Мнениеот pike » Чет 18 дек 2008 18:03
Казано честно българското производство се принизи доста напоследък като качество,а цената става все по-висока.Това обаче е неминуемо при този хаос в търговията въобще,а "сивите" доходи и манталитета на българина помпят допълнително този балон.Но понеже и световната тенденция е "купи,ползвай кратко и изхвърли",няма мърдане и за нашите производители.Не мисля,че вноса който ядем,обличаме и гледаме е по-добър от нашето.Всичко от ден на ден става лошо.Но навън са свикнали,защото могат/ можеха/да си го купуват често или подменят,а тук знаем какво е.Аз лично продължавам да предпочитам и търся българското,но не на перачите и монополистите,а на малкото останали динозавърчета,оцеляващи срещу Китай,Турция,Марсианците и кой ли не....
Впрочем като избирам българска стока,отчитам не само крайния продукт,а и как е постигнат.Иначе скромния призив"изберете българското" ми звучи като "обичайте Топлофикацията".Ударил съм бойкот на доста "големи" български производители,защото знам дрехата,салама или обувката с цената на какво са стигнали до магазина.То не е нормално китайски дрехи да се преетикират по гаражите и да се продават като български,като Армани и др.,или тонове консерванти да се внасят и да се тъпчат в киселото "българско" мляко и т.н и т.н. Когато порочните търговски практики се изкоренят тогава ще видим кое е добро.За съжаление тези,които трябва да ни пазят от лошите стоки засега ги улесняват точно тях.