Atanas71 написа:Това е доста добър антифриз.Във фирмата в която работя сме дистрибутори на Американския антифриз "Флидгард" който е световен лидер в производството на филтри и антифризи.Направих ме тест на Prista-Long Life и се оказа че има същия процент ДЦА само две десети от процента по-нисък от Флитгард-а при една и съща концентрацияdimmX написа:Хубава темичка се заформи, та и аз да питам каква е в момента цената на Paraflu и какво е съотношението антифриз-дестилирана вода и колко от едното и колко от другото за колата от подписа ми!
Какво мислите за антфриза на Prista-long life, стрували си парите и качеството?Това показва че този антифриз е на доста високо ниво и родния ни производител доста се е постарал. Едно пояснение ДЦА е добавка която има антикорозиони свойства и също не позволява образуването на микровъздушни мехурчета които водят до кавитация и са враг номер 1 на всички метални детайли. Това е основната добавка която прави антифриза по скъп. Няма да коментирам други марки антифриз които тази добавка липсва , така че не е все едно какво слагате че било важно да не замръзва във фризера
Този антифриз на Приста трябва да се държи в концентрация -30 -35 градуса ако се разреди под тези стойности се губи свойството на ДЦА-то. Този тест на Приста го направихме защото клиентите на двигателите които продаваме искаха да знаят дали може да ползват този антифриз защото американския им идваше скъпо.Ние като фирма която държи на реномето си направихме този тест от случайно закупен от бензиностанция антифриз Приста Long life след положителния тест клиентите бяха уверени че при използването му няма да бъдат нарушени гаранционите условия.
http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=17924&postdays=0&postorder=asc&highlight=%E0%ED%F2%E8%F4%F0%E8%E7&start=15