Съд за некоректен разход, това възможно ли е у нас?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 11 дек 2008 10:36

Като сравнително добре запознат със съдебните практики в нашата мила държава, както и със законодателната уредба по този въпрос, мога да изразя следното мнение:
:063: :lool :063: :lool :063: :lool

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Чет 11 дек 2008 10:42

Не е вярно пък!
Моя голф е вече на 1000 километра, купих го преди няма и месец.
Гори ми точно толкова, колкото пише в офертата, дори по някога по малко. Разбира се, че колата още не е влизала в над 3000 оборота.
Извода е, че разхода зависи само и единствено от крака и от нищо друго!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 11 дек 2008 10:43

Insect написа:Извода е, че разхода зависи само и единствено от крака и от нищо друго!

Не съвсем вярно, но много близо до истината. По-скоро бих казал най-вече от това. :wink:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 11 дек 2008 10:47

При коректно направени доказателства според мен това е постижимо. Лошото е, че в БГ едно подобно дело ще се точи с години...
Ето как аз го виждам:
Купуваш си кола, пише разход 9 градско. Без допълнителни условия, значи би трябвало като излезеш от магазина и хванеш по софийските задръствания да е толкова. Слагаш камера до главата ти, камера на таблото, насочена срещу уреда, показващ средния разход. Правиш една дължина Люлин->Дружба примерно, през центъра, в пиков час. Показва ти разход 13, камерите снимат през цялото време. Отиваш с всички документи в съда и не би трябвало да има проблем... в някоя бяла страна само че...

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 11 дек 2008 10:53

ISRalien написа:При коректно направени доказателства според мен това е постижимо. Лошото е, че в БГ едно подобно дело ще се точи с години...
Ето как аз го виждам:
Купуваш си кола, пише разход 9 градско. Без допълнителни условия, значи би трябвало като излезеш от магазина и хванеш по софийските задръствания да е толкова. Слагаш камера до главата ти, камера на таблото, насочена срещу уреда, показващ средния разход. Правиш една дължина Люлин->Дружба примерно, през центъра, в пиков час. Показва ти разход 13, камерите снимат през цялото време. Отиваш с всички документи в съда и не би трябвало да има проблем... в някоя бяла страна само че...

стига бре как може дсамо глупости да пишеш, незнам :shock
как могат от мерцедес например да знаят в задръстваето на софия колко ще ти гори??? кви камери кви 5 лева. представи си на 1 светофар да седиш 45 мин. за 200м колко бенз ще изгориш? след този светофар на другия седиш 30 мин за 100м. кажи ми ти разхода какъв ще ми е на мен , без да ме познаваш и без да знаеш как карам?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 11 дек 2008 10:53

Мда, само дето това не важи в съда. Снимай колкото искаш, няма да има полза ...
Освен това, да не говорим, че делото трябва да го водиш срещу производителя, нали така? А пък седалището му е извън БГ. В краен случай срещу официалния вносител, абе сложно и безмислено.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 11 дек 2008 10:54

тук не може да стане
причините са много, ама не ми се пише, пък и не са интересни
освен това не знаем подробностите по делото, защото така в 3 реда надали може да се преразкажат тънкостите
та те така

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 11 дек 2008 10:55

Ludia написа:
ISRalien написа:При коректно направени доказателства според мен това е постижимо. Лошото е, че в БГ едно подобно дело ще се точи с години...
Ето как аз го виждам:

стига бре как може дсамо глупости да пишеш, незнам :shock
как могат от мерцедес например да знаят в задръстваето на софия колко ще ти гори??? кви камери кви 5 лева. представи си на 1 светофар да седиш 45 мин. за 200м колко бенз ще изгориш? след този светофар на другия седиш 30 мин за 100м. кажи ми ти разхода какъв ще ми е на мен , без да ме познаваш и без да знаеш как карам?

Идеята е, че щом пише 9 трябва да показва 9. Мен не ме интересува те в какви условия са ги измерили тия 9, аз искам колата ми да гори 9, щом толкова пише на офертата.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 11 дек 2008 10:57

Айде достатъчно :lock:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”