До сега отговорите са преобладаващо отрицателни към готвените промени и се чудя на акъла на тези колеги.
Аз съм и за по-драстични санкции към пияните водачи на МПС.
Искам да попитам кой от вас обича да го вози пиян шофьор?
В наказателния кодекс има текст по който може да се подведе под съдебна отговорност лице за т.н. "ПРЕСТЪПО БЕЗДЕЙСТВИЕ" (не съм юрист и ако съм допуснал грешка в израза моля колеги юристи да ме поправят). В този смисъл возенето с пиян шофьор отдавна трябваше да бъде наказуемо.
П.С. В последните три години се нагледахме наемблематични случаи в които пияници затриват хора, а понякога цели семейства. Искате ли те да продължат. Който подкрепя пиенето зад волана иска!!!

Ето какво ни чака занапред ...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
versace написа:До сега отговорите са преобладаващо отрицателни към готвените промени и се чудя на акъла на тези колеги.
Аз съм и за по-драстични санкции към пияните водачи на МПС.
Искам да попитам кой от вас обича да го вози пиян шофьор?
Няма какво да се чудиш ами чети по внимателно.

Нещата не са напълно черно бяли и тези популистични опити отново се оказват не-добре подготвени.
versace написа:Аз съм и за по-драстични санкции към пияните водачи на МПС.
И аз така ама става въпрос за друго нещо.
Последна промяна от 20vTurbo на Пон 13 фев 2006 20:35, променено общо 1 път.
- versace
- Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
- Двигател: 320 CDI 224 Hp
20vTurbo написа:Става въпрос за друго и хората го написаха преди мене. Какво става в такси? Ами в автобус? Ами дали наистина трябва да се наказва някоя женица за дето мъжа и е кьор-кютук пян и я е заплашил, че ако знае много ще си събира зъбите от пода на москвето? И още нещо аз не съм експерт по това кой е над легалния лимит на алкохол в кръвта и кой не. Ако е много пян е ясно, ама ако е само с 0.1 промил отгоре как да го позная. Аз тежа 80 кила а брат ми 140 ... как да преценя колко е за мене и колко е за него?
Нещата не са напълно черно бяли и тези популистични опити отново се оказват не-добре подготвени.
Съгласен съм за черното и бялото!
Ами ако се въведе такава санкция най вероятно ще има принципни положения и тълкувания в закона за движение по пътищата и правилника за неговото приложение, които ще предпазват от наказание невинни пътници.
- DIABLO 666
- Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
- Двигател:
несъм съгласен с много от нещата.аз лично съм карал употребил доста алкохол и мога да твърдя чеси карам както на трезво даже и по внимателно.но мога да кажа че има и самоубиици дето и трезви са опасни.карат абсолютно неориентирано и това неса само хора на 50-60 години ами и 20-30 годишни.полицията и органите дето измислят законите само се чудят по какъв начин да ни санкционират и да измъкват пари от нас.кво ние сме дали по 300-400 лв за курс по курмуване и кво като ни вземат точките за глупави нарушения ще бутам гумите на колата щото за тях несе иска книжка.че има шофиори дето неносят на алкохол и като се качат в колата се доказват колко са добри и колко могат да карат много ясно че щесе утрепат.задавам вапроса защо тогава като измислят закони управниците неги спазват и за тях има привилегии.данеби те даса нещо повече от нас.това е глупаво да взимат книжката на всички дето са в колата на пияния че кво съм виновен аз та да взимат и мойта.аз несъм с колата а се возя а тоя до мен знае кво прави на него даму пишат акт и да му взимат книжкат.
това е мойто мнение
това е мойто мнение
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Много ясно, че ако съм пиян няма да се кача в кола зад волана!
Обаче като съм пиян обикновено не си нося трегера да проверявам кой колко е пил. Като ми каже шофьора: "Не съм пил" аз к'во да направя?!? К'во съм виновен?
Идеята звучи добре, но само на хартия! Възможност за приложение=0!
Поредната тъпотия на некъф келеш дето иска да стане известен!
Обаче като съм пиян обикновено не си нося трегера да проверявам кой колко е пил. Като ми каже шофьора: "Не съм пил" аз к'во да направя?!? К'во съм виновен?
Идеята звучи добре, но само на хартия! Възможност за приложение=0!
Поредната тъпотия на некъф келеш дето иска да стане известен!
- DIABLO 666
- Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
- Двигател:
- bluefen
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абе според мен ние сме си стадо и разбираме само като ни бръкнат надълбоко в джоба за това съм за високите глоби. Сигорен съм че ако ви земат по 100 лв за неспиране на пешеходна пътека иили нещо подобно точно след 2 рата глоба ще спирате. А иначе това с алкохола е тъпо но.....................съм за високи санкции на шофиорите дето пият и карат . Аз лично на повече от 1 чаша вино или една малка бира несядам да карам.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”