свири ми ремъка passat B4
-
- Автомобил:
- Двигател:
свири ми ремъка passat B4
Какво трябва да се нарпави?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами значи е дърт и се е удървил и трябва да го смениш с нов....не са кой знае какви пари.
Щом полееш ролките ис пира проблема не е в някое от нещата,които върти а ва смия ремък.
Също така ако скоро е сменян заради същия проблем погледни дали някоя шайба не е по-напред или по-назад от останалите - трябва да са в една равнина....на друагта ми кола се оказа,че нещо са се гаврили с алтернатора и неговата шайба седли малко по-назад от останалите две на вала и водната помпа - прецака стария ремък,сложих нов ремък,прецака водната помпа и ремъка....сега третия,койтосложих процвили от чвера (явно и той сдава багажа) и като имам малко време ще оправям проблема,че това не си е работа така.
Успех!
Щом полееш ролките ис пира проблема не е в някое от нещата,които върти а ва смия ремък.
Също така ако скоро е сменян заради същия проблем погледни дали някоя шайба не е по-напред или по-назад от останалите - трябва да са в една равнина....на друагта ми кола се оказа,че нещо са се гаврили с алтернатора и неговата шайба седли малко по-назад от останалите две на вала и водната помпа - прецака стария ремък,сложих нов ремък,прецака водната помпа и ремъка....сега третия,койтосложих процвили от чвера (явно и той сдава багажа) и като имам малко време ще оправям проблема,че това не си е работа така.
Успех!
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Е пистов досега не съм чувал да свири.....сигурен ли си,че не мокриш и някоя шайба освен ремъка?
Да не е обтяжната ролка или алтернатора?
ТО при пистовия няма много възможност да свири - алтернатор или компресор за климатика.
На климатика няма какво толкова да свири и по-честия проблем е алтернатора - някаква втулка вътре - и моя свири.
Ама ти пък казваш,че като залееш ремъка спира - странно.
Аз мислех,че е трапецовиден - за тях е нормално да си свирят като се износят
Успех!
Да не е обтяжната ролка или алтернатора?
ТО при пистовия няма много възможност да свири - алтернатор или компресор за климатика.
На климатика няма какво толкова да свири и по-честия проблем е алтернатора - някаква втулка вътре - и моя свири.
Ама ти пък казваш,че като залееш ремъка спира - странно.
Аз мислех,че е трапецовиден - за тях е нормално да си свирят като се износят

Успех!
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
svetliooo написа:Алтернатора без ремъка не се чува странен шум. Възможно ли е да бъде от прожината на оптяжната ролка.
По повод алтернатора - като свалиш ремъка и завъртиш алтернатора на ръка може и да не чуеш шума - ремъка създава усилие въху лагерите на оста (напъва я в дадена посока) и също така го върти на по-високи обороти....ама от водата не би трябвало да се оправи.
Пробвай друго - хвани една спринцовка с игла и мокри по-прецизно ролките.
Може да скърца само от 3 места :
-ремък
-ролка на компресора за климатика (там при електрическия съединител)
-алтернатор
Ама водата ще си покаже най-точно

По повод обтяжната - по принцип тя обтяга ремъка и единствения вариант да имаш проблем с нея е ако не натяга достатъчно ремъка ама тогава ще чуваш не свирене а приплъзване и като мокриш ремъка ще приплъзва повече - както започват да свирят хлабави ремъци като минеш през локва и се намокрят

Успех!
-
- Автомобил: пасат б4 и пасат б7
- Двигател: абс 1994г и CFFB 2014г
Re: свири ми ремъка passat B4
здравейте колеги.темата е старичка,но да споделя и моя проблем.след смяна на трите ремъка и оптяжната ролка когато запаля колата свири някой ремък,след като я изфорсирам спира и така до следващото палене,когато вали дъжд при всяко потегляне пак просвирва.колата е пасат б4 1.8 90 абс.каде да търся проблема?
Колега, виж дали са ти сложили правилно ремъка.
При мен беше същият номер
Заради допълнително слаганият климатик, оптяжната ролка е поиталианчена и ремъка не оригинален.
В един сервиз, въпреки моите протести го оптегнаха неправилно и ремъка обикаляше малко градуси около ролката на алтернатора
Съответно - свиреше
След повторни протести го оправиха.
Заради допълнително слаганият климатик, оптяжната ролка е поиталианчена и ремъка не оригинален.
В един сервиз, въпреки моите протести го оптегнаха неправилно и ремъка обикаляше малко градуси около ролката на алтернатора
Съответно - свиреше
-
- Автомобил: пасат б4 и пасат б7
- Двигател: абс 1994г и CFFB 2014г
ValBo написа:Колега, виж дали са ти сложили правилно ремъка.
Съответно - свиреше
как да разбера дали е сложен правилно и за кой ремък става въпрос,за пистовия ли?