Ето какво ни чака занапред ...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Пон 13 фев 2006 19:36

До сега отговорите са преобладаващо отрицателни към готвените промени и се чудя на акъла на тези колеги.
Аз съм и за по-драстични санкции към пияните водачи на МПС.
Искам да попитам кой от вас обича да го вози пиян шофьор?
В наказателния кодекс има текст по който може да се подведе под съдебна отговорност лице за т.н. "ПРЕСТЪПО БЕЗДЕЙСТВИЕ" (не съм юрист и ако съм допуснал грешка в израза моля колеги юристи да ме поправят). В този смисъл возенето с пиян шофьор отдавна трябваше да бъде наказуемо.

П.С. В последните три години се нагледахме наемблематични случаи в които пияници затриват хора, а понякога цели семейства. Искате ли те да продължат. Който подкрепя пиенето зад волана иска!!!

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Пон 13 фев 2006 20:26

versace написа:До сега отговорите са преобладаващо отрицателни към готвените промени и се чудя на акъла на тези колеги.
Аз съм и за по-драстични санкции към пияните водачи на МПС.
Искам да попитам кой от вас обича да го вози пиян шофьор?

Няма какво да се чудиш ами чети по внимателно. :wink: Никой не е казал че иска да облекчава наказанията на пияните шофьори или че им е приятно да се возят при такъв. Всички сме единодушни по този въпрос. Става въпрос за друго и хората го написаха преди мене. Какво става в такси? Ами в автобус? Ами дали наистина трябва да се наказва някоя женица за дето мъжа и е кьор-кютук пян и я е заплашил, че ако знае много ще си събира зъбите от пода на москвето? И още нещо аз не съм експерт по това кой е над легалния лимит на алкохол в кръвта и кой не. Ако е много пян е ясно, ама ако е само с 0.01 промил отгоре как да го позная. Аз тежа 80 кила а брат ми 140 ... как да преценя колко е за мене и колко е за него?

Нещата не са напълно черно бяли и тези популистични опити отново се оказват не-добре подготвени.

versace написа:Аз съм и за по-драстични санкции към пияните водачи на МПС.

И аз така ама става въпрос за друго нещо.

Последна промяна от 20vTurbo на Пон 13 фев 2006 20:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пон 13 фев 2006 20:34

versace написа:Аз съм и за по-драстични санкции към пияните водачи на МПС.

:да:

И това трябва да е не само за пияните, ами за всички нарушения. Докато глобите за превишена с 10 км/ч скорост не станат по 500 лева оправия няма да има.

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Пон 13 фев 2006 20:38

20vTurbo написа:Става въпрос за друго и хората го написаха преди мене. Какво става в такси? Ами в автобус? Ами дали наистина трябва да се наказва някоя женица за дето мъжа и е кьор-кютук пян и я е заплашил, че ако знае много ще си събира зъбите от пода на москвето? И още нещо аз не съм експерт по това кой е над легалния лимит на алкохол в кръвта и кой не. Ако е много пян е ясно, ама ако е само с 0.1 промил отгоре как да го позная. Аз тежа 80 кила а брат ми 140 ... как да преценя колко е за мене и колко е за него?

Нещата не са напълно черно бяли и тези популистични опити отново се оказват не-добре подготвени.

Съгласен съм за черното и бялото!
Ами ако се въведе такава санкция най вероятно ще има принципни положения и тълкувания в закона за движение по пътищата и правилника за неговото приложение, които ще предпазват от наказание невинни пътници.

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Пон 13 фев 2006 21:27

несъм съгласен с много от нещата.аз лично съм карал употребил доста алкохол и мога да твърдя чеси карам както на трезво даже и по внимателно.но мога да кажа че има и самоубиици дето и трезви са опасни.карат абсолютно неориентирано и това неса само хора на 50-60 години ами и 20-30 годишни.полицията и органите дето измислят законите само се чудят по какъв начин да ни санкционират и да измъкват пари от нас.кво ние сме дали по 300-400 лв за курс по курмуване и кво като ни вземат точките за глупави нарушения ще бутам гумите на колата щото за тях несе иска книжка.че има шофиори дето неносят на алкохол и като се качат в колата се доказват колко са добри и колко могат да карат много ясно че щесе утрепат.задавам вапроса защо тогава като измислят закони управниците неги спазват и за тях има привилегии.данеби те даса нещо повече от нас.това е глупаво да взимат книжката на всички дето са в колата на пияния че кво съм виновен аз та да взимат и мойта.аз несъм с колата а се возя а тоя до мен знае кво прави на него даму пишат акт и да му взимат книжкат.
това е мойто мнение

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 13 фев 2006 22:01

Много ясно, че ако съм пиян няма да се кача в кола зад волана!

Обаче като съм пиян обикновено не си нося трегера да проверявам кой колко е пил. Като ми каже шофьора: "Не съм пил" аз к'во да направя?!? К'во съм виновен?

Идеята звучи добре, но само на хартия! Възможност за приложение=0!

Поредната тъпотия на некъф келеш дето иска да стане известен!

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Пон 13 фев 2006 22:28

така си е някой дрисльо е решил да се качи в ново депутатско бмв и е решил да ни го натика със тази простотия.ЗАТОВА ЩЕ СИ КУПИМ ПО ЕДИН ДРЕГЕР И ЩЕ ДАВАМЕ НА ШОФИОРА ДА ГО ДУХНЕ :maaad:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 13 фев 2006 22:49

oops

В крайна сметка, не е важно кой на кого духа, а че има духовен живот :)

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Вто 14 фев 2006 1:11

Какви са тези теми от небитието? Данеби пак да го приемат това??? Или гласуват??? 2 годишна тема.... ?!?

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Вто 14 фев 2006 1:57

абе незнам , ама требва да има яки санкций за тия дето пият и карат :roll:

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Вто 14 фев 2006 9:43

Аз съм за строги санкции по принцип,не само за шофьорите.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 14 фев 2006 9:51

Докато съществува изречението в устата на катаджиите "..и са ко ша праим" и 10 000 лв да е глобата просто нищо нямя да се промени. Както каза един колега по напред - просто вдигат мизата ...

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 14 фев 2006 9:52

Пуснато на: Сря Ное 03, 2004 1:09 pm Заглавие: Ето какво ни чака занапред ...

:yahoo:

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Вто 14 фев 2006 10:01

абе според мен ние сме си стадо и разбираме само като ни бръкнат надълбоко в джоба за това съм за високите глоби. Сигорен съм че ако ви земат по 100 лв за неспиране на пешеходна пътека иили нещо подобно точно след 2 рата глоба ще спирате. А иначе това с алкохола е тъпо но.....................съм за високи санкции на шофиорите дето пият и карат . Аз лично на повече от 1 чаша вино или една малка бира несядам да карам.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Вто 14 фев 2006 11:09

Лудия койот е най-наблюдателен. mhihi

:lock:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”