Проблеми с PayPal

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблеми с PayPal

Мнениеот morfei1 » Вто 09 дек 2008 23:48

Всички знаем, че от около година и половина, свободно можем да си пазарим посредством Paypal. Какво обаче става, когато получим и решим да изтеглим дадена сума? Еми казано с няколко думи - удряме греда и то голяма :banghead:

Изображение

Аз този текст го разбирам по следния начин. Мога да прехвърля и изтегля парите си от кредитна или дебитна карта, но мога да прехвърля парите по банкова сметка само в Америка.

Ако е така, защо по дяволите след десет пъти пробване да въведа кредитната си карта VISA, системата им се опитва да ме убеди, че съм въвел неправилно данните ми и че в тяхната база липсва информация за картата ми? Искам да ви кажа, че имам регистрирана Mastercard с която си работя - изпращам пари нормално, но в момента в който реших да получавам, paypal изрично споменаха, че картата трябва да е с логото на VISA, за да мога да получа парите си, въпреки че споменават и за Mastercard, но при въвжедане на данните, не се дава възможност за въвеждане на Mastercard. А таксите които платих за това, че съм получил пари, няма да ги коментирам......... с тях съм готов да се примиря.

Ако някой от вас се е справил с този проблем - с реално получаване на пари, а не стоенето им в някакво виртуално пространство, моля да го сподели.

Спама и оффтопика е крайно нежелателен! ...и без това съм достатъчно изнервен от случката :mad: .

Благодаря :wink: !

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 09 дек 2008 23:55

Withdrawing Funds to Your Card

You can withdraw funds from your PayPal account to any credit, debit, or prepaid card with a Visa logo.

ДСК, ЦКБ - пробвани, картите им стават за paypal.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 10 дек 2008 0:05

ISRalien написа:Withdrawing Funds to Your Card

You can withdraw funds from your PayPal account to any credit, debit, or prepaid card with a Visa logo.

Моята карта е кредитна и е издадена от ОББ - Обединена Българска Банка.

Освен утре да ида да си изкарам една дебитна Visa от ДСК или ЦКБ и да си свърша работата.

Трябва ли да упомена при издаването, че ми трябва за интернет разплащане? Тъй като сумата е в евро, трябва ли дебитната карта на VISA да е във валута или може и в лева да е? Има ли някаква такса при издаването?

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 10 дек 2008 0:07

morfei1 написа:
ISRalien написа:Withdrawing Funds to Your Card

Моята карта е кредитна и е издадена от ОББ - Обединена Българска Банка.

Освен утре да ида да си изкарам една дебитна Visa от ДСК или ЦКБ и да си свърша работата.

Трябва ли да упомена при издаването, че ми трябва за интернет разплащане? Тъй като сумата е в евро, трябва ли дебитната карта на VISA да е във валута или може и в лева да е? Има ли някаква такса при издаването?

Защо по дяволите ползвате тази малоумна банка?
Пробвал съм с дебитна на ОББ виза електрон - НЕ става.
Няма значение в каква валута е сметката.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 10 дек 2008 0:11

Честно казано несъм ги избирал аз, Германос ми ги натресоха и двато пъти, при покупки на стоки на лизинг :? .

Някой да има представа, дали дебитните карти VISA, на Уникредит Булбанк, нормално получават пари от paypal?

Благодаря за помоща :) !

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

Мнениеот slance » Сря 10 дек 2008 7:07

смени банката.с ОББ имах само проблеми с техните карти.от 1 год сьм с ЦКБ и пращам и получавам без проблеми.системата сама си сменя валутите според курса.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 10 дек 2008 9:06

morfei1 написа:Честно казано несъм ги избирал аз, Германос ми ги натресоха и двато пъти, при покупки на стоки на лизинг :? .

Някой да има представа, дали дебитните карти VISA, на Уникредит Булбанк, нормално получават пари от paypal?

Пробвай, ако ти я приеме, и можеш да си видиш разпечатката, за да я активираш не би трябвало да имаш проблем.

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Сря 10 дек 2008 9:09

morfei1 написа:Някой да има представа, дали дебитните карти VISA, на Уникредит Булбанк, нормално получават пари от paypal?

Нямат проблеми ;)

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 10 дек 2008 10:17

Снощи писах на Paypal, хората любезно ми обясниха, че при въвеждането на картата, те правят една фиктивна транзакция от 1$, за да провереят дали картата е редовна, при което те получават, отказ от моя страна. Помолиха ме да си проверя нещата в банка от която ми е издадена картата.

След разговор с ОББ, се оказа, че техните VISA карти, било то дебитни или кредитни, немогат да се използват за интернет разплащания, от което аз останах крайно разочарован от тях. Сега ще ходя да си извадя една дебитна VISA от Уникретит :) .

Смятам, че намерих решение на проблема, благодаря и на хората които взеха участие в темата. Моля модераторите да заключат темата, ако сметнат за добре :lock: .

Върни се в “ОФФ-Топик - други”