проблем с ел. стъкла на Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pcf
Автомобил:
Двигател:

проблем с ел. стъкла на Голф 3

Мнениеот pcf » Вто 16 дек 2008 21:01

Имам един проблем с ел. стъклата в колата.
Колата е Голф 3 '96, 1.9 TDI. Беше наскоро на сервиз, където ми бяха оправили късо съединение в кабелите на задна дясна врата. Установих, че днес не работят както трябва. Пример: карам си, отварям предно стъкло.. после не мога да го затворя. Това се случа и с двете предни стъкла. Ако отворя вратата за момент, докато колата е запалена, после мога да си вдигна стъклото. Ако пак го сваля и после тръгна да го затварям, чист късмет ще е ако сработи. С две думи, работи когато си иска... Проблем по свързването на кабелите няма. Друг пример: оставям колата на паркинга, заключвам (с централно с комфорт функция). Връщам се след половин час, заден прозорец свален. Слага ключа, врътвам да запаля, хоп и другия заден се сваля сам..

Не съм много запознат, но мисля, че е грешка в програмата за ел. стъклата в компютъра..

Искам съвет, мнение, предложение, какво евентуално причинява проблема и как да го отстраня. Благодаря

pcf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pcf » Сря 17 дек 2008 8:49

:arrow:

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Сря 17 дек 2008 9:11

И аз страдам от същия проблем. Предно ляво стъкло се отваря само когато си поиска. Вчера отварях вратата, проверих изолацията на всички проводници, бандажирах ги наново с изолирбанд. На куплунга на кабелите където се включват в купето от вътрешната страна има два снопа кабели с правоъгълни жакове, на по малкия който е за заключване на вратите някой преди мен е закачил два допълнителни проводника към оргиналните проводници и не ги знам къде отиват. Когато подам маса през лампа на 3 краче вратите се заключват, а прозореца на предна лява врата се отваря сам. Лошото е че го прави и по време на движение в най неподходящия момент. Дайте съвет към какви майстори да се обърна за помощ.
Извинявам се на колегата че се включих в неговата тема.

Потребителски аватар
ilkomotor
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilkomotor » Сря 17 дек 2008 13:35

... това е модула за екстри /черна пласмасова джаджа/ вграден в ел.механизма за сваляне на стъклото на предна лява врата ! / според мен де... :idea:

Потребителски аватар
martin_ganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_ganev » Сря 17 дек 2008 15:25

проблем ти прави комфорт модало според мен

Потребителски аватар
ahil80503
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahil80503 » Сря 17 дек 2008 17:28

още като си купих голфа имах проблем с десните два прозорежа.отворих ги на предното нямаше моторче а на задното кабелите бяха срязани оправих задното уж.Сега дясното задно стъкло ми се отваря наобратно натискам нагоре копчето то се отваря и обратното.И при заклюване на колата с ключ понякога ми падат някои прозорци до половината ама аз съм им взел цаката .При тебе проблема е по сериозен мисля че трява да идеш на маястор за токове 8)

QAZIMODO
Автомобил: VW GOLF
Двигател: AHF

Мнениеот QAZIMODO » Сря 17 дек 2008 22:04

И аз имам проблем с предно дясно стъкло.мога даго оправлявам само отвреме на време(когато то пожелае) прозванях кабелите и се оказа че са ок. дали щтее от тоя модул?

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Сря 17 дек 2008 23:03

При мен двете десни работеха,когато си поискат.И винаги като свалех корите на вратите,за да умувам и да си блъскам главата си бачкаха и нямаше какво да им направя.Много трудно се светнах,че никога не отказват при отворена предна дясна врата - пуснах жичка за маса между купето и вратата и оттогава не съм имал проблеми.

Потребителски аватар
ilkomotor
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilkomotor » Чет 18 дек 2008 9:52

... да бе , верно че така се казваше - КОМФОРТ модул , :oops: аз кво ви казах ... модул за екстри :lol: / ... сори , имах предвид точно комфорт-модула :idea:

Потребителски аватар
vladovelin

Мнениеот vladovelin » Съб 20 дек 2008 11:13

Реших си проблема по сталински- откачих куплунга на предна лява врата и вече не се отваря хич. До пролетта ще е така. После ще го мислим.

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Нед 21 дек 2008 0:27

Аз имам аналогичен проблем, който не мога да оправя от година. Моята е с 3 врати. Свалям предното дясно стъкло и след това не мога да го затворя. Едво, когато загася колата или отворя предната лява врата сработва. Не мога да разбера от какво е. Дори и с Пламен Маджаров (майстора на ел. механизми) го гледах и той вдига рамене.

Потребителски аватар
Никола.Колев2
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с ел. стъкла на Голф 3

Мнениеот Никола.Колев2 » Вто 14 яну 2020 23:08

Здравейте колеги наскоро смених механизмът на лява врата, всичко си работеше, докато след 2 дена почна да се прецаква, сваля се до долу и след това когато го върна на горе пак само се сваля.
Какво да правя?

Потребителски аватар
vladovelin

Re: проблем с ел. стъкла на Голф 3

Мнениеот vladovelin » Съб 18 яну 2020 0:47

Колега, аз практикувах следното: след като се отвори само, натискам бутона за затваряне до пълно затваряне.След пускане на бутона ако тръгне да отваря пак натискам и така докато спре да се отваря.След 5 -10 опита спираше да се отваря.. Търпях го доста време, ходих и в София при Пламен Маджаров и резултат нямаше.

След десет години ми писна от това стъкло и отидох при един местен електричар и му описах ситуацията.
Неговите думи бяха: " Уюн модула " ти играе номера.Предложи да го направи ръчно управление и аз се съгласих. За един час беше готово, взе ми 10ле и това беше. Сега натискам бутона и стъклото се движи, пусна ли бутона спира.
Вече повече от две години не съм имал проблеми това стъкло.

Сега нямам " комфорт модул" на шофьорската врата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”