Колеги имам проблем с парното по точно.. те понеже са 4 степени първите три изобщо не работят 4-тата си работи нормално на какво се дължи това и оправимо ли е ? Колата е VW Vento 1992 mi
mod edit: dobrin
Не работят три от четирите степени на вентилатора за парното
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Сваляш жабката ако си с аирбегове, ако не си сваляш нишата под жабката. Ще видиш вентилатора, който е разположен нагоре, от ляво на вентилатора има букса в която влизат мисля че четири кабела. Вадиш буксата и после издърпваш терморегулатора, в който беше включена буксата. Той е проблема, сменяш с нов или в крайна сметка укъсяваш диода които е най-отгоре, обикновенно той изгаря. Успех и не търси проблема по ключове и други места 99% съм сигурен че е това. 

- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
Skruji написа:Сваляш жабката ако си с аирбегове, ако не си сваляш нишата под жабката. Ще видиш вентилатора, който е разположен нагоре, от ляво на вентилатора има букса в която влизат мисля че четири кабела. Вадиш буксата и после издърпваш терморегулатора, в който беше включена буксата. Той е проблема, сменяш с нов или в крайна сметка укъсяваш диода които е най-отгоре, обикновенно той изгаря. Успех и не търси проблема по ключове и други места 99% съм сигурен че е това.
мерси колега и аз бях сигурен че не е от ключа
- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
Re: Не работят три от четирите степени на вентилатора за парното
Много време е минало та.. споделя и решението:
Значи когато махнах врътката на парното има едни плъстинки който когато ключа се върти трябва да се допират.При мен се бяха изкривили та затова не ми работиха сега всичко е тип топ
Значи когато махнах врътката на парното има едни плъстинки който когато ключа се върти трябва да се допират.При мен се бяха изкривили та затова не ми работиха сега всичко е тип топ

- vilden
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На 100% е от термосъпротивлението.
- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Една комплексна тема за клапи и неработещи степени на парното.Всичко е описано плюс снимки
viewtopic.php?f=5&t=293339

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”