моля ви даите ми някакъв съвет.дали е от скоростната кутия?
проблен със скоростната кутия
проблен със скоростната кутия
колеги,имам един гаден проблем-преди 2 седмици карах фолфа на профилактика и там ми казаха ,4е е въпрос на време да ми блокира скоростната кутия,защото издава един странен звук на триене на сухо метал в метал,само когато е на скорост и го няма този звук когато е на свободна независимо дали се движи или не.искам да отбележа,4е скоростите влизат много гладко,без проблем.за това искам да ви питам дали е верно това,защото други ми споделиха,4е може да е някакъв лагер и той да се смени ,а не цялата скоростна кутия. вчера докато я прибирах на паркинга(за мой късмет) нещо отдолу взе да чука и тропа.все още върви,но ме е страх да я карам,за да не ми се дочупи.
- iceberg9
- Автомобил: Passat B8 2 TDI 4Motion 240
- Двигател:
...
за каква кола става въпрос, двигател туй унуй !??!
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
отиди в някои сервиз и ги накараи да и отворят капачето на 5 скорост и да погледнаи игления лагер(аз имах такъв проблем и намерих иглен лагер 2-ра употреба само за20 лв.),ако е тои се сменя лесно без да се сваля кутията,но трудно се намира 2-ра ръка!ако ли е друго като вземеш друга кутия по моргите по принцип си ги белязват и до 3 дни след като си я взел ако не е читава могат да ти я сменят!
- BluePower
- Автомобил: Golf 4
- Двигател:
пич проверявал ли си маслото на скоростите защото аз имам 4 и веднаж беше сваршило маслото и някав Сщив или беше излезнал и беше отчупил мн малка част от кожуха на скоростите и почна да вие каккто казваш ти и почнада да тарся нова скоростна кутия но ми струваше доста скапо а един приятел ме насочи за някакв институт по заваряването в София и ми я завариха безтемпературно и сега си варви супер но лагерите си бяха здрави хем бях карал доста без масло и скоростите си включваха добре така че провери всичко
маслото съм го сменил преди 6 месеца. мисля,че съм минал не повече от 10000км.
забравих да викажа,че ск.кутия "хърка" на скорост,но само когато подавам газ,иначе като си махна крака от газта спира шума.
забравих да викажа,че ск.кутия "хърка" на скорост,но само когато подавам газ,иначе като си махна крака от газта спира шума.

Последна промяна от krassy15 на Пет 12 дек 2008 14:22, променено общо 1 път.
- BluePower
- Двигател:
Пич виж кво по добре таи като доста сам се занимавал с такива котии и знам им цени каде ли несам ходил да тарся щом е за троика направо си купи друга втора рака слагаи я и да не ти пука за голф 3 са мн евтини тарси по моргите по 200 300 наи мн 500 лв така че направо я сменяи няма кво се чудиш защото когато аз на моита 4-рка ми се прееба наи евтината кутия втора рака беше 1500 лв
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
krassy15 написа:мерси за съветите,350лв за ск.кутия и монтаж как ви се вижда,не е ли прекалено малко,да няма уловка нещо.Незнам хубав подарък си направих за коледа т.е. подарък на моята кола"баба пена"
250 лв е скоростната кутия...монатжът е 50 лв
А сега чети какво да гледаш за да вземеш читава кутия
1.Да е от катастрофирала кола...значе била е в движение до последно
2.Да не е отделена от ДВГ....не е подмятана и не е мокрена
3.Маслото вътре да е чисто и бистро(да не е минерално...тогана мирише на чесън)...
4.като превключваш на ръка от директното лостче..да се превключва съвсем леко.
Успех...[/quote]
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:3.Маслото вътре да е чисто и бистро(да не е минерално...тогана мирише на чесън)...
Не миришат ли всички трансмисионни масла на чесън?
Аз съм сменял с уж синтетично,пък миришеше...
Даже в един магазин на Лики Моли ми казаха,че по каталог излиза минерално масло...ама по 36 лв литъра.Вече не знам и аз.
- BluePower
- Двигател:
krassy15 написа:мерси за съветите,350лв за ск.кутия и монтаж как ви се вижда,не е ли прекалено малко,да няма уловка нещо.Незнам хубав подарък си направих за коледа т.е. подарък на моята кола"баба пена"
Пич за 3-коиа не е малко споко и разбира се трябва да тарсиш точно таква като твоя двигател защото моя е 1.6 RS и има разлика с 1.6 16V трябва точно сащата да тарсиш!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”