Проблем: Бензин вместо Дизел!!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Проблем: Бензин вместо Дизел!!

Мнениеот neon » Сря 10 дек 2008 12:34

Колеги, имам следното питане: какви проблеми могат да изникнат по колата, при положение, че снощи вместо дизел ми наляха бензин в резервоара?
Ситуацията е следната:
Към 22.00 снощи спирам на Еко-то до "София ленд" и казвам на юнака да ми сипе малко НАФТА в една тубичка (около 1-2л.) и останалото до 20 кинта- в резервоара (уточнение: в резервоара има около 3л. нафта)! Така и става- даже го питам: "Имате ли различни видове нафта?" отговор: "Не- при нас е само една!".Плащам - тръгвам - всичко ОК! И...... си е.а майката! За късмет точно пред нас- на около 50м. от входа колата угасна от веднъж!!!!! :shock: :o Естествена реакция - бах маа му, к'во стана?! :shock: Първото което ми дойде на акъла е,че може да е скапана нафта! Прибутах я до пред нас, след това 40мин. борба с другата кола, за да я накарам да запали, ... но т'ва е др.тема! :evil: Отварям тубето да видя нафтата каква е, и...... ми стана веднага ясно - бензин! :lol: :oops: Това ми е първия "модерен" дизел, ама нали сме си оправни момчета (щото не бях сам - да са ми живи и здрави приятелите), откачихме филтъра на горивото, 12волта на помпата в резервоара и за 5мин. бензина беше в туба. Наляхме нафта, нов филтър и от първи опит запали без проблем!
П.П. Проблема е, че сутринта не иска да запали - въртеше трудно и се надявам да е акумулатора, но дизела преди това палеше от 1/4 оборот, а сега не щя! :cry:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 10 дек 2008 12:42

Каква е колата,какъв е двигателя,пробвай с търсачката има сума ти теми за бензин в нафтата и обратно.
Може да не сте обезвъздушили добре щом сте махали филтъра.

Потребителски аватар
neon

Мнениеот neon » Сря 10 дек 2008 12:45

propparo написа:Каква е колата,какъв е двигателя,пробвай с търсачката има сума ти теми за бензин в нафтата и обратно.
Може да не сте обезвъздушили добре щом сте махали филтъра.

Защо смяташ че не сме я обезвъздушили добре след като е запалила веднага след като съм налял новата нафта? Двигателя е 1,9 TDI-PD!
Къде са тези сумати теми, че не ги намирам?!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 10 дек 2008 13:35

Не намираш темите, защото търсачката в момента е в процес на реконструкция. С google всичко излиза. Запалила е ведната след източването, защото е имала гориво в нафтопроводите след филтъра. Наистина, проблемът може да е в обезвъздушаването. Напълнихте ли филтъра с нафта преди да го сложите?

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Сря 10 дек 2008 13:37

neon аз наскоро бях пускал тема за бензин в дизела, че пак на еко ми бяха сипнали бензин, но добре, че видях на време и само 2 литра и половина, долях 30 литра нафта и си ги изгорих без последици за колата, но за твоя двигател за съжаление не мога да дам отговор, нека някой по компетентен се изкаже.

Потребителски аватар
neon

Мнениеот neon » Сря 10 дек 2008 16:34

Колата работи на място след смяната на филтъраи източването на бензина поне 5 мин! Явно не четете какво съм написал. Нямаше как да е работила на нафта останала по горивопроводите, защото загасна когато тя свърши и от там мина чист бензин, който източих след това! :wink:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 10 дек 2008 17:11

Ами да де,и после като сваляхте и поставяхте наново горивния филтър напълни ли го с нафта преди да го монтирате отново.Той събира има-няма около 600 грама,хич не е малко при обезвъздушаване.

Потребителски аватар
neon

Мнениеот neon » Сря 10 дек 2008 17:28

propparo написа:Ами да де,и после като сваляхте и поставяхте наново горивния филтър напълни ли го с нафта преди да го монтирате отново.Той събира има-няма около 600 грама,хич не е малко при обезвъздушаване.

Е колега, аз като казвам че не четете какво съм написал....
Обяснявам: след като източих резервоара през маркуча на ВХОДЯЩАТА нафта към филтъра, поставих чисто нов филтър. Свързах всички маркучи към него С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ИЗХОДЯЩАТА нафта,на чийто щуцер закачих маркуч, който отиваше в една тубичка. Подадохме 12 волта напрежение на помпата в резервоара и след като от маркуча потече нафта (тоест във филтъра не е останал въздух) спряхме помпата, свързахме всички маркучи както трябва и ЗАПАЛИХ двигателя! Колата РАБОТИ ТАКА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 5мин. и след това я изгасих!
Според теб дали съм обезвъздушил!?

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmode101 » Сря 10 дек 2008 17:29

Щом е работила 5 минути си е напълнила филтъра - затова има помпа в резервоара. Виж с друг акумулатор

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 10 дек 2008 22:30

на всички дизели, които съм карал и карам в момента зимата сипвам и бензин.
т.е. от бензина няма нищо да му стане на двигателя.
най-вероятно при опитите да запалиш вечерта акомулатора е паднал а сутринта беше доста студено.

Потребителски аватар
neon

Мнениеот neon » Сря 10 дек 2008 23:19

:D Всичко е ОК! Налях още 5л. нафта, подадох ток и колата запали от раз! Сега съм налял половин резервоар, а акумулатора се зарежда в съседната стая! Благодаря на всички отзовали се! :D
П.П. Сега ще внимавам повече какво ми сипват!

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 10 дек 2008 23:36

Ами браво,колега.Разминал си се с лошото.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 10 дек 2008 23:43

Радвам се, че всичко е ОК

Мисля темата е за :lock:

Върни се в “Дизелови агрегати”