯ. поне моята де. в софия ми удряше над 16/100 с моето каране. поуспокоих карането и падна разхода, но под 13 не се и надявай. Карай като бабичка и има шанс да съм го смъкнал на 12.5, и нито грамче по-надолу. не знам другите колеги с този двигател така ли са, но тая е*е и не пита. ина4е съм чистил дросел, колата полетя. оправял съм зада врата и стъкло (задна лява), но стъклото пак се откачило. тежки са вратите и като я прасне некой пътник - без едно отварящо се прозорче (не е болка за умиране). сменях и преден лагер, за смяна са ми амортисьори задни (от доста време вече), предполагам и на теб ще ти се наложи. Само да ти кажа за зимата с тоя АБС да внимаваш и да не се шашкаш ако нещо се разписука и светнат лампетата, отиваш на автомивка да ти промият около колелата датчиците добре и всичко спира и лампички и аларми и всичко. Това се сещам. Дано съм помогнал с глупостите си.

Потребителски аватар
emillll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emillll » Пет 05 дек 2008 10:23

Аз съм със същия-комби.Сменял съм задни амортисьори, въздушен дебитомер, 2 предни носача, една биалетка, чистил съм дросел (задължително го направи ще усетиш разликата), предни накладки. След почистването на дросела разхода ми е 13 градско, 8 извън градско. Иначе честито и със здраве да си я караш, ще и се изкефиш (като си я по-стегнеш) поне при мен беше така. :wink:
mod edit: gr_kanev

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Пет 05 дек 2008 11:15

чак 16 ми се вижда прекалено-10-11 градско максимум, извънградско 7-8
и аз не я жаля
уф а за сменянето... ролки,ремъци и т.н.
хидравлична рейка
горна помпа на съединителя

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Пет 05 дек 2008 11:19

Gal написа:чак 16 ми се вижда прекалено-10-11 градско максимум, извънградско 7-8
и аз не я жаля
хидравлична рейка
Както каза колегата KGL всичко зависи от задкормилното устройство :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Пет 05 дек 2008 11:50

veritas написа:
Gal написа:чак 16 ми се вижда прекалено-10-11 градско максимум, извънградско 7-8
и аз не я жаля
хидравлична рейка
Както каза колегата KGL всичко зависи от задкормилното устройство :idea: :idea: :idea:

а най-вече от "майсторите"
и аз съм карала кола, дето ми харчи 18 при максимален разход 12, ама си имаше причини

Потребителски аватар
toschomacher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toschomacher » Пет 05 дек 2008 12:12

колеги може ли уточните процедурите по чистенето на дроселите, добре ще е и снимки ако успеете да покажете. В смисъл с добавки ли го правите или ръчно? Малко повече инфо ще е полезно :D :wink:
А и също да споменете съответо с какъв бензин я карате и от къде, че да ви се налага такова чистене :roll:

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Пет 05 дек 2008 13:43

и аз не я жаля
хидравлична рейка

Подкрепям напълно и за разхода и за рейката!
Колкото за чистенето на дросела - не се бАЗИКАЙ с дросела, освен ако не ти играят оборотите на празен ход или не ти го диагностицира майстор със софтуер(и ест. да си разбира от работата).
Как ги давате тия съвети бе колеги...

Потребителски аватар
emillll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emillll » Пон 08 дек 2008 17:45

Отностно дросела първо на диагностика и после ако отчете някакви грешки отностно него има си майстори които си го чистят с препарати и тн.

Ето аз каде го направих- 50лв. с диагностиката
http://www.rbbg-partner.com/service/ser ... =41#images

Върни се в “Passat”