При отпускане на газта придръпва около 1100 об/мин Голф'97

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
stenliivanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

При отпускане на газта придръпва около 1100 об/мин Голф'97

Мнениеот stenliivanov » Пон 27 окт 2008 19:20

При движение на която и да е предавка, когато отпусна газта без да изключвам от скорост един вид спирам на скорост колата намалява равномерно без да натискам спирачка когато оборотите стигнат около 1100 притриса за момент, продължава да намалява като паднат под 1000 си поема и си работи нормално и си върви без газ без сътресения.
Нормално ли е да притриса в тези случаи или има проблем някъде. Гледал съм я на компютър нямаше грешки. Сменени филтри и т.н. скоро.
Колата е Голф'97 AFN двигател.

Потребителски аватар
stenliivanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stenliivanov » Съб 01 ное 2008 7:18

сложно?

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Съб 01 ное 2008 8:35

ще трябва да посетиш вентоман.помпата ти е за профилактика и ако сега е само придърпване ,при спускане на сняг си е проблем

Потребителски аватар
stenliivanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stenliivanov » Съб 01 ное 2008 15:12

ifidik написа:ще трябва да посетиш вентоман.помпата ти е за профилактика и ако сега е само придърпване ,при спускане на сняг си е проблем

Мислиш ли щото е за 1 2 секунди докато премине през 1100 и то ако съм под наклон май не се усеща много само като е на равно

Потребителски аватар
stenliivanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stenliivanov » Пет 07 ное 2008 22:18

Само да споделя че след като сипах добавка за почистване на горивната система на Golden Eagle съм удивен и мога да кажа че само 150 км след това при това каране градско няма и помен от симптомите :dance:

Потребителски аватар
bay mip
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bay mip » Вто 11 ное 2008 18:42

не бързай да се радваш. помпата иска чистене .

Потребителски аватар
stenliivanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stenliivanov » Нед 14 дек 2008 12:36

Продълвава помалко обаче колеги да го прави. Може наистина да е за чистен шибаната помпа. Чудя се обаче дали може да е педала на газта нещо прецакан или дебитомер. Забелязвам че като съм с висока скорост и отнемам плавно газта - когато е на ръба тоест когато съм го натиснал леко едва "закачил" притриса - когато е съвсем отпуснат или малко повече натиснат - няма никаккъв проблем. Върви идеално иначе ускорява харчи 5/100 със 110 км/ч извънградско.

Ще се ходи на кардиограма - дали да не пръсна дебитомера със спрея за почистване на дебитомери

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Нед 14 дек 2008 21:17

ако си коригираш - вдигнеш милиграмите прихълцването ще изчезне но и колата няма да е толкова пъргава.Не пипай колата, заради това леко прихълцване , аз също го имам, от две години си е така.Бях го елиминирал с милиграмите но пък колата по-слабичко почна да върви.
Така че върнах 2.2 милиграма обратно.Това прихълцване нищо не ти пречи

Потребителски аватар
stenliivanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stenliivanov » Нед 14 дек 2008 21:51

аз няма да коригирам нищо само искам да знам че не е нчкакъв проблем който да се задълбочи - ако е само някаква козметична работа - пука ми че при дръппва - то и без това е в частни случаи

Но като е студена го прави по рядко

Мерси за мнението!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 14 дек 2008 23:41

Ако не е проблем, защо питаш изобщо? Не се отнасяй така към автомобила си, както не искаш той да се отнесе към теб. Отстрани този проблем - колкото по-рано, толкова по-добре.

Потребителски аватар
stenliivanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stenliivanov » Пон 15 дек 2008 20:41

ами питам защото не знам дали е нормално - дали е проблем.
Защото няколко пъти ходя по диагностики и все ми казват нищо и няма измисляш си. За първи път карам дизел! Затова питам ако някой има или е имал подобен случай да каже тревога ли е или не. И ако е как и къде се оправя. Ако не държа на колата си нито в къщи щяха да мрънкат че купувам повече неща за нея нито щях да се интересувам (брат ми така прави)

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 15 дек 2008 22:08

Аз имам сходен на твоя проблем въпреки че съм с Голф 4, като най-много се усеща на втора предавка.... примерно, карам си на втора с около 1400 оборота и ако съвсем леко отпусна газта, се усеща едно "прехълцване" на кола, прави го и топла и студена.

Почти съм убеден, че това идва от тампоните на двигателя. Тъй като левият е нов, смятам, че проблема идва от този, който е отзад, хванат на мостта, никой неможе да ме убеди, че това "прихълцване" е нормално.

Колкото и добре да изглеждат винаги си имай едно наум за тях, защото аз с левия имах много големи проблеми и вибрации в купето, и в такъв филм щях да се вкарам, ако бях тръгнал да слушам майсторите до които се допитах, че не ми се мисли.

Потребителски аватар
bay mip
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bay mip » Вто 16 дек 2008 0:27

stenliivanov написа:ами питам защото не знам дали е нормално - дали е проблем.
Защото няколко пъти ходя по диагностики и все ми казват нищо и няма измисляш си. За първи път карам дизел! Затова питам ако някой има или е имал подобен случай да каже тревога ли е или не. И ако е как и къде се оправя. Ако не държа на колата си нито в къщи щяха да мрънкат че купувам повече неща за нея нито щях да се интересувам (брат ми така прави)
Имах същия проблем.Потърси "Вентоман",който познавам задочно от форума и знам, че ги лекува с минимум средства и време.Имах същия проблем и съм сигурен в това което пиша.Аз лично успях да си я оправя сам ,благодарение на този Форум и на член на клуба / ако не греша по професия филолог/който с точни обяснения и снимков материал показа къде е болката, за което съм му много благодарен . Ако успееш да откриеш темата, ще ти светне. :shock :D

Върни се в “Дизелови агрегати”