Анкетка относно българските стоки

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Бихте ли си закупили българска стока?

Да
35
28%
Ако ми хареса
77
61%
Ако нямам друг вариант
8
6%
Не
6
5%

Общо гласове: 126
blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Чет 18 дек 2008 15:05

jordanpar написа:
VW-fenka написа:Има много хубави български стоки !!!

Нека чуем/прочетем/ кои са те.Вид,марка......защото честно казано незнам българска стока която по цена и качество да ме накара да я предпочета пред чуждестранна такава.

Не говорим само за дрехи :!:
Да не би да ядеш, само онея френски мухлясали сирена я :?: :roll:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 18 дек 2008 15:09

За хранителната промишленост според мен няма смисъл да говорим.То е ясно че няма да ядем кисело мляко и малотрайни колбаси от китай :lol:

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Чет 18 дек 2008 15:11

blinder написа:
Не говорим само за дрехи :!:
Да не би да ядеш, само онея френски мухлясали сирена я :?: :roll:

Не,ям турско.

Последна промяна от jordanpar на Вто 06 окт 2015 17:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Re: ....

Мнениеот quattro^^ » Чет 18 дек 2008 15:13

NORX написа:С оглед на стоките, с които съм се сблъсквал до сега, смело мога да кажа че българските стоки не са толкова качествени, колкото твърдят повечето хора.Може би ако трябва да ги съпоставя мога да ги сравня с китайските стоки(Българските стоки са много по скъпи от китайските боклуци).Пример: Български обувки в русенски магазин са на цени не по малко от 60 лв.(става въпрос за обикновени и грозни маратонки от тип 80 години )....Замислете се какви са цените на китайските боклучета на илиенци.Също така и българските фирми за ВСЯКАКЪВ вид стоки са прекалено малко..Т.е. изборът е твърде нищожен в сравнение с чуждестранните производители. :) това е от мене (лично мнение)

Незнам какви обувки си гледал ти аз специално си купувам предимно български дрехи и обувки и като цяло съм доволен, верно има доста по-евтини китайски шитни на кило, а това че жълтурите правят еквивалент по-качество на дадена българска стока е смешно.Асортимента на българските стоки наистина беден щот няма сигурен пазар и е трудно да се наложиш при този залят с китайски боклуци пазар, затова допринася положението в което сме в момента, но все пак българина гледа евтиното, а не родното и качественото което разбира се е по-скъпо.Ако има по-голям пазар себестойността ще намалее, но е по-лесно да идеш на димитровград за 20 лева маратонки отколкото 50-60 за, макар че едните карат 5х повече...

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Чет 18 дек 2008 15:20

Ако българските стоки си бяха запазили качеството от както се казва едно време,нямаше да си изгубят пазарите в световен мащаб и естествено че и аз щях да си избирам българското,за да си остават парите ми у родните производители.
Уви-както всичко в тази държава и колкото и да сме патриоти--много сме далеч от конкурентноспособните стоки.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 18 дек 2008 15:31

Аз пък не разбрах що сравнявате с китайските стоки.Аз като избирам дрехи и гледам дали ми харесват и цената да е поносима.Статистически обаче ако си погледна гардероба сигурно ще се окаже над 90% чайна.Качеството на българските стоки е мит - както споменах изпитъл съм го на гърба си.

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Чет 18 дек 2008 15:44

jordanpar написа:

Нека чуем/прочетем/ кои са те.Вид,марка......защото честно казано незнам българска стока която по цена и качество да ме накара да я предпочета пред чуждестранна такава.

Фадо,Денил,Рефан...и още много много други :wink:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 18 дек 2008 15:56

jordanpar написа:

Чуждестранната ,имаш предвид китайска стока,предпочитам българската пред "чуждестранната".

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 18 дек 2008 16:13

да, ако са хубави
купувам естествено
въпреки че цените станаха ужасни и гледам да си купувам отвън дрехи с намаления :lol:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Чет 18 дек 2008 17:03

vladtod® написа:Чуждестранната ,имаш предвид китайска стока,предпочитам българската пред "чуждестранната".

