B4 combi - Дърпа ми волана наляво

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Пет 05 дек 2008 22:50

хайде и аз да се притуря и аз го имам същия проблем теглене на ляво като колегата ако някой намери решение да казва
и аз смених няколко стендове и гуми и нищо и също колата е комби В4

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Съб 06 дек 2008 22:35

Да споделя моите впечатления от ходенето по мъките дотук:

Майстора от последния стенд каза, че когато е въртял волана чрез гумите е забелязал, че гумите се въртят по тегаво надясно. От опитите в движение се оказва, че наистина волана е малко по тегав надясно. Днес направих следния експеримент: Спусках се по инерция по нанадолнище с изгасен двигател и отклонението на колата наляво беше много малко. В момента в който само запаля двигателя, хуква осезаемо по силно наляво.
Това което каза последния маистор е: най вероятно проблем в хидравликата на рейката. Той предложи да прегледа цялата кормилна част - да разкачи кормилното управление от ходовата част и да провери дали усилието с което се върти волана в двете посоки е еднакво.Ако се окаже еднакво, най вероятно е рейката с хидравликата към нея- той ползва услугите нанякаква фирма в София за рециклиране на рейки - сваляме я и ремонт.
Давайте други идеи - от какво може да е, при положение че ходовата част е без забележки?

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Нед 07 дек 2008 18:46

баси, като чета проблемите ви все едно, че говорите за моята Б4-ка. Аз си мислех, че само при мен е този проблем и се блъскам вече месец да го оправя, но без успех. Krasi мисля, че ти май ще се окажеш прав, при положение, че всичко друго е наред проблема остава да е в хидравликата.

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Нед 07 дек 2008 19:23

ползвах вече търсачката!
някой знае ли сервиз където в София може да се провери кормилната рейка и евентуално рециклира? нещо ми се върти в главата за МЕИ София, но нищо повече.
благодаря

Потребителски аватар
Петър2008
Автомобил: Passat 5.5
Двигател: AVF

Кой е сервиза ?

Мнениеот Петър2008 » Нед 07 дек 2008 20:50

SISHON написа:Отиди в квалитетен сервиз,дето правят само ходова част и ще ти решат проблема,а при тоя майстор повече не стъпвай,аз ползвам такъв сервиз от 12 г.,с четвърта кола и съм много доволен.Сега пасата ми го направиха кукла.Ако искаш мога да ти потърся адреса.

Колега кажи кой ти е сервиза, та да ида там да вида дали и мойта ще стане кукла ? :roll:

Потребителски аватар
Ivajlo82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivajlo82 » Сря 10 дек 2008 9:53

Привет и от мен :D Миналата седмица ходих в Дупница на реглаж на преден мост сас сащото оплакване. Предните ми гуми са нови Фулда Кристал 185х65х14. Оказа се крива джанта вертикално - предна дясна та тя милата ми отмята и колицата ми тегли на ляво :D .

Потребителски аватар
Andrey
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andrey » Сря 10 дек 2008 11:52

Ха, много станахме с този "ляв" проблем. аз лично се отказах да го правя, след като ходих на сума ти реглажи. Междувременно ми се скапа хидравличната помпа и я смених а проблема си остана. Не знам какво да я правя, така че ако някой сподели решение ще съм много благодарен....

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Сря 10 дек 2008 12:13

Andrey написа:Ха, много станахме с този "ляв" проблем. аз лично се отказах да го правя, след като ходих на сума ти реглажи. Междувременно ми се скапа хидравличната помпа и я смених а проблема си остана. Не знам какво да я правя, така че ако някой сподели решение ще съм много благодарен....

Намислил съм моята рейка да я правя след празниците, щото сега не ми се рискува да остана без кола..... :( - нали разбирате - сваляне, куриери, ремонт в Сф,....чак накрая обратно на колата.
Ще споделя веднага след като имам какво, засега съм описал патилата си и мнението по въпроса.
Интересно ще е да се изкаже в темата някой от клубните майстори, аз много уважавам техните знания и опит, може би са се сблъсквали с подобни случаи?

peter_si
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peter_si » Пет 12 дек 2008 15:56

Здравейте. И при мен се появи същия проблем. И аз съм с Б4 комби. И аз смених амортисьорите, накрайници, гуми, а колата продължава да дърпа на ляво. Ако някой от вас е намерил разрешение на проблема нека да каже, че майсторите и на мен ми казват, че всичко по предницата е наред. Проверяваха сходимост, наклони, всичко.
Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Re: B4 combi - Дърпа ми волана наляво- донякъде решен

