joker написа:Само смяна гумички не върши работа......износени са водачите ти на клапаните,сваляш главата и пълен сервиз на главата..смяна на водачи и припасване на клапани,шлайф на глава...няма друго решение...минах по този път!!!!!!!!
Тук не съм много съгласен, визирайки моите патила по въпроса.
Значи, колата я взех на 220хил.км.
От смяна до смяна доливах 1- 1.5л. масло.
След смяната на гумичките, при един "майстор" разхода стана 1л. на 1000 км.

Питах го, какво ще правим и той категорично отсече- "Ремонт на двигателя." ... без дори да си направи труда да вдигне и капака.
От него, при друг майстор в Монтана, ама с голямо "М".
Човека свали една свещ, огледа я, сложи я отнова, запалих двигателя, видя че от картера всичко е ОК и се нави да ги смени втори път.
Когато започна да ги вади една по една, ми каза, че гумичките направо са ми "заковани" от предишния...
... та след неговата намеса, пета смяна на масло, сипвам до средата на щеката, източвам на мин., при 10 000 пробег.
Колата вече е на 330 000км., че и повече,
маслото с което винаги карам- Кастрол 10W40 Магнетек, ако има някакво значение...
Пиша всичко това, защото съм съгласен с това мнение...
BigTo написа:Колега, каква е гаранцията, че майстора дето ти е сменял гумичките не е ги пренабил и скъсал. Аз съм имал такъв случай и за отрицателно време мотора беше останал изцяло сух.
... още повече, че ти си ги сменял.
Може и да ти се наложи и да минеш по пътя на joker, но струва си да опиташ отново, особено ако разхода на масло, ти се е увеличил.