Автоматичния превкл.ме връща самоволно на бензин. РЕШЕНО
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
не бе човек ....колата ми направи номера да не иска въобще да запали....което никак не ме убеждава че проблема е в самия ключ....а казвайки искам си същия...означава че толкова си харесвам сегашния ключ (стои си перфектно до другите ми копчета на таблото) че ако се наложи да го сменям ще си търся същия...ЛандиРенцо 050М...което ще ми струва предполагам 50-60лв.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Все още не мога да кажа дали съм решил проблема .....в събота проверих всички ел. връзки и най вече тази от където взема захранване ключа - при бобината.....имаше окиси....презапоих я наново...разкарах ламбда емулатора ....използвах го само да ми прекъсва дюзата (имам ламбда контрол) смених го с реле.....всичко това за да опростя системата щото от толкоз кабеляци и аз вече не помня какво съм правил.....към момента малко съм карал колата но след всички тези интервнции не се е прояваял този проблем.....всичко работи отлично засега..надявам се и занапред...
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Започвам вече да се нервирам....Един месец никакви проблеми....На връх нова година викам я да преместя кочината...не ще да запали...ключа не свети...викам си показа си магарията навреме....на другия ден слизам с два куфара ....запали .....се едно нищо не е било викам си ...поне не ме връща на газ ....да ама не от днес си ме връща на бензин....
ПИТАМ ....Пасат АБС мотор.. + са на бобината директно от контактния ключ ли идва минава ли през релета няккави.....ако имате някаква читава ел схема давайте....че намерих някакви дето чеп за зеле не става от тях....
предполагам..... липсва плюса на бобината затова не иска за запали....ключа не свети (взема плюса от там)...при отпадане на плюса и подаване наново на +...ключа се рестартира и връща на бензин...лъже се все едно че колата е изгасена и пали наново....а при такова кратковременно отпадане на плюса самият мотор най-много да пропусне една две "искри".... предполагам че това се получава ...защото лятото забелязах че губи искра на някой друг такт(със стробоскоп)...а миналата зима ми вкарваше и бензин в маслото пак заради пропуски...мислех си че проблема е във високо волтовата част...но...прекалено много съвпадения....
ПИТАМ ....Пасат АБС мотор.. + са на бобината директно от контактния ключ ли идва минава ли през релета няккави.....ако имате някаква читава ел схема давайте....че намерих някакви дето чеп за зеле не става от тях....
предполагам..... липсва плюса на бобината затова не иска за запали....ключа не свети (взема плюса от там)...при отпадане на плюса и подаване наново на +...ключа се рестартира и връща на бензин...лъже се все едно че колата е изгасена и пали наново....а при такова кратковременно отпадане на плюса самият мотор най-много да пропусне една две "искри".... предполагам че това се получава ...защото лятото забелязах че губи искра на някой друг такт(със стробоскоп)...а миналата зима ми вкарваше и бензин в маслото пак заради пропуски...мислех си че проблема е във високо волтовата част...но...прекалено много съвпадения....
Върни се в “Автогазови уредби”