проблем със спирачните дискове на Г4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
jerry01
Автомобил:
Двигател:

проблем със спирачните дискове на Г4

Мнениеот jerry01 » Нед 14 дек 2008 22:08

колеги дайте съвет!когато взех голфа дисковете му бяха криви и купих нови, обаче след 2-3 хиляди км и те се изкривиха!престъргах старите дискове и сложих нови накладки - резултата беше- около 500 км и отново криви спирачни дискове... :(

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 14 дек 2008 22:10

Провери си лагерите на главините :wink:

Потребителски аватар
jerry01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jerry01 » Нед 14 дек 2008 22:33

мисля че лагерите са ок!благодаря все пак :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 14 дек 2008 22:40

Много фирми произвеждат дисковете си в едни и същи китайски заводи. Разликата е в качествата на стоманата, която ползват, както и броя на операциите. Евтинките пропускат последната- най-важна операция: термирането! В резултат дори и да са от качествен материал по-евтините се кривват лесно!
Друго особено при спирачните дискове е, че докато са нови трябва да се използва внимателно и разумно спирачката. Иначе прегряват и се получава това, което се е случило с теб.
Трета възможна причина е да ти задържа някой от спирачните апарати. При мен това се беше случило! Изкривих дискове, смених ги, но не погледнах апаратите. И чувах как единия апарат просвирва, барнах го- прегрява и... с малко съм се отървал от изкривяване и на новия комплект! Беше почнал дори леко да посинява.
За щастие смених апарата навреме! (с нов, от морга! :lol: )

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 14 дек 2008 22:43

апаратът! водачите на апаратът се износват и той застава на криво спрямо плоскоста на диска!

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: проблем със спирачните дискове на Г4

Мнениеот snupeca » Нед 14 дек 2008 22:44

jerry01 написа:колеги дайте съвет!когато взех голфа дисковете му бяха криви и купих нови, обаче след 2-3 хиляди км и те се изкривиха!престъргах старите дискове и сложих нови накладки - резултата беше- около 500 км и отново криви спирачни дискове... :(

А като сменя дисковете, свалихте ли мизерията (ръжда, буклуци) от главините? Много често и от това си заминават нови дискове :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 14 дек 2008 22:47

Не е само до водачи ;) При все, че е много възможно!
В моя случай беше влезнала влага под маншончето на цилиндърчето на левия апарат, беше корозирало, и с новите, по-дебели дискове и нови накладки буталцето седеше направо като заварено! Никакъв шанс да се върне! :(
Впрочем, стария апарат още ми се търкаля на стилажа на терасата и чака по-красиви времена за почистване и реставриране... :lol:

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Нед 14 дек 2008 23:16

И аз съм с такъв проблем, но май попаднах на гадни ментета на Феродо от Еуро07 (от там съм си казал, че ще си взимам нещо, което ми трябва само ако става въпрос за пластмаса)

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 15 дек 2008 0:16

Ми хубави предни дискове за Г4, към 180лв. се вързват двато.... :roll:

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Пон 15 дек 2008 15:15

morfei1 написа:Ми хубави предни дискове за Г4, към 180лв. се вързват двато.... :roll:

Горе доло толкова брмбо макс по 96 лева бройката без накладките те бяха към 60 70 лева комплекта , 8-9 месеца нямам грижи , смених си изадните пак с брембо плътни по 46 лева парчето и накладките към 40 , но спирането е е различно има голяма разлика , и на всички колеги купили сте си по новички коли примерно голф 4 е ами вие колко изкате да струва един диск колкото на лада ли , нищо лично но за такива неща не трябва да има компромиси от това ви зависи живота ви бе хора това са спирачки все пак без тях на къде , купувайте от големите магазини ползвайте нета аз мойте си ги поръчах в манимпекс те са основен представител на брембо за 24 часа ми бяха доставени с куриер до Асеновград , и нещо друго като си сменяте дисковете така и така сте я разколачили направете си и обслужване на спирачните апарати айде със здраве

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Пон 15 дек 2008 18:18

300 кинта си вземаш оригинални от представителството и не се занимаваш с глупости...един приятел си взе брембо макс и ко? ходи два пъти на стругар по 20 лв на диск 80 кинта...дай 300 за оригин...това ми е съвета!

