Термостат на 1.8 ABS двигател
- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
Термостат на 1.8 ABS двигател
Колеги днес Голфчето ми направи много неприятен номер като ми блокира термостат в затворено положение и изхвърли антифриза как съм се прибирал от Боровец няма да разправям,парното на max доливане на вода и т.н.Термостат мисля сега да го демонтирам или утре,въпроса ми е на колко градуса трябва да е и каква марка да взема и от къде,че не мисля пак да се занимавам стози проблем.
- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
Борбата продължи до късно ефект 0
След няколко часа разглобяване на 3-ката много тъпо измислено ефекта е 0 разглобих термостата и го поставих в съд с вода термостата отваря и затваря отваря и затрваря и така 10-15 пъти,като тръгнах да я разглобявам ми се стори че нещо не е наред ама нали я карам вече повече от година и никакви проблеми нито загрява парно на 6,някой простак преди мен взел че сложил ремъка на опаки на водната помпа със каналите на гладката шайба,как е работила тази кола незнам но проблеми не съм имал цяло лято че и до Гърция ходих с нея,след пробата на термостата си викам само помпата е приплъзвала и в този студ и сняг и затова хвърли водата,рещихме да зглобяваме но ефект 0 долния маркуч студен казанчето кипи парно няма като дам газ идва,е такова нещо не ми се бе случвало какво да я правя незнам утре май и водна помпа и термостат ще сменя и то друго не остана.
След няколко часа разглобяване на 3-ката много тъпо измислено ефекта е 0 разглобих термостата и го поставих в съд с вода термостата отваря и затваря отваря и затрваря и така 10-15 пъти,като тръгнах да я разглобявам ми се стори че нещо не е наред ама нали я карам вече повече от година и никакви проблеми нито загрява парно на 6,някой простак преди мен взел че сложил ремъка на опаки на водната помпа със каналите на гладката шайба,как е работила тази кола незнам но проблеми не съм имал цяло лято че и до Гърция ходих с нея,след пробата на термостата си викам само помпата е приплъзвала и в този студ и сняг и затова хвърли водата,рещихме да зглобяваме но ефект 0 долния маркуч студен казанчето кипи парно няма като дам газ идва,е такова нещо не ми се бе случвало какво да я правя незнам утре май и водна помпа и термостат ще сменя и то друго не остана.
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=119831&highlight=%D2%E5%F0%EC%EE%F1%F2%E0%F2
Тази май е най- пълната с инфо за "термостат от къде". А ако купуваш капачка недей да си спестяваш пари за хубава защото ще плачеш. Успех колега.
Тази май е най- пълната с инфо за "термостат от къде". А ако купуваш капачка недей да си спестяваш пари за хубава защото ще плачеш. Успех колега.
- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
клоня към водна помпа,защото не можа да се обезвъздуши и нямаше парно като дам газ идва а термостата така и не иска да отвори.Може да е превъртяла турбината в оста да не може да се обезвъздуши и за това да не ми отваря водната помпа я купувам но се чудя дали да сменям термостата да не попадна на някое менте
Мисля да я сменя като я махна от блока доректно за по лесно,на 1-ичката имаше там един О-пръстен при тройката как е?
Мисля да я сменя като я махна от блока доректно за по лесно,на 1-ичката имаше там един О-пръстен при тройката как е?
- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
Pavcho2 написа:То дали ще попаднеш на менте е божа работа, смени помпата пък след това ако има ядове пак термостата и така. Сам казваш, че си остановил, че отваря. Пробвай го още веднъж дали бачка като термостатите обаче измери и температурата на водата за да видиш на колко отваря
.
Взех помпа и ное ремък и довечера се заигравам дано да мине без излишни емоции
- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”