:wink:

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Чет 18 дек 2008 17:42

Говорейки за стоки,тоест нещо материално,винаги оставям патриотизма настрана.Защото стоките ми бъркат в джоба,а аз не съм богат за да купувам евтино.
Когато българския производител започне да мисли за моето здраве,особено продавайки ми стока за консумация,а не само как от нищо да направи нещо и да има трицифрен процент печалба,тогава ще започна да си давам моите пари на него.
Качество,контрол,права на потребителя---думи които в БГ все още им търсим смисъла в тълковния речник.
Когато всеки който има възможност и за двете започне да си купува Рънърс пред Рийбок,Дерби пред КокаКола,някакъв си БГ сладолед пред Делта,Питбул пред Редбул.........................тогава значи сме ги стигнали по качество.Както и няма да си правим домашни експерименти от рода на този в офроуд форума Къде продават най-добрата нафта,просто защото ще сме сигурни че навсякъде е добра.До тогава ще слушаме онзи рефрен от песента--Глей кви сандалки си купих от МОЛа.

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Чет 18 дек 2008 18:03

Казано честно българското производство се принизи доста напоследък като качество,а цената става все по-висока.Това обаче е неминуемо при този хаос в търговията въобще,а "сивите" доходи и манталитета на българина помпят допълнително този балон.Но понеже и световната тенденция е "купи,ползвай кратко и изхвърли",няма мърдане и за нашите производители.Не мисля,че вноса който ядем,обличаме и гледаме е по-добър от нашето.Всичко от ден на ден става лошо.Но навън са свикнали,защото могат/ можеха/да си го купуват често или подменят,а тук знаем какво е.Аз лично продължавам да предпочитам и търся българското,но не на перачите и монополистите,а на малкото останали динозавърчета,оцеляващи срещу Китай,Турция,Марсианците и кой ли не....
Впрочем като избирам българска стока,отчитам не само крайния продукт,а и как е постигнат.Иначе скромния призив"изберете българското" ми звучи като "обичайте Топлофикацията".Ударил съм бойкот на доста "големи" български производители,защото знам дрехата,салама или обувката с цената на какво са стигнали до магазина.То не е нормално китайски дрехи да се преетикират по гаражите и да се продават като български,като Армани и др.,или тонове консерванти да се внасят и да се тъпчат в киселото "българско" мляко и т.н и т.н. Когато порочните търговски практики се изкоренят тогава ще видим кое е добро.За съжаление тези,които трябва да ни пазят от лошите стоки засега ги улесняват точно тях.

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Чет 18 дек 2008 18:36

Все повече съм очарован приятно от продукцията на българина като цяло.Все повече стоки придобиват качеството и стандарта на европейските и световни марки!А сега остава и да почнеме автомобили да прайме и аз оставам ням!!!

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 18 дек 2008 18:59

Моя най мил спомен от лятото>

В Била исках да си купя пастzрма. Цена кьм 45 лева килото. До нея испанско серано (което си е всепризнат деликатес) на цена 42,хх. Еми няма да си купя, как испанската 6унка от на майка си е стигнала до БГ по ниска цена от родно проиzводство?

Друг пример> БГ обувки били готини. Да ама до един ценови диапаzон. В горния сегмент няма конкуренция (>100 €), поне аz zа сега не сьм видял.

Последен пример> Как да си купя БГ костйум (сори, не намерих буквата), който е на горе долу 20 процента по ниска цена от примерно такьв на Босс. Отделен е вьпроса, 4е босовския е от Турция или Словакия....

Потребителски аватар
bodlivez
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bodlivez » Чет 18 дек 2008 19:50

Е сега всеки да си признае какво винаги купува българско.
Аз:
вино, минерална вода, хляб, кисело мляко....

Ами маи това е - в всеки друг случай сравнявам вноса с българското и за жалост обикновено предпочитам вноса :oops: Исках някакси по-оптимистично да се изкажа за българските производители - истината е че имат още мноооого да учат!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”