Като отворя капачката на маслото духа... АБФ
- grandvizitor
- Автомобил:
- Двигател:
Като отворя капачката на маслото духа... АБФ
Какво означава това, че като запаля и отворя капачката на маслото от там духа, а даже и хвърля капчици масло и как се отразява това на двигателя?
Благодаря предварително!
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Дръж си капачката затворена. Нормално е да духа (смуче) от там. Това е !
Последна промяна от designer1 на Пон 08 дек 2008 20:08, променено общо 1 път.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Варианти:
1.Духа,не гори масло.
2.Духа,гори масло,наливам до 1 литър на 10 000 км.
3.Духа,гори масло,наливам над 1,5-2 литра на 10 000 км.
4.Духа,гори масло,отзад е толкова синьо,че не виждам нищо в огледалата.
Ако 1=да - да не ти пука.
Ако 2 = да - смени си гумичките на клапаните,ако искаш.
Ако 3 = да - смени си гумичките на клапаните,профилактика на главата,вижте сегменти,износване,ако маслото е фалшиво да се смени с по-малко фалшиво и да се докладва какво е положението.
Ако 4 = да - лошо,лошо изтървали са гумичките на цилиндрите (сегменти).
1.Духа,не гори масло.
Ако 3 = да - смени си гумичките на клапаните,профилактика на главата,вижте сегменти,износване,ако маслото е фалшиво да се смени с по-малко фалшиво и да се докладва какво е положението.
- grandvizitor
- Автомобил:
- Двигател:
Първо благодаря на всички за бързите отговори!
Второ питам, защото тук във форума бях чел, че когато си купуваш кола трябва да провериш дали, когато при запален двигател отвориш капачката за маслото, от там НЕ трябва да духа!
Трето:
Мисля, че съм по точка 2
. Колкото до синия пушек отзад, излиза по-скоро бял в количества, достатъчни да ги видя на огледалата, но само при температури под 10 градуса. А това, че е така отразява ли се по някакъв начин на двигателя, смисъл загуба на мощност, по-висок разход на гориво и т.н. (изключвам разхода на масло, то е ясен) и дали това трябва да ме притеснява по някакъв начин?
Второ питам, защото тук във форума бях чел, че когато си купуваш кола трябва да провериш дали, когато при запален двигател отвориш капачката за маслото, от там НЕ трябва да духа!
Трето:
andro_ написа:Варианти:
1.Духа,не гори масло.
Мисля, че съм по точка 2
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Повечето VW,пък и повечето коли с хидравлични повдигачи (значи всички
) страдат от гумички на клапаните,които предпазват маслото от стичане от повдигачите през стеблото на клапаните към цилиндъра.Просто с времето гумичките (те са си семеринги) се втвърдяват,износват и започва да гори масълце.Освен това,маслата,които се продават у нас повечето са нискокачествени и това е другата причина да се изгаря масло.Освен това,сигурно чат-пат караш и по-бързичко на високи обороти и така.
Ако искаш,имаш време и средства и не си правил профилактика на главата,консултирай се с майстор и прецени дали да правиш.
VW рядко страда от сегменти,въпреки че е възможно.
Ако се сменят гумички най-добре е да се свали главата,да се почисти,да се припаснат клапани,ако трябва да се сменят водачи и така.
Пробвай и с друго масло.След 500км и аз ще сменям масла и мисля да заложа на Лики Моли.
Ако искаш,имаш време и средства и не си правил профилактика на главата,консултирай се с майстор и прецени дали да правиш.
VW рядко страда от сегменти,въпреки че е възможно.
Ако се сменят гумички най-добре е да се свали главата,да се почисти,да се припаснат клапани,ако трябва да се сменят водачи и така.
Пробвай и с друго масло.След 500км и аз ще сменям масла и мисля да заложа на Лики Моли.
- grandvizitor
- Автомобил:
- Двигател:
- rahwin
- Автомобил: VW Passat B5 1999г
- Двигател: AJM
Доколкото си спомням когато купувах колата ми казаха при запален двигател да отворя капачката и да си сложа ръката на дупката за половин-една минута и да видя после има ли масло по нея.Ако има-направо да я оставям- значи двигателя бил издухан.Пробвах и нямаше.Сега за почти 5000км маслото не е мръднало.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”