Колега, много добър е както е казано антифриза на HEPU.
Има 2 места откъдето да го закупиш: Фирма ВиД ауто ( http://www.vdauto.com/bg/index.php ) или от Аутодинамик на Раковски 12.
И двете фирми са вносители. Във вДауто има отстъпка за клубните членове, а в Аутодинамик срещам често колега с черен Пасат комби, който явно е редовен техен клиент. Ще ме познае по Аудито със стикери на Ауди форума.
Качествен антифриз ? От къде ?
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Бързият написа:Luciano написа:Има ли значение дали ще сложа 1л Приста и 1л IGAT примерно. Дали ще стане нещо кофти ако се омешат?!И двата антифриза са червени.
Лично аз не мога да разбера целта ти (двойна защита или ... ??? ) . Така и така ще взимаш , поне си сипи една марка а не прави бози.
Сменях термостата и мислих, че 1 литър ще стигне.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: Качествен антифриз ? От къде ?
Бързият написа:Помагайте колеги . Сипах преди време антифриз MOTOX и сега резултата е че голфа се разтече от всякъде - радиаторче на парното , фланеца на темп. датчик и долу при термостата , на съединенията на маркучите .... стана като лейкаКажете качествен антифриз и от къде да намеря ?
И при мен се получи нещо такова колега с такъв син Motox...Освен, че радиатора почна да тече повече от обичайното, май вече и от водната помпа капе малко... Дали ще е проблем да карам 80 км така и да доливам, за да стигна до Плевен да я вкарам в сервиз? И ориентировъчно каква марка да търся водна помпа? Благодаря предварително!
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
Re: Качествен антифриз ? От къде ?
leavon написа:Казвали са ми, че не е хубаво да се сипва концентрат директно в охладителната система, защото бил много агресивен към металните части. И наистина, винаги когато съм сипвал направо концентрат е прокапвал или радиатор, или друга метална част. На стари коли, с ръждясали метални части - нищо чудно! Гледам винаги, когато сипвам антифриз да е поне малко разреден!
Само концентрат-никога
- гъст е и не може да циркулира
- натоварва повече помпата
- влошава се охладителната му способност
nokiangage написа:... И ориентировъчно каква марка да търся водна помпа? Благодаря предварително!
HEPU

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”