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пон 15 дек 2008 18:33

stenly_m написа:300 кинта си вземаш оригинални от представителството и не се занимаваш с глупости...един приятел си взе брембо макс и ко? ходи два пъти на стругар по 20 лв на диск 80 кинта...дай 300 за оригин...това ми е съвета!

Ти да не бачкаш У Фолксваген? Всяко мнение ти е ходи при преставителя...айде нема нужда!

Потребителски аватар
jerry01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jerry01 » Пон 15 дек 2008 18:35

новите дискове, които купих бяха "samco"(110лв с поставянето), но след 2-3хил. км за нищо не ставаха....Определено ще ме е яд обаче да дам 300лв за други и със тях да се случи същото :(

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Пон 15 дек 2008 19:15

Luciano: Не работя там...просто ми писна от псевдо автомонтиори, гледащи да те прецакат за 2 лв и уж имат гаранция а нямат...просто осъзнах, че е по-добре да дадеш малко повече пари, но поне да си с оригинално...на тебе все едно ли ти е да носиш примерно маратонки "АДИБАС" 1:1 с оригинален "адидас" или да си сложиш оригиналните? и сметни колко хора казват дадох по 100 лв за диск и се изкриви...и проблеми и глупости ходиш се занимаваш...и то изкривени дискове от нормално шофиране...представи си ако е някой цербер дето кара газ спирачка....:) и колкото и всеки да казва че вземат мн пари...в една друга тема бях дал линкове за същите оригинални част в германия какви пари и разликите бяха в 5-10 евро...онзи ден сменях термостат - 2 години гаранция...кой магазин дава такава? така че всеки си преценя...дали да даде 25 лв за 1 година или да даде 50 за 2...като разбира се със всяка по-честа смяна се плаща и по-често труд и ко се оказва в карайна сметка че по-евтиното излиза по-скъпо, че и образува повече нерви...ето за това препоръчвам фолксваген, не защото работя тям или имам някакъв кяр в цялата работа...

jerry01 имам един приятел работи в Пежо(приемчик) и ми каза, че ако дисковете ти се прецакат на някви малки километри ти ги сменят без да ги плащаш...мисля, че не само там е така ами и във фолксваген...така че дискове с гаранция няма да имаш ядове...

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 15 дек 2008 21:28

Относно оригиналните дискове..... доколкото знам, VW не произвеждат дискове, а поръчват на някой голям производител, най-вероятно Немски, съответно VW получава доставката на дисковете не с логото - името на производителя, а със собственото си лого, VAG-овият номер, и надпис made in Germany (сходен приме са телефоните на Vodafon)

Относно въпросното Brembo, 1-во цената на това Brembo ми се вижда много съмнителна и оттам и качеството на самите дискове. Според мен Brembo e марка, предназначена за друг тип автомобили (спортни), а при тях цените са различни. Друг е въпроса, че износването на дисковете зависи и от това какви са накладките и какъв е стилът на каране на даден шофьор.

Аз например си взех Zimermann дискове за отзад, които са на нармална цена, произведени са в Германия и комплект накладки Текстар, които се използват при много автомобили, за първоначално вграждане. Кутията си имаше абсолютно всички белези на оригинален продукт, произведен от съответните марки, а не опакован в съседна Турция. Много съм доволен как взе да спира колата с тях, едва ли с оригиналните ще спира по-добре. Предните са оригиналните на колата, имат леки ръбчета, но са прави. Взех колата с нови накладки - отпред на които незнам марката, но определено несъм доволен от тях, но сърце не ми дава да изхвърля новите накладки. Ще ги карам докато светнат лампите и тогава комплект дискове с накладки - Zimermann + Textar :) .

При мен предни дискове карат около 100000км, а накладки около 60000км.

Добрият шофьор, рядко използва спирачки, в извънградски условия :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”