Колеги, имам следното питане: какви проблеми могат да изникнат по колата, при положение, че снощи вместо дизел ми наляха бензин в резервоара?
Ситуацията е следната:
Към 22.00 снощи спирам на Еко-то до "София ленд" и казвам на юнака да ми сипе малко НАФТА в една тубичка (около 1-2л.) и останалото до 20 кинта- в резервоара (уточнение: в резервоара има около 3л. нафта)! Така и става- даже го питам: "Имате ли различни видове нафта?" отговор: "Не- при нас е само една!".Плащам - тръгвам - всичко ОК! И...... си е.а майката! За късмет точно пред нас- на около 50м. от входа колата угасна от веднъж!!!!!

:

Естествена реакция - бах маа му, к'во стана?!

: Първото което ми дойде на акъла е,че може да е скапана нафта! Прибутах я до пред нас, след това 40мин. борба с другата кола, за да я накарам да запали, ... но т'ва е др.тема!

Отварям тубето да видя нафтата каква е, и...... ми стана веднага ясно - бензин!

Това ми е първия "модерен" дизел, ама нали сме си оправни момчета (щото не бях сам - да са ми живи и здрави приятелите), откачихме филтъра на горивото, 12волта на помпата в резервоара и за 5мин. бензина беше в туба. Наляхме нафта, нов филтър и от първи опит запали без проблем!
П.П. Проблема е, че сутринта не иска да запали - въртеше трудно и се надявам да е акумулатора, но дизела преди това палеше от 1/4 оборот, а сега не щя!