Мнениеот B4/101 » Сря 04 фев 2009 15:21

Писна ми да карам комбито и да ми дърпа все наляво. Освен това ми се струва, че усилието при завиване наляво и надясно е различно. Реглаж предница и хидравлика - това са ми съмненията. Днес използвах хубавото време за реглаж на предницата. Като вдигнаха колата на подемника се видя, че са скъсани задните тампони на носачите. После се оказа, че са за смяна и тампоните за макферсонинте. Смених ги във ВИП сервиз Младост. Частите са смешно евтини, но трудът е = цената на частите х 2 :(
Както и да е, след като взех колата я пораздвижих нагоре-надолу, определено дърпането на ляво го няма, колата върви като по релси. Единственото, което остана е различното усилие при въртене на волана - наляво по-леко, надясно по-тежък волан. Може и да си внушавам, но мисля че съм прав. Следващото нещо е хидравликата. Преди две години правих ремонт на хидравличната помпа (изпадна сепаратора на лагера и при смяната се прегледа цялата помпа). Затова сега съмненията са ми в рейката, но ще бъде по-нататък.
Ами това е, дано писаното до тук да е полезно за някого.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Re: B4 combi - Дърпа ми волана наляво

Мнениеот nepreklonniq » Чет 05 фев 2009 12:24

Здравейте и от мен! Моят пасат В4 95г. също ми дърпа на ляво и то откакто сложих сега преди 2 месеца, чисто новите зимни гуми! Ходих на преден мост и майстора ми каза, че по предницата няма проблем - "стреля"!Обаче дърпането вляво си остана :cry: :roll: Вече не знам какво да предприема?!

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Пет 06 фев 2009 19:36

Колеги, имах същия проблем както сте забелязали, след като обиколих няколко сервиза за реглаж на предници, и всички казваха чепредницата е идеална, аз реших че не ми остава нищо друго освен да правя рейката. Говорих по тел със сервиза в МЕИто и ги питах дали може рейката да е скапана без да е протекла, обясних им проблема си, и те казаха че са имали такива случаи. Смених преди това тампони на амортисьори. Съсипах около 150лв по стендове.Волана ми беше с една идея по лек наляво.Между другото - сходимостта и изправността на предницата и изправността на рейката нямат нищо общо.Реших да отида във сервиза в МЕИ защото ми направиха добро впечатление по тел, а и варианто отивам от Плевен сутринта и вечерта се връщам със здрава кола ми хареса - хората ми го обещаха. Заслужава си да идете там, защото има стенд на който изпитват рейките. Хората са много в час и съм очарован от отношението им. Моята рейка беше със скапан разпределител на хидравлично налягане, мога да го снимам за да го видите.
Сваляне, слагане, ново масло и стенда и рециклирането струват 280лв там. В сервиза ми сменишха разпределителя на хидравлично налягане с такъв от друга рейка, и ми взеха само 40 лв за него, при положение че купиха др. рейка от морга заради мен за 120 лв.
Телефона на един от хората - 0886743356 - Оги или 029653030.
Най добре звъннете и споделете проблема си, в никой случай няма да ви натресат насила ремонт на рейката ако нямате нужда от това.
Желая ви успех и ако има нещо питайте, щото аз 3 месеца сърбах попарата и накрая проблема достасе задълбочи

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот Plumber » Пон 09 фев 2009 16:37

Krasi написа:Да споделя моите впечатления от ходенето по мъките дотук:

Майстора от последния стенд каза, че когато е въртял волана чрез гумите е забелязал, че гумите се въртят по тегаво надясно. От опитите в движение се оказва, че наистина волана е малко по тегав надясно. Днес направих следния експеримент: Спусках се по инерция по нанадолнище с изгасен двигател и отклонението на колата наляво беше много малко. В момента в който само запаля двигателя, хуква осезаемо по силно наляво.
Това което каза последния маистор е: най вероятно проблем в хидравликата на рейката. Той предложи да прегледа цялата кормилна част - да разкачи кормилното управление от ходовата част и да провери дали усилието с което се върти волана в двете посоки е еднакво.Ако се окаже еднакво, най вероятно е рейката с хидравликата към нея- той ползва услугите нанякаква фирма в София за рециклиране на рейки - сваляме я и ремонт.
Давайте други идеи - от какво може да е, при положение че ходовата част е без забележки?

То хубу ама и мойта е така а нямам хидравлика.Прави ми впечатление обаче че като давам газ и колата набира го няма това носене в ляво.Мен проблема ми се появи след ремонт и реглаж на предница.Тампоните на носачите ме съмняваха но всичко е наред отдолу.

Потребителски аватар
eraser13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eraser13 » Вто 10 фев 2009 22:55

И моя кораб го има въпросното дърпане и се оказа предно ляво цилиндърче на спирачките.Задържа си и го почиствах икакво ли не го правих пак е така ,май плаче за смяна... :077:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 14 фев 2009 22:20

На мене така ми дърпаше от леко крива джанта,Малко по малко си придърпваше.Налягането на гумите да ти е еднакво,скоро да си правил баланс?
Ляв шарнир беше тръгнал,него също го обвинявам.

Върни се в “Passat”